طرز تهیه کلوچه فومن با پیمانه مرحله به مرحله

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

کلوچه فومن یکی از شیرینی های سنتی شمال کشور و برای شهر فومن است که بسیار خوش طعم و عطر است. شاید تهیه کلوچه فومن در خانه به نظر سخت باشد اما شما می توانید طرز تهیه کلوچه فومن با پیمانه مرحله به مرحله را بخوانید و با فوت و فنی که در این مطلب گفته شده این کلوچه خوشمزه و خوش عطر و بو را به راحتی تهیه نمایید. این کلوچه می تواند جایگزین یک عصرانه یا میان وعده باشد.

آموزش پخت کلوچه فومن گیلانی خانگی

در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت کلوچه فومن با پیمانه ارائه شده است:

مواد لازم برای تهیه کلوچه فومن

مواد لازم برای خمیر: آرد 2/5 پیمانه یا 300 گرم
نمک 8\1 قاشق چای خوری
بکینگ پودر 2\1 قاشق چای خوری
کره 50 گرم
روغن نیمه جامد 30 گرم
شکر 2 قاشق غذا خوری
آب 2\1 لیوان
زعفران 1 قاشق غذا خوری به دلخواه
مواد لازم برای مواد میانی: آرد 50 گرم
پودر دارچین 1 قاشق غذا خوری
چوز هندی نوک قاشق چای خوری به دلخواه
شکر 70 گرم
کره 30 گرم
گردو 70 گرم
پودر هل 2\1 قاشق چای خوری
آب 2 تا 3 قاشق غذا خوری
رومال: زرده تخم مرغ 1 قاشق چای خوری
زعفران غلیظ 1 قاشق چای خوری
شیر یا خامه 2\1 قاشق چای خوری

مراحل طرز تهیه خمیر کلوچه فومن

  • ابتدا باید خمیر را آماده کنید.
  • کره را از قبل در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود.
  • سپس روعن نیمه جامد را به همراه شکر و زعفران  داخل یک کاسه بزرگ ریخته و با هم مخلوط کنید.
  • آرد، بکینگ پودر و نمک را مخلوط کرده و یک بار الک کنید و به مواد قبلی اضافه کنید.
  • خوب همه مواد را با هم هم بزنید تا به شکل خرده بیسکویت در بیاید.
  • بعد از آن آب را اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا یک خمیر لطیف و یک دست بدست بیاید.
  • روی خمیر را بپوشانید و تا زمانی که مواد میانی را آماده کنید در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

طرز تهیه مواد میانی کلوچه فومن

  • ابتدا ارد را به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا خامه ای آرد گرفته شود.
  • کره هم دمای محیط را به همراه  گردو که نسبتا درشت آسیاب کرده اید و به علاوه شکر را داخل یک کاسه بریزید. سپس آرد تفت داده شده را روی این مواد الک کنید.
  • همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید و آب را کم کم طی چند مرحله به مواد اضافه کنید تا مواد حالت خمیری پیدا کند.
  • خمیر را از یخچال خارج کنید وبه 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و به شکل چونه در بیاورید.
  • مواد میانی را هم به 8 قسمت تقسیم کنید.
  • خمیر را توی دستانتان بازکنید و مواد میانی را داخل خمیر قرار دهید و بعد مثل یک بقچه ببندید و با فاصله داخل سینی فر قرار دهید.
  • مهر را داخل آرد بزنید و محکم روی خمیرفشار دهید تا طرح مهر روی خمیر بیافتد. اطراف خمیر را با چاقو برش دهید تا هنگام پخت پف نکند و برجستگی هایش از بین نرود.
  • با مخلوط زرده تخم مرغ، زعفران غلیظ و شیر یا خامه کلوچه ها را رومال کنید . به دلخواه روی کلوچه ها کنجد بپاشید.
  • فر را از قبل با دمای 220 درجه گرم کنید وقتی کلوچه ها را داخل فر قرار دادید دما را به 180 درجه کاهش دهید.
  • 5 تا 8 دقیقه زمان دهید تا کلوچه ها بپزند بعد از آن گریل را روشن کنید تا روی کلوچه ها خوشرنگ شوند.
  • بعد از پخت می توانید بنا به سلیقه شما با کره ذوب شده یا شربت بار روی کلوچه ها را برس بکشید.
نظرات