Take a fresh look at your lifestyle.

تقویم رویدادهای امروز ۱ آبان و وقایع مهم تاریخی این روز

در این صفحه همراه شما هستیم تا در تاریخ قدمی بزنیم و مهمترین رویدادهای تاریخ جهان را بررسی کنیم. وقایع مهمی که در تاریخ 1 آبان مصادف با 23 اکتبر رخ داده اند. اشخاص مشهور و تاثیر گذاری که در 1 آبان به دنیا آمده اند و افرادی مهمی که در تاریخ نامشان پرآوازه بود و در این تاریخ درگذشته اند را بصورت مختصر و مفید بررسی خواهیم نمود.

رویدادهای مهم تاریخی مصادف با امروز 1 آبان

روز آمار و برنامه ریزی در ایران

روز آمار و برنامه ریزی در ایران

1 آبان در ایران برابر با 23 اکتبر به عنوان روز آمار و برنامه ریزی نامگذاری شده است. اداره ثبت احوال کشور در سال 1297 برای ثبت وقایع چهارگانه تاسیس شد و با ثبت اطلاعاتی در مورد تولد، وفات، ازدواج و طلاق، اطلاع از جمعیت کشور ضرورت پیدا کرد و نیاز به وجود یک سازمان که به جمع آوری این اطلاعات بپردازد احساس شد و آیین نامه ای تصویب شد که در آن اداره ای سازماندهی آمار و وظایف آن را به عهده داشت.

امروزه از آمار به عنوان علمی که نقش موثری در شاخص های توسعه دارد استفاده می شود. داشتن اطلاعات دقیق، جستجو در ارقام و داشتن اطلاعات در این زمینه، به تسهیل کار دولت در برنامه ریزی کمک موثری می کند.

آغاز به کار شبکه ملی ایران

آغاز به کار شبکه ملی ایران 1345

1آبان(23 اکتبر) سال 1345 اولین فرستنده تلویزیونی به عنوان شبکه ملی شروع به کار کرد و با به کارگیری روزنامه نگاران ماهر مانند مصطفی قریب، توانست با پخش اخبار کامل و جامع بینندگان زیادی را به خود جذب کند که موجب تصویب قانون یکی شدن رادیو و تلویزیون ایران شد و در سال 1350 در محل کنونی جام جم مستقر شد.

انقلاب مجارستان

انقلاب مجارستان 1956

در سال 1956 اختلاف و شکاف طبقاتی در مجارستان، سبب ظهور فضایی در سطوح پایین شد که به مرور گسترش یافت که با سخنرانی فوریه خروشچف (Khrushchev) در بیستمین کنگره حزب کمونیست و یادآوری جنایات استالین، فشار برای تغییر در لهستان اوج گرفت و با تیراندازی به سوی کارگران معترض وضعیت بدتر شد.

در چنین شرایطی کنترل در مجارستان به سرعت از دست رفت و با ضعف دولت مجارستان، تظاهراتی در حمایت از معترضان شکل گرفت که منجر به آغاز انقلاب مجارستان شد.

در 23 اکتبر برابر با 1 آبان انقلاب مجارستان آغاز شد که تا 10 نوامبر ادامه داشت. این قیام در حقیقت، یک قیام مردمی علیه دولت جمهوری خلق مجارستان و سیاست‌ های تحمیلی آنان بود.

تولد اشخاص مشهور جهان به تاریخ 1 آبان

فیلکس بلاک

تولد فیلکس بلاک، دانشمند آمریکایی 1905

1 آبان برابر با 23 اکتبر مصادف است با تولد فیلکس بلاک (Felix Bloch)، دانشمند یهودی که در سال 1905 در آمریکا متولد شده بود و اصالتی سوئیسی داشت. او یکی از مخترعین تشدید مغناطیسی هسته است که به دلیل این کشف خود، برنده جایزه نوبل فیزیک سال ۱۹۵۲ شد.

او همچنین، کارمند آزمایشگاه ملی لاس آلاموس در پروژه منهتن بود و در دانشگاه استنفورد و دانشگاه هاروارد به عنوان استاد مشغول به کاربود.

په له

تولد په له، بازیکن سابق تیم فوتبال برزیل 1940

ادسون آرانتس دو ناسیمیونتو (Edson Arantes do Nascimento) معروف به پله (Pelé) بازیکن سابق فوتبال برزیل بود که در 1 آبان (23اکتبر) سال 1940 متولد شد که به عنوان بزرگ‌ترین و بهترین بازیکن تاریخ جهان فوتبال شناخته می‌شود

او در دوران بازیکنی خود سه جام جهانی را کسب کرد و رکوردهای بسیاری را شکست. او همچنین اولین گلزن برتر جهان در همه میدان‌ ها می باشد. در رای‌گیری از برندگان توپ طلا که توسط مجله فرانس فوتبال صورت گرفت، پله با ۱۷ رای به عنوان برترین بازیکن قرن ۲۰ فوتبال انتخاب شد.

او علاوه بر مهارت بازی به عنوان هافبک یا مهاجم، مهارت بازی با هر دو پا را داشت. سرعت، قدرت و دقت شوت او از معروف‌ ترین ویژگی‌ های پله بود.

محمدرضا آل ابراهیم

تولد محمدرضا آل ابراهیم، نویسنده و پژوهشگر ایرانی 1330

محمد رضا آل ابراهیم، پژوهشگر و نویسنده ایرانی، در 1 آبان سال ۱۳۳۰ در استهبان استان فارس متولد شد. پژوهش‌ های او در زمینه فرهنگ، ادبیات و تاریخ هرستان استهبان در بیش از ۵۰ جلد کتاب منتشر شده است.

