توصیه های طب سنتی در تابستان برای انواع مزاج ها

ناشر: می‌نویسم (minevisam.ir)

نویسنده: کیانا ابراهیمی

تاریخ انتشار: 4 جولای 2020

تماس با ما: ارسال پیام

اشتراک گذاری

طب سنتی برای گرم ترین فصل سال توصیه هایی دارد که تمام افراد در سنین مختلف میتوانند از آن برای گذران تابستان استفاده کنند.هوای گرم و خشک تابستان برای افراد با طبع گرم میتواند مشکلات زیادی از جمله گرما زدگی ایجاد کند پس باید بدانیم مصرف چه چیز هایی در تابستان مفید و یا مضر است.

طب سنتی در تابستان 

تابستان فصلی است که مزاج گرم و خشک دارد اما اغلب در نواحی که شاهد بارش باران هستند مزاج گرم و تر است.طبق گفته پزشکان طب سنتی این هوای گرم برای سرد مزاجان، بلغمی مزاجان ، مرطوبان و افراد سالخورده بسیار مفید است زیرا لقوه ، تشنج و رماتیسم را کاهش میدهد.

در این فصل معمولا دستگاه گوارش سست و اشتها کم میشود ، بیخوابی و کسالت فرد را در بر میگیرد ، رنگ چهره زرد عطش فراوان میشود و خون دماغ شدن و لاغری و سردرد گریبان فرد را خواهد گرفت.

پس طب سنتی در تابستان راهکارهایی را ارائه میدهد که بهتر است افراد گرم مزاج مانند صفراوی ها و دموی مزاج ها و سوداوی ها به آنها عمل کرده تا تابستان خود را به دور از بیماری بگذرانند.

توصیه های طب سنتی در تابستان

    • انتخاب خوراکی هایی با طبع سرد و تر :
      طب سنتی مصرف خوراکی هایی با طبع سرد را برای خنک کردن بدن و اعتدال و سبکی پیشنهاد میدهد.
    • پرهیز از مصرف مواد غذایی گرم و خشک :
      انواع ادویه و چربی ها و سس ها و دمنوش های گرم و شیرینی و گرمیجات
    • پرهیز از مصرف غذاهای دیر هضم :
      انواع فست فود ها و سرخ کردنی ها و ماهی ها و کله پاچه و حلیم
    • مصرف مواد غذایی خام و خنک :
      مواد غذایی با طبع سرد و سبزیجات خام و میوه ها و …
    • پرهیز از نوشیدن آب یخ :
      با نوشیدن آب یخ معده دچار انقباض میشود و کبد چرب و ضعف قلب و ضعف اعصاب و مشکلات گوارشی به همراه خواهد داشت.
    • پرهیز از مصرف گوشت های گرم :
      گوشت خروس یا بزغاله یا گوسفند را جایگزین گوشت قرمز گاو و گوشت شتر و … کنید.

مواد غذایی مناسب در تابستان

مواد غذایی مناسب تابستان

    • تهیه آش و خورشت با آلو بخارا
    • استفاده از انار یا رب انار در طبخ غذاها
    • استفاده از لبنیات مانند دوغ و کشک و ماست
    • مصرف میوه هایی چون طالبی و خربزه و هندوانه در وعده صبحانه
    • سبزی های خنک مانند گشنیز و اسفناج و کاسنی و خرفه و ..
    • چاشنی ها و طعم دهنده هایی چون آبغوره و آبلیمو و زرشک و سماق و سرکه و ….

و نوشیدنی های خنک مثل :

    • آب انار
    • شربت خاکشیر
    • شربت آبلیمو
    • شربت نارنج
    • آب زرشک
    • شربت سکنجبین
    • و…

طب سنتی در تابستان

دیگر توصیه های طب سنتی برای تابستان

  1. با آب ولرم دوش بگیرید.
  2. خواب کافی داشته باشید.
  3. فعالیت بدنی و ورزش خود را به ساعات اولیه روز موکول کنید.
  4. لباس های تابستانه خنک و نخی بپوشید.
  5. حجامت و خون گیری را به حداقل برسانید.
  6. رابطه زناشویی را با فواصل زمانی بیشتر انجام دهید.