طرز تهیه باقلوا گل اناری (باقلوا پیچ) خوشمزه قزوین مرحله به مرحله
باقلوا نوعی شیرینی با مغزیجات و خمیر مخصوص است که طعم شیرینی دارد و بسیار محبوب است. معمولا باقلوا در شهرهای مختلف به روش های مختلفی تهیه میشود. باقلوا پیچ که به آن باقلوا گل هم گفته می شود سوغات شهر قزوین است و به دلیل شباهتی که به گل انار دارد به آن باقلوا گل اناری هم گفته می شود. باقلوا گل برای مناسبت های مختلف به خصوص عید نوروز تهیه و سرو میشود. در ادامه طرز تهیه باقلوا گل اناری ارائه شده است.
دستور تهیه باقلوا گل پیچ اناری
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت و طرز تهیه باقلوای گل اناری ارائه شده است:
مواد لازم برای تهیه باقلوا گل اناری |
|
مواد لازم برای شربت: آب | 1 لیوان |
شکر | 1 و 2\1 لیوان |
گلاب | 4\1 لیوان |
زعفران | به میزان لازم |
آبلیمو | 1 قاشق چای خوری |
مواد میانی: بادام، گردو یا هر مغزی که دوست دارید | 3\2 لیوان |
پودر قند یا پودر شکر | 2 قاشق غذا خوری |
هل | 1 قاشق چای خوری |
مواد لازم برای خمیر: زرده تخم مرغ | 2 عدد |
کره یا روغن جامد ذوب شده | 2 قاشث غذا خوری |
شیر | 4\1 لیوان |
آرد | 1 لیوان |
وانیل | نوک قاشق چای خوری |
مراحل طرز تهیه باقلوا گل اناری
طرز تهیه شربت:
آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. وقتی شکر حل شد و آب شروع به جوشیدن کرد گلاب، زعفران و آبلیمو را بریزید و ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بگزارید تا بجوشد تا کمی قوام پیدا کند. حرارت را خاموش کنید و شربت را کنار بگزارید.
طرز تهیه مواد میانی:
مغزیجات مانند بادام و پسته را در آب جوش بریزید و پوست آن ها را بگیرید سپس در یک پارچه تمیز ریخته و چند روز صبر کنید تا کاملا خشک شوند. سپس پودر مغزیجات و پودر قند و هل را با هم مخلوط کنید.
طرز تهیه خمیر باقلوا:
- زرده، شیر، روغن و وانیل را با هم مخلوط کنید بعد آرد را کم کم اضافه کنید.
- تا خمیر جمع شود و در نهایت خمیر اصلا نباید حالت چسبندگی داشته باشد.
- روی سطح کار کمی آرد بپاشید. به اندازه یه فندق بزرگ (۱۰ گرم) از خمیر بردارید . کمی آرد روی آن بپاشید و به شکل دایره خیلی نازک پهن کنید.
- یک قاشق مرباخوری از مواد مبانی وسط دایره بریزید و مثل بقچه بپیچید.
- در ظرف چرب شده با کره یا روغن جامد کنار هم بچینید.
- روی هر کدام کمی روغن جامد یا کره ذوب شده بریزید.
- ظرف را طبقه وسط فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار بدهید.
- بعد از پخت گریل را روشن کنید تا روی شیرینی ها طلایی و خوشرنگ شود.
- باقلوای داغ را داخل شربت خنک بندازید و بعد از ۵ دقیقه از شربت خارج کنید.
- اگه دوست دارید شربت بیشتری به خورد باقلوا برود مدت بیشتری در شهد بگذارید.