طرز تهیه قلیه پسته سبز غذای تاریخی دوران صفویه

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

قلیه پسته مربوط به دوره صفویه و جزو غذاهای پر طرفدار آن زمان می باشد. این غذا یکی از غذاهای معروف کرمانشاه است که به آن پسته کوهی هم می گویند. طرز تهیه این غذا خیلی راحت است و مانند فسنجون درست می شود و به مقدار زیادی پسته نیاز ندارد و به راحتی می توانید در منزل درست کنید و همه افراد خانواده دوست خواهند داشت این غذا را می توانید هم با گوشت قلقلی هم با گوشت خورشتی درست کنید که خیلی هم خوشمزه است در ادامه ایین مطلب طرز تهیه قلیق پسته را برای شما آماده کرده ایم.

دستور تهیه قلیه پسته خوشمزه

در ادامه موادمورد نیاز و مراحل پخت قلیه پسته درباری خوشمزه ارائه شده است:

مواد لازم برای تهیه قلیه پسته

مغز پسته (ترجیحا خام) یا خلال پسته 200 گرم
گوشت گوسفندی 500 گرم
پیاز 1 عدد
آبغوره یا آبلیمو 4 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل ،زردچوبه،زعفران به مقدار لازم
شکر در صورت تمایل 1 قاشق غذا خوری

مراحل طرز تهیه قلیه پسته

  • ابتدا پیاز را پوست بگیرید، رنده کرده و آب پیاز را خوب بگیرید.
  • در یک ظرف مناسب گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و آب گرفته شده، نمک، فلفل، زردچوبه و کمی زعفران بریزید و همه مواد را با دست به خوبی ورز بدهید.
  • سپس گوشت ها را به صورت قلقلی گرد کنید و در یک تابه با کمی روغن خوب تفت بدهید تا سرخ شود.
  • پسته ها را آسیاب کنید و به گوشت قلقی های داخل تابه اضافه کرده و تفت دهید (سریع هم بزنید تا نسوزد).
  • دو تا سه لیوان آب اضافه کنید و شعله را ملایم کنید و بگذارید خورش جا بیفتد.
  • وقتی خورش جا افتاد چاشنی را اضافه کنید (می توانید هم از آبلیمو هم از ابغوره استفاده کنید). نمک خورش را هم در این مرحله تست کنید، بستگی به ذائقه شما دارد میتوانید از شکر هم استفاده کنید، مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
  • کنار یه پلوی زعفرانی خوشمزه نوش جان کنید.

نکات

  • برای اینکه خورش قلیه پسته شما سبز شود بهتر است پسته ها را قبل از آسیاب کردن پوست بگیرید.
  • ترجیحا از خلال پسته استفاده کنید.
  • قلیه پسته دارای طعم شیرین است به خاطر همین از آبلیمو یا آبغوره برای تعدیل طعم آن استفاده می شود.
  • پسته نسبت به گردو روغن کمتری دارد بنابراین قلیه پسته مانند فسنجون روغن نمی اندازد.

 

نظرات