طرز تهیه آش بلغور گندم ساده
آش بلغور یکی از غذا ها و آش های قدیمی ایران است که در سراسر کشور با روش های مختلف و متفاوت تهیه می شود. درون آش بلغور از حبوبات استفاده می شود اگر شما از طرفداران آش هستید به شما توصیه می شود که این آش را در منزل تهیه کنید که خیلی خوشمزه و مقوی است و نیاز به مواد اولیه زیادی ندارد. در ادامه این مطلب طرز تهیه آش بلغور گندم ساده را برای شما ارایه کرده ایم.
آموزش طرز تهیه آش بلغور گندم
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت ارائه شده است:
مواد لازم برای تهیه آش بلغور گندم ساده |
|
نخود | 2\1 لیوان |
لوبیا چیتی | 2\1 لیوان |
عدس | 1 لیوان |
بلغور گندم | 1 لیوان |
پیاز هم برای پیاز داغ و برای داخل آش | به مقدار لازم |
نعنا خشک، نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
سبزی آش ( تره، گشنیز، اسفناج و جعفری ) | 500 گرم |
مراحل طرز تهیه آش بلغور گندم ساده
- ابتدا نخود، لوبیا و عدس را از شب قبل خیس کنید و آبشان را چند بار عوض کنید.
- بلغور گندم را داخل یک ظرف خیس کنید و آب بلغور را هم جند بار عوض کنید.
- نخود و لوبیا را به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
- عدس را جداگانه بپزید، زیرا عدس زود پخته می شود.
- یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه تفت دهید و بعد به آن زرد چوبه اضافه کنید.
- سپس عدس نیم پز را به همراه بلغور اضافه کنید .
- پس از آن سبزی آش، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد از این که کمی تفت دادید مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاید.
- پس از این که جوشید درب قابلمه را برداشته و با حرارت ملایم به پختن ادامه دهد تا بپزد و لعاب بیاندازد.
- سپس نخود و لوبیا ی پخته شده را اضافه کنید. باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
- وقتی خوب لعاب پیدا کرد می توانید داخل ظرف مورد نظر خود سرو کنید و با پیاز داغ و نعنا داغ که از قبل تهیه کرده اید تزیین کنید.
نکته ها:
می توانید در این آش از آب قلم یا عصاره گوشت استفاده کنید.
در مرحله آخر پیاز داغ و نعنا داغ به آش اضافه کنید تا خوشمزه تر شود.