طرز تهیه 5 غذای ساده برای افطار با طرز تهیه آسان و سریع
در ایام ماه رمضان، غذاهای ساده برای افطاری بسیار مناسب هستند. با خوردن یک غذای ساده برای افطار هم می توانید از اصول تغذیه و سلامتی پیروی کنید و هم از احساس سنگینی بعد از خوردن افطاری جلوگیری کنید. شما می توانید به جای استفاده از بامیه های بیرون بامیه خانگی درست کنید تا به سلامت خودتان کمک کنید.
در ادامه با طرز تهیه 5 غذای ساده برای افطار با ما همراه باشید.
چند غذای ساده برای افطار همراه با طرز تهیه
معمولا در وعده افطار غذاهای نونی مناسب تر هستند. بهتر است برای حفظ سلامت دستگاه گوارش خود از تهیه غذاهای سنگین برای وعده افطاری خودداری کنید و بعد از ساعت ها چیزی نخوردن یک غذای سبک و ساده برای وعده افطار خود در نظر بگیرید. غذاهای ساده برای افطار تنوع زیای دارند اما ممکن است برای تهیه افطاری سردرگم شوید و ندانید که برای افطار چی درست کنید به همین دلیل ما چند پیشنهاد غذایی ساده برای افطار تقدیمتان می کنیم:
1- طرز تهیه شامی یک غذای ساده برای افطاری
مواد لازم:
- گوشت چرخ شده: نیم کیلو
- لپه: یک و نیم پیمانه
- پیاز رنده شده: یک عدد بزرگ
- سیب زمینی: 2 عدد
- آرد سوخاری: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
شامی یک غذای ساده برای افطاری است که پختن آن هم آسان است. گوشت شامی باید ترکیبی از گوشت گوساله و گوسفندی باشد و سه مرتبه چرخ شود. برای تهیه شامی، لپه و سیب زمینی را جداگانه پخته و چرخ کنید. سپس پیاز را رنده کنید. گوشت و لپه و سیب زمینی چرخ شده و پیاز رنده شده را با هم مخلوز کنید. نمک و فلفل و زردچوبه را به مواد اضافه کنید. در آخر آرد سوخاری را هم اضافه کنید. مخلوط حاصل را به خوبی ورز داده و به شکل گرد یا بیضی فرم بدهید و توی روغن داغ سرخ کنید.
2- طرز تهیه حلیم برای ماه رمضان
مواد لازم:
- گندم پوست کنده شده: 3 پیمانه
- گوشت گوسفندی: به اندازه دلخواه
- چوب دارچین: چند عدد
- پیاز: یک عدد
- پودر دارچین: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- شکر یا نمک: به اندازه دلخواه
طرز تهیه:
حلیم یک غذای ساده برای افطاری است که طعم خوشمزه ای هم دارد. برای درست کردن حلیم افطاری، اول از همه گندم های پوست کنده شده را از یک شب قبل می گذاریم خیس بخورد. سپس گندم ها را به مدت 3 ساعت می پزیم و وقتی کاملا پخت، آنها را با گوشت کوب برقی یا مخلوط کن کاملا یکدست می کنیم. حالا گوشت را با چند عدد چوب دارچین و زردچوبه و پیاز می پزیم. وقتی گوشت کاملا پخت، آب گوشت را به گندم اضافه می کنیم و گوشت را پس از ریش ریش کردن به مواد اضافه می کنیم.حالا با یک گوشت کوب آنقدر گوشت ها را توی گندم می کوبیم که گوشت ها حالت کشدار پیدا کند. در آخر وقتی غلیظ شد، به حلیم پودر دارچین اضافه کرده و با بسته به ذائقه با شکر یا نمک نوش جان می کنیم.
3- طرز تهیه یک افطاری ساده با مرغ
مواد لازم:
- سینه مرغ: یک عدد
- کدو سبز: یک عدد
- قارچ: ده عدد
- کلم بروکلی خرد شده: یک استکان
- پیاز: یک عدد
- سیر: سه حبه رنده شده
- گوجه گیلاسی: ده عدد
- رب انار: یک قاشق غذاخوری
- روغن زیتون، نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
برای تهیه این غذای افطاری ساده، تکه های مرغ را با نمک و فلفل و پاپریکا مرینیت کنید و یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا مزه دار شود. پیاز را خرد کنید و داخل ماهی تابه بریزید و با روغن زیتون به همراه مرغ و سیر سرخ کنید. سپس قارچ، کلم بروکلی، کدو و گوجه را اضافه کنید و تفت بدهید تا سبزیجات نرم شوند. در آخر یک قاشق رب انار را اضافه کنید و به مدت ده دقیقه در ماهیتابه را می گذاریم تا کامل بپزد.
4- طرز تهیه فرنی برای افطاری
مواد لازم:
- شیر: سه لیوان
- آرد برنج: پنج قاشق سر خالی
- شکر: پنج قاشق سر پر
- گلاب: پنج قاشق
- کره: 30 گرم
- پودر هل: نصف قاشق چای خوری
طرز تهیه:
فرنی از غذاهای مناسبتی ماه رمضان است. برای تهیه این غذای ساده برای افطار، شیر را داخل ظرف ریخته و گرم می کنیم. آرد برنج را داخل آب سرد ریخته و به شیر اضافه می کنیم. تا پایان پخت فرنی باید مداوم هم بزنیم. سپس شکر را اضافه می کنیم و هم می زنیم. زمانی که احساس کردید فرنی کمی به قوام رسیده، کره و گلاب و پودر هل را اضافه می کنیم و هم می زنیم.
بعد از حدود سه الی چهار دقیقه فرنی شروع به جوشیدن می کند. وقتی کمی پف کرد شعله را خاموش می کنیم. تا کمی بعد از خاموش شدن همچنان هم می زنیم تا با گرما دیگ ته نگیرد. سپس فرنی را داخل ظرف مورد نظر خالی می کنیم و آن را با خلال بادام و پسته و گل محمدی تزیین می کنیم.
همچنین بخوانید: در سحری چه بخوریم تا تشنه نشویم؟
5- طرز تهیه خاگینه برای افطار
مواد لازم:
- تخم مرغ: سه عدد
- آرد سفید: سه قاشق غذاخوری
- ماست: سه قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برای تهیه خاگینه برای افطار، همه مواد را با هم مخلوط کنید. داخل تابه یک قاشق روغن جامد یا یک کره 25 گرمی بریزید. وقتی روغن داغ شد، مواد را داخل تابه بریزید و حرارت را کم کنید. در تابه را بگدارید تا یک طرف خاگینه سرخ شود. سپس برگردانید تا طرف دیگر خاگینه هم پخته شود. سپس از مقداری شیره انگور رقیق شده یا شکرآب استفاده کنید و آن را روی خاگینه بریزید تا کمی بجوشد. خاگینه شما برای سرو در سفره افطار آماده است.