کدام نوع انگور برای شیره مناسب است؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

شیره انگور یک ماده خوشمزه و پر خاصیت با طعم شیرین طبیعی است که از انگور بدست می آید و سرشار از ویتامین A، فسفر و کلسیم است که بهترین وعده برای صبحانه بشمار می رود و برای درمان بیماری هایی چون کم خونی بسیار مفید است. به دلیل زیاد بودن انگور در شهرهایی چون آذربایجان، تبریز، گیلان تولید شیره زیاد است، اما استفاده از هر نوع انگوری برای تهیه شیره مناسب نیست و برای پخت یک شیره غلیظ و خوشمزه باید بدانید بهترین انگور برای تهیه شیره کدام است. با مطالعه این مطلب بخوبی متوجه خواهید شد که چه انگوری برای شیره خوب است.

چه انگوری برای شیره خوبه

شیره در کنار خواص مختلفی که دارد، به عنوان شیرین کننده طبیعی نیز استفاده می شود و برای آماده کردن حلوا، کاچی، نان های مختلف نیز استفاده می شود. در رابطه با این سوال که چه انگوری برای شیره مناسبه باید گفت انگورهای درشت و شیرین که طی سال درخت آنها آب کمتری خورده باشد، بهترین انگور برای تهیه شیره هستند و مقدار غلظت و رنگ شیره به نوع پخت و مراحل آن بستگی دارد.

در ادامه با طرز تهیه شیره انگور همراه مینویسم باشید.

مواد لازم برای تهیه شیره انگور:

  • انگور
  • خاک سفید

(به ازای هر 100 لیتر آب انگور 4 کیلو خاک سفید) خاک سفید را می توانید از عطاری ها تهیه کنید. برای جلوگیری از گل آلود شدن آب انگور، بهتر است قبل از اضافه کردن خاک سفید به آب انگور برای درست کردن شیره، آنرا زیر آفتاب و یا روی حرارت قرار دهید.

طرز تهیه شیره انگور به صورت مرحله به مرحله

بهترین انگور برای شیره گرفتن انگور عسکری است.

  1. در اولین مرحله از تهیه شیره انگورها را داخل یک کیسه ی کنفی بریزید و سر آنرا محکم ببندید.
  2. انگورهای داخل کیسه را بخوبی له کنید و فشار دهید تا آب انگور خارج شود.
  3. آب انگور را در ظرف مناسب بریزید و خاک سفید را به آن اضافه کنید.
  4. این ترکیب را بخوبی هم بزنید و سپس اجازه دهید به مدت 12 ساعت به حال خودش باقی بماند.
  5. حالا باید آب انگور را از صافی رد کنید.
  6. آب انگور صاف شده را داخل ظرف مناسب ریخته و روی حرارت قرار دهید.
  7. بعد از جوش آمدن آب انگور، آنرا هم بزنید. اگر احساس کردید حالت کشسانی پیدا کرده آنرا از روی حرارت بردارید. شیره انگور شما آماده است. نوش جان

چه انگوری برای شیره مناسبه

بعد از آماده شدن شیره انگور ممکن است بعد از مدتی متوجه شکرک زدن شیره شوید، به میزانی که شیره غلیظ تر باشد و یا در دمای سردتری نگهداری شود، شیره زودتر شکرک می زند و رنگ آن روشن تر می شود

از جمله ویژگی های شیره انگور مرغوب این است که رنگ شفافی داشته باشد، بوی مطبوعی داشته باشد و طعم دلپذیری داشته باشد به گونه ای مزه انگور احساس شود.

چند نکته در تهیه شیره انگور

برای تهیه یک شیره انگور خوب بهتر است چند نکته را به خاطر داشته باشید:

  • هنگام آماده کردن شیره انگور، برای اینکه آب انگو زودتر جا بیفتد و رتگ شفافی پیدا کند، از ظرف رویی استفاده کنید.
  • ممکن است برخی شیره رقیق را بیشتر دوست داشته باشند، برای انتخاب بهترین نوع انگور برای شیره، خوب است بدانید که شیره انگور ملایر غلیظ و رنگ آن قهوه ای روشن می شود.
  • شیره انگور همدان رقیق، شیرین و پر رنگ است و شیره انگور اردبیل رقیق و رنگ پر رنگ تری از شیره همدان دارد.
  • بهترین نوع انگور برای شیره غلیظ و خوش طعم، انگورهای شیرین و پرآب هستند که بصورت دیمی رشد کرده باشند.
  • همچنین گفته می شود بهترین انگور برای شیره گرفتن، انگور کشمش است.
  • استفاده از خاک سفید در شیره انگور باعث شفاف شدن و شیرین تر شدن سیره می شود.
نظرات