آیا مصرف قرص سرماخوردگی عوارض دارد
با تغییر فصل و سرد شدن هوا، عارضه سرماخوردگی بیش از قبل در افراد مشاهده می شود. با اینکه مصرف خود سرانه دارو توصیه نمی شود و ممکن است عوارضی را به همراه داشته باشد، اما در چنین مواقعی ما با استفاده از قرص سرماخوردگی برای درمان خود اقدام می کنیم.
قرص ادالت کولد یا سرماخوردگی رایج ترین برای درمان سرما خوردگی و آنفولانزا و برخی آلرژی ها می باشد که از ترکیب سه داروي استامينوفن، فنيل افرين و کلرفينرامين تشکیل شده است.
استامينوفن خود به تنهایی ضد تب و کاهش دهنده درد می باشد، فنيل افرين نوعي ترکيب ضد احتقان بيني است و کلرفينرامين نیز دارای خاصیت ضد آلرژی می باشد.
در ادامه این مطلب به نکاتی در مورد عوارض قرص سرماخوردگی، زمان مناسب برای مصرف قرص سرماخوردگی، مقدار مناسب برای مصرف قرص سرماخوردگی، ممنوعیت مصرف قرص سرماخوردگی در افراد متفاوت، اثر گذاری قرص سرماخوردگی در بدن، تداخلات قرص سرماخوردگی با سایر داروها و …. پرداخته ایم.
آیا مصرف قرص سرماخوردگی عوارض دارد
از مهمترین عوارض مصرف قرص سرماخوردگی، تحریک پذیری، گیجی و خواب آلودگی می باشد. از دیگر عوارض شایع مصرف قرص سرماخوردگی، سرگیجه، سردرد، تاری دید، ناراحتی معده، حالت تهوع، یبوست، خشکی دهان و بینی و گلو می باشد.
عوارض جانبی قرص سرماخوردگی بزرگسال
- انقباض شدید عروق محیطی و احشایی
- سرگیجه
- تحریک پذیری
- سردرد
- بی قراری
- خواب آلودگی
- خراش پوستی
- افزایش اشتها
- افزایش سرعت یا نامنظم شدن ضربان قلب
- احساس اضطراب
- احساس فشار در قفسهی سینه
- درد معده
- ضعف ماهیچه
- ایجاد صدای زنگ در گوش
- یبوست
- تاری دید
- افت فشار خون
قرص سرماخوردگی ممکن است عوارض دیگری نیز داشته باشد، که برخی از این عوارض ممکن است نادر ولی جدی باشند. در صورت مشاهده هریک از این عوارض جانبی در بدنتان، فورا به پزشک مراجعه نمائید.
تجویز قرص سرماخوردگی از سوی پزشک به دلیل تشخیص داشتن مزایای بیشتر نسبت به عوارض جانبی آن می باشد و یا حتی ممکن است خیلی افراد با مصرف قرص سرماخوردگی به عوارض آ نمبتلا نشوند.
