مواد لازم برای تهیه نان بازلاما |
|
آرد | 3 لیوان |
ماست | نصف لیوان |
روغن زیتون | 1 قاشق غذا خوری |
آب ولرم | نصف لیوان |
پودر خمیر مایه خشک فوری | 1 قاشق مربا خوری |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
طرز تهیه نان بازلاما ترکیه بدون فر به صورت مرحله به مرحله
نان تخت تاریخچه ای طولانی دارد که از مصر باستان سرچشمه می گیرد. در طول سالها، بسیاری از فرهنگهای دیگر از جمله هند، ارمنستان، ایران، ازبکستان، افغانستان و ترکیه نسخه مخصوص به خود را از نان تخت ارائه کردهاند که هر کدام دارای ویژگیهای کمی متفاوت هستند. آنچه واقعاً شگفتانگیز است، این است که برخی از کشورها، مانند ترکیه، انواع متعددی از نانهای مسطح دارند که هر منطقه از کشور نسخه مجزای خود را دارد. بازلما یکی از نان های تخت ترکیه است که شبیه نان است و در ترکیه اغلب بدون فر و روی آتش هیزمی در فضای باز پخته می شود. بازلاما به “نان روستایی” نیز معروف است زیرا اغلب در غرفه های بازارهای ترکیه فروخته می شود. یکی از وجوه تمایز بازلاما این است که با ماست یونانی درست می شود و نان را فوق العاده لطیف می کند و طعمی خوش طعم به آن می دهد. در ادامه این مطلب طرز تهیه نان بازلاما توضیح داده شده است.
آموزش نان ترکی بازلاما
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت و طرز تهیه نان بازلامای ترکی ارائه شده است:
مراحل طرز تهیه نان بازلاما
- آب ولرم و خمیر مایه خشک فوری را در ظرف گودی بریزید و به مدت ده دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود.
- سپس ماست، نمک و روغن زیتون را درون یک کاسه بزرگ بریزید و با هم ترکیب کنید.
- خمیر مایه عمل آمده را اضافه و به خوبی یکدست کنید.
- آرد را دوبار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا جایی که خمیر جمع شود.
- بعد از جمع شدن خمیر به مدت 5 دقیقه ورز بدهید.
- سپس روی آن را با سلفون بپوشانید و به مدت نیم ساعت استراحت بدهید.
- بعد از اینکه خمیر استراحت کرد آن را به 7چانه تقسیم کنید.
- روی چانه هارا بپوشانید و مجددا استراحت بدهید.
- بعد از نیم ساعت چانه ها را روی تخته کار آرد پاشی شده به کمک وردنه به اندازه یک بشقاب باز کنید.
- تابه ای را روی حرارت قرار بدهید. خمیرهای باز شده را در تابه سرخ کنید. به طوری که وقتی یک طرف خمیر حباب زد برگردانید تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
- در حین پخت روی نان ها روغن زیتون بمالید.