طرز تهیه کلوچه فومن با پیمانه مرحله به مرحله
کلوچه فومن یکی از شیرینی های سنتی شمال کشور و برای شهر فومن است که بسیار خوش طعم و عطر است. شاید تهیه کلوچه فومن در خانه به نظر سخت باشد اما شما می توانید طرز تهیه کلوچه فومن با پیمانه مرحله به مرحله را بخوانید و با فوت و فنی که در این مطلب گفته شده این کلوچه خوشمزه و خوش عطر و بو را به راحتی تهیه نمایید. این کلوچه می تواند جایگزین یک عصرانه یا میان وعده باشد.
آموزش پخت کلوچه فومن گیلانی خانگی
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت کلوچه فومن با پیمانه ارائه شده است:
مواد لازم برای تهیه کلوچه فومن |
|
مواد لازم برای خمیر: آرد | 2/5 پیمانه یا 300 گرم |
نمک | 8\1 قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | 2\1 قاشق چای خوری |
کره | 50 گرم |
روغن نیمه جامد | 30 گرم |
شکر | 2 قاشق غذا خوری |
آب | 2\1 لیوان |
زعفران | 1 قاشق غذا خوری به دلخواه |
مواد لازم برای مواد میانی: آرد | 50 گرم |
پودر دارچین | 1 قاشق غذا خوری |
چوز هندی | نوک قاشق چای خوری به دلخواه |
شکر | 70 گرم |
کره | 30 گرم |
گردو | 70 گرم |
پودر هل | 2\1 قاشق چای خوری |
آب | 2 تا 3 قاشق غذا خوری |
رومال: زرده تخم مرغ | 1 قاشق چای خوری |
زعفران غلیظ | 1 قاشق چای خوری |
شیر یا خامه | 2\1 قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه خمیر کلوچه فومن
- ابتدا باید خمیر را آماده کنید.
- کره را از قبل در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود.
- سپس روعن نیمه جامد را به همراه شکر و زعفران داخل یک کاسه بزرگ ریخته و با هم مخلوط کنید.
- آرد، بکینگ پودر و نمک را مخلوط کرده و یک بار الک کنید و به مواد قبلی اضافه کنید.
- خوب همه مواد را با هم هم بزنید تا به شکل خرده بیسکویت در بیاید.
- بعد از آن آب را اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا یک خمیر لطیف و یک دست بدست بیاید.
- روی خمیر را بپوشانید و تا زمانی که مواد میانی را آماده کنید در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
طرز تهیه مواد میانی کلوچه فومن
- ابتدا ارد را به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا خامه ای آرد گرفته شود.
- کره هم دمای محیط را به همراه گردو که نسبتا درشت آسیاب کرده اید و به علاوه شکر را داخل یک کاسه بریزید. سپس آرد تفت داده شده را روی این مواد الک کنید.
- همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید و آب را کم کم طی چند مرحله به مواد اضافه کنید تا مواد حالت خمیری پیدا کند.
- خمیر را از یخچال خارج کنید وبه 8 قسمت مساوی تقسیم کنید و به شکل چونه در بیاورید.
- مواد میانی را هم به 8 قسمت تقسیم کنید.
- خمیر را توی دستانتان بازکنید و مواد میانی را داخل خمیر قرار دهید و بعد مثل یک بقچه ببندید و با فاصله داخل سینی فر قرار دهید.
- مهر را داخل آرد بزنید و محکم روی خمیرفشار دهید تا طرح مهر روی خمیر بیافتد. اطراف خمیر را با چاقو برش دهید تا هنگام پخت پف نکند و برجستگی هایش از بین نرود.
- با مخلوط زرده تخم مرغ، زعفران غلیظ و شیر یا خامه کلوچه ها را رومال کنید . به دلخواه روی کلوچه ها کنجد بپاشید.
- فر را از قبل با دمای 220 درجه گرم کنید وقتی کلوچه ها را داخل فر قرار دادید دما را به 180 درجه کاهش دهید.
- 5 تا 8 دقیقه زمان دهید تا کلوچه ها بپزند بعد از آن گریل را روشن کنید تا روی کلوچه ها خوشرنگ شوند.
- بعد از پخت می توانید بنا به سلیقه شما با کره ذوب شده یا شربت بار روی کلوچه ها را برس بکشید.