طرز تهیه شیرینی نخودچی با پیمانه بدون فر در خانه مناسب روزهای عید

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شیرینی نخودچی از شیرنی های سنتی قزوین و از معروف ترین شیرینی های ایرانی به خصوص برای عید نوروز است. شیرینی نخودچی را هم می توان در فر و هم روی گاز پخت. در ادامه طرز تهیه شیرینی نخودچی با پیمانه مخصوص عید بدون نیاز به فر را خواهید دید.

برای پختن شیرینی نخودچی بدون فر باید از بهترین مواد اولیه استفاده شود. مواد لازم اصلی برای تهیه شیرینی نخودچی، آرد نخودچی، شکر  و روغن است.

دستور تهیه شیرینی نخودچی بدون فر

در این مطلب قصد داریم بهترین روش تهیه و پخت شیرینی نخودچی بدون استفاده از فر برای شما شرح دهیم. با ما با طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی بدون فر با پیمانه همراه باشید. اگر تا به حال شیرینی نخودچی درست نکرده اید نگران نباشید آموزش پخت شیرینی نخودچی بدون فر که بعضی ها به آن شیرینی آرد نخودچی هم می گویند ساده است.

مواد لازم برای شیرینی نخودچی بدون فر

  1. آرد نخودچی : 500 گرم معادل 5 پیمانه
  2. پودر قند : 175 گرم معادل یک پیمانه بعلاوه ی سه قاشق غذاخوری
  3. آرد سفید : نصف پیمانه
  4. روغن جامد آب شده : 175 گرم معادل یک پیمانه
  5. پودر هل : نصف قاشق مربا خوری
  6. وانیل : به مقدار لازم

آموزش پختن شیرینی نخودچی بدون فر

همچنین بخوانید: طرز تهیه شیرینی لطیفه خانگی به 2 روش (گردویی و رنگی)

دستور پخت شیرینی نخودچی بدون فر

  • در ابتدا  نصف لیوان از کل آرد نخودچی دستور رو بردارید و به جاش نصف لیوان آرد سفیدی که توی مواد لازم ذکر شده را به آرد نخودچی اضافه کنید.
  • بعد پودرقند را به مخلوط آرد سفید و آرد نخودچی اضافه کنید.
  • نصف قاشق مرباخوری پودر هل را با مواد مخلوط کنید.
  • سپس، مخلوط آرد نخودچی و آرد سفید و پودر قند و هل رو الک کنید.
  • روغن جامد را که ذوب کردید (خیلی داغ نباشد، فقط آب شود و نهایتا کمی گرم باشد) اضافه کنید.
  • می توانید از کمی وانیل به دلخواه در مخلوط مواد خود نیز استفاده کنید.
  • حالا مواد را با دست ورز دهید تا خمیر بدست آمده یکسان شود.

نکته: میتوانید برای یکدست شدن خمیر، مواد را پس از ورز دادن از چرخ گوشت رد کنید.

  • سپس خمیر را روی سطحی صاف با وردنه با قطری متناسب قالب، به صورت کاملا صاف پهن کنید.
  • اکنون با استفاده از قالب های دلخواه خود روی خمیر برای تهیه شیرینی نخودچی قالب بزنید.
  • توی سینی مورد نظر کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی ها را که قالب زدید، با فاصله مناسب بچینید. می توانید از ماهیتابه نیز استفاده کنید.

تزئین شیرینی نخودچی:

برای تزیین نخودچی بسته به نوع قالب آن می توانید آن را با خلال پسته های خرد شده در وسط آن و یا مخلوط زعفران و آبجوش بصورت غلیظ در مرکز شیرینی نخودچی استفاده کنید.

  • سپس سینی یا ماهیتابه خود را درون قابلمه ای که از قبل زیرش را روشن کردید و گرم است قرار دهید.
  • پس از گذاشتن دمکنی، در قابلمه را بگذارید. پخت این شیرینی روی گاز با شعله متوسط حدود نیم ساعت الی چهل و پنج دقیقه طول می کشد.
  • اگر برای پختن شیرینی نخودچی از فر استفاده می کنید، با دمای صد و شصت درجه حدود یک ربع الی بیست دقیقه کافی است. فقط زیر شیرینی کمی طلایی شود. اکنون شیرینی خوشمزه نخودچی شما آماده است.

نکات ضروری برای پخت شیرینی نخودچی بدون فر

  • نکته بسیار مهم این است که به هیچ وجه تا شیرینی ها کاملا سرد نشده اند به آن ها دست نزنید وگرنه پودر می شوند.
  • اگر موقع ورز دادن، خمیر خیلی پودر بود یک یا دو قاشق روغن آب شده به آن اضافه کنید.
  •  اگر خمیر خیلی نرم بود یک یا دو قاشق آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
  • بسته به ذائقه خود می توانید از کره به جای روغن آب شده استفاده کنید.
  • توجه داشته باشید که در این دستور، خمیر نیاز به استراحت کردن ندارد.
  • آرد نخودچی پانصد گرم (پنج لیوان) به این صورت پیمانه کنید که با قاشق آرد بریزید توی لیوان. اصلا فشرده اش نکنید وگرنه وزنش بیشتر می شود چون اونطوری فضای بیشتری اشغال می کند.

امیدواریم آموزش پختن شیرینی نخودچی با پیمانه بدون فر برای شما مفید بوده باشد.

نظرات