نکات مهم در استفاده از قرص سرماخوردگی
- مصرف قرص سرماخوردگی در کودکان باید با تجویز پزشک باشد
- مصرف قرص سرما خوردگی را به فرد دیگری که علائم مشابه شما را دارد تجویز نکنید
- از مصرف قرص سرماخوردگی در دوران بارداری و یا شیردهی خودداری نمائید و در صورت احساس نیاز حتما با پزشک خود مشورت نمائید
- قرص سرماخوردگی دقیقا به همان شکلی که دکتر تجویز نموده مصرف شود
- مصرف قرص سرماخوردگی ممکن است موجب سرگیجه و یا خواب آلودگی شما شود پس هنگام رانندگی از این قرص استفاده نکنید
- مقدار مصرف قرص سرماخودگی را بدون مشورت با پزشک تغییر ندهید
- اگر با مصرف قرص سرماخوردگی دچار واکنش هایی مثل قرمزی پوست، تورم دهان، تشنج و مشکل در تنفس شدید، سریعا به پزشک مراجعه نمائید
- در صورت فراموش کردن یک وعده از قرص سرماخوردگی به مصرف دوز فعلی بسنده کنید و مصرف آن را دو برابر نکنید
- هنگام مصرف قرص سرماخوردگی از مصرف الکل به طور همزمان خودداری نمائید
موارد استفاده از قرص سرماخوردگی
با توجه به اینکه مصرف خود سرانه قرص سرماخوردگی ممکن است عوارضی را به دنبال داشته باشد، مشاهده برخی علائم نشان دهنده این است که استفاده از قرص سرماخوردگی به درمان شما کمک خواهد کرد و با مشورت پزشک مجاز به استفاده از آن می باشید. موارد استفاده از قرص سرماخوردگی شامل علایم زیر می باشد:
- سرماخوردگی
- آلرژی (حساسیت)
- آنفولانزا
- شوک آنافیلاکسی
- التهاب مخاط بینی (رینیت)
- کهیر
- سرفه
- ترشح مخاط
- تب
- گوش درد
- آبریزش چشم
- خارش گلو / پوست
موارد منع مصرف قرص سرماخوردگی
یکی از مواردی که باید از خوردن قرص سرماخوردگی جلوگیری کرد سابقه داشتن حساسیت شدید است. همچنین، وجود علائم زیر از مواردی است که نباید از قرص سرما خوردگی استفاده کرد:
- کودکان زیر چهار سال
- نارسایی کبد
- حساسیت شدید
- مصرف داروهای بازدارندهی مونوآمین اکسیداز
میزان مصرف قرص سرماخوردگی
توصیه می شود که پیش از مصرف قرص سرماخوردگی، پزشک خود را داروهایی که در حال حاضر مصرف می کنید مطلع نمائید، بعضی از وضعیت های سلامتی ممکن است شما را در مقابل عوارض جانبی قرص سرما خوردگی آسیب پذیرتر نماید. میزان مصرف قرص سرما خوردگی به میزان و شدت وضعیت بیماری شما بستگی دارد.
براساس گزارش های صورت گرفته، بیشترین دفعات مصرف قرص سرماخوردگی در بزرگسالان، روزی دو بار می باشد، در کودکان نيز يک قرص هر چهار ساعت استفاده ميشود اما با توجه به تفاوت در سیستم بدن افراد و همچنین میزان و درجه بیماری بهتر است برای اطمینان از مصرف مناسب قرص سرماخوردگی با پزشک خود مشورت کنید.
طبق گفته مصرف کنندگان رایج ترین زمان استفاده از قرص سرماخوردگی بعد از غذا می باشد اما به طور قطع نمی توان گغت که زمان مناسب برای مصرف این قرص بعد از غذا است و لازم است که برای آگاهی از زمان مناسب برای مصرف، با پزشک خود مشورت نمائید.
قرص سرماخوردگی با داروهایی مثل فنی توئین، ریفامپین، کاربامازپین تداخل دارویی دارد و پیشنهاد می شود در صورت مصرف هرکدام از این داروها، پزشک را مطلع نمائید تا قرص سرماخوردگی را به میزان کمتری تجویز کند.
مبتلایان به فشار خون و بیماری های قلب و عروق و همچنین کسانی که به تنگی نفس مبتلا می باشند، باید با مشورت پزشک از قرص سرما خوردگی استفاده کنند، به دلیل اینکه قرص سرماخوردگی، حاوی منقبض کننده های عروقی است و با تنگ کردن عروق موجب تشدید بیماری های قلبی می شود.
استفاده از قرص سرماخوردگی بزرگسال که بطور خودسرانه امصرف می شود برای کودکان زیر دو سال و حتی بالای دو سال مضر است. استفاده از این قرص ها نه تنها در بهبود سرماخوردگی موثر نیست بلکه عوارض جانبی مانند افزایش ضربان قلب و تشنج را به دنبال دارد.