طرز تهیه کوفته تبریزی ساده برای 4 نفر به همراه نکات مهم پخت کوفته اصل

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از غذاهای خوشمزه شهر تبریز کوفته تبریزی معروف است که در بین مردم بسیار محبوب است. کوفته از گوشت چرخ کرده ورز داده شده تشکیل شده که معمولا داخل آن را با مواد خوشمزه دیگری همچون آلو، گردو، زرشک، تخم مرغ و پیاز پر میکنند. این غذا با نان سرو میشود و یک وعده غذای کامل است. در ادامه این مطلب طرز تهیه کوفته تبریزی ساده برای 4 نفر توضیح داده شده است. با ما همراه باشید.

دستور تهیه کوفته تبریزی

در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت کوفته تبریزی ساده یک غذای ایرانی با گوشت چرخ کرده که بسیار پرطرفدار است ارائه شده است.

مواد لازم برای تهیه کوفته تبریزی ساده برای 4 نفر

گوشت چرخ کرده 400 گرم
برنج ایرانی نیم پیمانه
لپه 1 پیمانه
پیاز خام 1 عدد
سبزی کوفته 2 تا 3 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
پوره گوجه فرنگی 2 عدد بزرگ
زعفران دم کرده به مقدار لازم
پیاز داغ 2 عدد بزرگ
آلو بخارا به مقدار لازم
نمک به مقدار  لازم
فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

مراحل طرز تهیه کوفته تبریزی ساده اصل

  • برای درست کردن کوفته؛ به ۴۰۰ گرم گوشت دو بار چرخ کرده که بهتره است ترکیبی از گوشت گوسفندی و گوساله باشد نیاز دارید.‌‌
  • یک عدد پیاز را به صورت ریز رنده کرده و آب پیاز را کاملا بگیرید.
  • یک پیمانه لپه نیم پز کنید و کنار بگذارید. دقت کنید که حتما نیم پز باشد. لپه را با گوشتکوب خورد کنید.
  • نصف پیمانه برنج را به صورت کته بپزید و بعد از این مراحل لپه و برنج را با گوشت کوب بزنید. (حتما بدون داشتن آب)
  • گوشت را به همراه برنج پخته شده، سبزی کوفته، تخم مرغ، نمک و فلفل مخلوط کنید و به خوبی ورز بدهید تا مواد حالت چندگسبی پیدا کند.‌
  • معمولا کوفته تبریزی بزرگ است. از این مواد ۴ عدد کوفته درست میشود.
  • مواد کوفته را برای 4 کوفته در نظر بگیرید. مقداری از مواد بردارید و در کف دست کمی باز کنید.
  • وسط کوفته کمی زرشک ،پیاز داغ یا خرما یا تخم مرغ ابپز شده قرار دهید. انتخاب مواد میانی بنا به سلیقه و ذائقه شماست.
  • سپس روی کوفته را ببندید و در بین دو دست گرد کنید.
  • برای درست کردن سس، ابتدا دو عدد پیاز بزرگ را درون قابلمه سرخ کنید و سپس رب گوجه را هم اضافه کرده و هم بزنید.
  • نمک، فلفل و زردچوبه بزنید. پوره گوجه فرنگی اضافه کنید و به اندازه که سس روی کوفته هارا بگیرد آب اضافه کنید.
  • اجازه بدهید تا سس به جوش بیاید و سپس دانه دانه با کفگیر کوفته ها را داخل سس قرار دهید.
  • آلو بخارا و زعفران دم کرده هم اضافه کرده،و با حرارت ملایم فرصت بدهید تا بپزد و سس غلیظ شود.
  • بیست دقیقه اول در قابلمه را باز بگذارید.
  • سبزی کوفته: تره و مرزه یا سبزی کوفته خشک آماده‌

نکات مهم برای طرز تهیه کوفته تبریزی ساده

برای وا نرفتن کوفته ها به نکات زیر توجه کنید:

  • لپه و برنج را با گوشکوب بکوبید.
  • لپه باید حتما نیم پز باشد و گرنه کوفته وا میرود.
  • مواد را باید به خوبی با هم ورز بدهید.
  • بعد از گرفتن کوفته ها، روی کوفته ها را نایلون کشیده و حدود چهل دقیقه داخل یخچال استراحت بدهید.
  • گوشت باید ترکیبی از گوسفندی و گوساله باشد.
برای آشنایی با طرز تهیه چند غذای نونی کلیک کنید.
نظرات