طرز تهیه چلو کباب وزیری چرب و خوشمزه

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

اگرشما هم مثل من به غذاهای کبابی علاقه ی زیادی دارید پیشنهاد میکنم یکبار هم که شده چلوکباب وزیری را امتحان کنید. تا حالا برایتان پیش آمده که وقتی منوی رستورانی را میبینید برای انتخاب بین کباب کوبیده و جوجه کباب تردید داشته باشد؟! در اینجا میخواهم غذایی را برایتان شرح دهم که دیگر این تردید به سراغتان نیاید. پس همراه من باشید.

دستور پخت چلو کباب وزیری

کباب وزیری یا در برخی رستوران ها با نام کباب درباری، کبابی است که هم شامل جوجه کباب است و هم کباب کوبیده دارد. این کباب هم با برنج و هم با نان قابل سرو است. چلو کباب وزیری در گذشته جزء کباب های مخصوص شاه و درباریان بوده است. در ادامه با خوشمزه ترین دستور پخت چلوکباب وزیری در خدمتتان خواهم بود.

همچنین می توانید طرز تهیه کباب بناب در خانه را در مینویسم دنبال کنید.

مواد لازم برای چلو کباب وزیری

مواد لازم برای لایه ی زیرین کباب وزیری

گوشت مخلوط ران و قلوه گاه گاو1000گرم(1 کیلوگرم)
دنبه گوسفندی(چربی گوشفندی)400 گرم
زعفرانکمی کمتر از 1 قاشق چایخوری
پیاز3 عدد بزرگ
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

مواد لازم برای لایه ی رویین کباب وزیری

سینه مرغ600 گرم
جعفری100 گرم
پیاز2 عدد متوسط
سیر4 حبه
زعفرانکمی کمتر از نصف لیوان
کره150 گرم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم

مواد لازم برای تهیه چلوی وزیری

برنج7 پیمانه
نان لواش1 عدد
کنجد 3 قاشق چایخوری
کره100 گرم
نمکبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

روش پخت چلو کباب وزیری

زمان مورد نیاز: 1 ساعت و 20 دقیقه

  1. آماده کردن پیاز برای مواد زیرین

    در این مرحله از تهیه چلوکباب وزیری، 3 عدد پیاز بزرگ را حسابی رنده و ریز کرده و کمی نمک میزنیم و میگذاریم در یخچال بماند. 3 ساعت به ان اجازه ی استراحت میدهیم.

  2. آماده کردن گوشت

    گوشت مخلوط قلوه گاه و ران را همراه با دنبه، دوبار پشت سر هم با چرخ گوشت چرخ کنید. نمک را به طور کامل با آن ترکیب کنید تا نمک همه جای آن پخش شود. روی آن را با سلفون پوشانده و برای 1 ساعت در یخچال بگذارید.

  3. آماده کردن زعفران

    در مقداری زعفران تکه ای یخ می اندازیم و کمی هم آب میریزیم تا یخ آب شود زعفران هم دم میکشد.

  4. آماده کردن پیاز برای مواد رویین

    پیاز را رنده کرده و آب آن را با فشار دادن با دست، میگیریم.

  5. آماده کردن مرغ

    سینه ی مرغ را دو بار با چرخ گوشت چرخ کرده و سپس پیاز را به همراه جعفری خرد شده اضافه میکنیم. نمک و فلفل سیاه میزنیم. به مقدار گفته شده زعفران میریزیم و همه ی مواد را با هم مخلوط میکنیم. 2.5 ساعت در یخچال قرار میدهیم تا استراحت کند.

  6. آماده کردن مواد زیرین کباب وزیری

    گوشت را از یخچال خارج میکنیم. پیاز را از یخچال خارج کرده و با دست آنقدر فشار میدهیم تا آب آن کامل گرفته شود. سپس گوشت و پیاز را با زعفران دم کشیده و فلفل سیاه مخلوط کرده و سپس دو بار دیگر با چرخ گوشت چرخ میکنیم.

  7. آماده کردن برنج

    در قابلمه ای کمی بیشتر از نصف آب میریزیم وکمی نمک میزنیم و روی شعله با حرارت بالا قرار میدهیم. بعد از جوشیدن برنج را میریزیم و کمی که نرم شد آبکش میکنیم.

  8. پختن برنج

    در قابلمه ای دیگر کمی روغن ریخته و کنجد را میریزیم و کمی بهم میزنیم. سپس به اندازه ای که کف قابلمه پوشیده شود نان روی کنجد میگذاریم. برنج را لایه لایه ریخته و به مقدار کم روغن میریزیم. دمکنی قرار میدهیم و شعله را کم میکنیم تا دم بکشد. 5 دقیقه مانده به آخر کره را روی برنج قرار میدهیم و زمانی که آب شد خاموش میکنیم.

  9. آماده کردن کباب وزیری

    سیخ های بزرگ را آماده میکنیم. در کاسه ای آب یخ میریزیم. یک سیخ را در دست گرفته و ابتدا دستمان را درون آب یخ میبریم و سپس مقداری از مواد زیرین کباب را برمیداریم و دور سیخ میپیچیم و صاف میکنیم و از بالا و پایین مواد روی سیخ، مواد را با انگشت فشار میدهیم. سپس کمی از مواد لایه ی رویین را برمیداریم و روی آن مواد قبلی (فقط در یک طرف سیخ) پخش و صاف میکنیم. با یک سیخ دیگر مواد اضافی اطراف کباب را برش میدهیم.

  10. کباب کردن کباب وزیری

    ذغال ها را کامل سرخ میکنیم. روی ذغال های سرخ شده قرار داده و تا زمانی که کباب کمی نپزد برنمیگردانیم زیرا اگر نپزد، از روی سیخ میریزد. سپس برمیگردانیم و هر دو طرف که سرخ شد آماده است. 150 گرم کره را آب میکنیم و با فرچه به کباب های سرخ شده میزنیم تا ترد تر شود.

نکات مهم برای تهیه چلو کباب وزیری

  • برای تهیه چلوکباب وزیری، میتوانید این دو مواد زیرین و رویین را جدا جدا کباب کنید و در کنار هم طبخ کنید.
  • میتوانید به جای ذغال از تابه رژیمی یا فر استفاده کنید که روش آماده سازی به همین صورت است.
  • در کنار این کباب هم همچون کباب های دیگر، گوجه فرنگی کبابی سرو میشود.
  • بهتر است مواد زیرین را یک روز قبل در یخچال قرار داده و سپس کباب بزنید.
  • میتوانید کباب وزیری را بعد از آنکه به سیخ ها زدید درون فریزر قرار دهید و در زمانی که خواستید از فریزر خارج کرده و به مدت 2 ساعت در دمای محیط قرار داده و سپس کباب کنید.
  • چون چلو کباب وزیری غذایی چرب است بهتر است در کنار آن نارنج سرو شود.

پیشنهاد میشود :

دستور تهیه کوبیده شکم پر مرغ

جوجه کباب ماستی

جوجه کباب حلزونی

روش ترد کردن جوجه کباب

نظرات