طرز تهیه نان اگردک خوشمزه در منزل با خمیر مایه بدون فر

ناشر: می‌نویسم (minevisam.ir)

نویسنده: زهرا حسینی ها

تاریخ انتشار: 21 دسامبر 2021

تماس با ما: ارسال پیام

اشتراک گذاری

اگردک یکی از نان های سنتی خوشمزه است که در برخی شهرها مانند قزوین، همدان، نجف آباد و زنجان و چند شهر دیگر پخت میشود. این نان کم شیرین است ولی در عین حال بسیار لذبذ می باشد. پخت این نان نیازی به فر ندارد و به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه نان اگردک ارائه شده است.

آموزش پخت نان اگردک خوشمزه

در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه نان اگردک ارائه شده است:

مواد لازم برای تهیه نان اگردک

آرد تقریبا 2 و 2\1 لیوان
شیر 3\1 لیوان
شکر 4\1 لیوان
تخم مرغ 1 عدد
روغن 1 قاشق سوپ خوری
پودر دارچین یا پودر هل 2\1 قاشق چای خوری
نمک نوک قاشق چای خوری
زعفران غلیظ یا زردچوبه 2 قاشق غذا خوری
خمیر مایه 1 قاشق چای خوری
آب ولرم 4\1 لیوان
شکر 1 قاشق چایخوری

مراحل طرز تهیه اگردک

  • ابتدا آب ولرم را همراه 1 قاشق چای خوری شکر  داخل یک لیوان بریزید.
  • بعد خمیر مایه را به آب و شکر اضافه کرده و کمی هم بزنید تا خمیر مایه مرطوب شود.
  • روی لیوان را بپوشانید و در جای نسبتا گرم به مدت 5 تا 10 دقیقه قرار دهید تا خمیر مایه عمل بیاید و پف کند.
  • تخم مرغ، شکر، نمک، روغن، زعفران، پودر دارچین و شیر را داخل یک کاسه بررگ بریزید و با قاشق یا هم زن دستی کمی هم برنید تا یک دست شود.
  • بعد از آن خمیر مایه به عمل آمده را اضافه کرده و در آخر آرد را اضافه کنید.
  • ابتدا نصف آرد را به مواد اضافه کرده و با قاشق مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
  • سپس باقی مانده ارد را کم کم به مواد اضافه کنید و وقتی خمیر از خیسی در آمد با دست آن را جمع کنید تا خمیر چسبنده ای بدست بیاید.
  • روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را به مدت 10 دقیقه با کف دست ورز دهید تا تا لطیف و یک دست شود.
  • سپس روی خمیر را بپوشانید و 1 ساعت تا 1.5 ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
  • بعد از استراحت پف خمیر را بگیرید و یک دقیقه آن را ورز دهید.
  • دوباره روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت 3 تا 4 میلیمتر باز کنید.
  • می توانید به وسله چاقو یا کاتر به هر شکلی ( 3 گوش یا 4 گوش) که دوست داشتید برش بزنید.
  • داخل  یک سینی یا بشقاب بچنید و روی آن ها را با خمیر بپوشانید و ده دقیقه دوباره استراحت بدهید.
  • هر بار که می خواهید سرخ کنید کمی خمیر را باز کنید و داخل روغن داغ به صورت شناور سرخ نمایید.