آل ابراهیم دوران تحصیل خود را در استهبان گذراند و در سال ۱۳۵۱ به آموزگاری در مقطع ابتدایی مشغول شد و این حرفه را تا بازنشستگی خود ادامه داد. او دارای دو مدرک کارشناسی در رشته علومِ تربیتی و رشته زبان و ادبیات فارسی می باشد.

او دبیر نخستین جشنواره داستان‌ نویسی استانی (سته بان) بود که مورد تعریف و تمجید سیمین دانشور قرار گرفته بود. آل ابراهیم مدتِ ۱۴ سال است که در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استهبان مشغولِ تدریس و گردانندگی انجمنِ داستان ‏نویسی می‏ باشد.

انگ لی

تولد انگ لی، کارگردان آمریکایی برنده جایزه اسکار 1957

1 آبان تولد انگ لی (李安)، کارگردان تایوانی‌ تبار آمریکایی است که در سال 1957 در شهر پینگ تونگ متولد شد. خانواده او پس از شکست چین در جنگ داخلی، به تایوان نقل مکان کردند.

او دبیرستان خود را در بزرگ ترین دبیرستان تایوان ادامه داده و به پایان رساند و همچنین با ورود به کالج هنرهای ملی  در سال ۱۹۷۵ از این کالج فارغ التحصیل شد. پس از به اتمام دوران سربازی به آمریکا رفت و در رشته تئاتر مشغول به تحصیل شد.

برای پایان نامه خود، موفق به کسب «جایزه واسرمن» از دانشگاه نیویورک شد و مورد استقبال اکثر اساتید قرار گرفت و بعد از آن برای نمایش عمومی نیز انتخاب شد. در سال ۲۰۰۵ فیلم «کوهستان بروکبک» را کارگردانی کرد که توانست ۴ اسکار از ۸ نامزدی را کسب کند و در سال ۲۰۰۷ با فیلم «توجه، شهوت» برای دومین‌ بار شیر طلای جشنواره‌ ونیز را كسب كرد.

افراد مشهوری که در تاریخ 1 آبان، از دنیا رفتند

کریستین دیور

درگذشت کریستین دیور، از معروفترین بنیانگذاران خانه مد در دنیا 1957

1 آبان برابر با 23 اکتبر مصادف است با درگذشت، کریستین دیور، طراح فرانسوی و صاحب برند دیور. او که با خلق طرح هایی پس از جنگ جهانی دوم به شهرت رسید در دنیای مد تاثیر بسزایی داشت. خلاقیت او در طراحی و کسب و کار او را به یکی از موفق ترین و بنام ترین طراحان جهان تبدیل کرد. طرح های او توسط ستارگان سینما و همچنین خانواده ی سلطنتی پوشیده می شد.

او بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه با پولی که از پدرش دریافت کرد یک گالری هنری باز کرد که تا چند سال مکانی برای نمایش آثار هنرمندان بزرگی چون ژرژ براک، پابلو پیکاسو و ژان کوکتو بود، اما مدتی بعد به دلیل ورشکستگی پدرش و مرگ مادر و برادرش، مجبور شد این گالری را تعطیل کند.

با از دست دادن گالری، دیور مجبور شد برای کسب درآمد، طراحی هایش را بفروشد و در سال ۱۹۳۵، به عنوان تصویرساز مجله Figaro Illustre مشغول به کار شد و در سال ۱۹۴۶ با حمایت مارشال بوساک موفق به تاسیس برند و خانه ی مد خود شد. اولین کالکشن او corolle نام داشت که به معنای گلبرگ های گل است.

23اکتبر(1آبان) سال ۱۹۵۷، کریستین دیور برای تعطیلات به ایتالیا سفر کرد و بر اثر سومین حمله ی قلبی خود در سن ۵۲ سالگی از دنیا رفت.

سید مصطفی خمینی

درگذشت سید مصطفی خمینی، فرزند بزرگ روح الله خمینی 1356

سید مصطفی خمینی، فرزند بزرگ روح‌ الله خمینی و از فعالان سیاسی پیش از انقلاب ایران بود. او در سال ۱۳۲۵ به تحصیل علوم اسلامی پرداخت و علاوه بر اجتهاد در فقه و اصول، در علوم معقول و منقول نیز مهارت یافت.

او از همان روزهای نخست فعالیت‌ های سیاسی پدرش بر ضد حکومت پهلوی، در کنار او به فعالیت سیاسی پرداخت و در پیشبرد حرکت اسلامی نقش بسزایی داشت. ساواک که از سابقه مبارزاتی مصطفی خبر داشت دستور جلب او را به شهربانی قم صادر کرد که به مدت ۵۷ روز در زندان قزل قلعه و در سلول انفرادی زندانی شد. او سرانجام در 1 آبان ۱۳۵۶ در ۴۷ سالگی در شهر نجف از دنیا رفت.

سیمونچلی

درگذشت مارکو سیمونچلی، موتور سوار حرفه ای ایتالیایی 2011

23 اکتبر(1 آبان) مصادف است با درگذشت مارکو سیمونچلی (Marco Simoncelli)، موتورسوار حرفه‌ای ایتالیایی که به مدت ۱۰ سال در مسابقات موتورسواری گراند پری رقابت می کرد.

او در سن ۷ سالگی شروع به رقابت با موتورهای کوچک (مینی بایک) کرد و در سن ۹ سالگی وارد رقابت‌ های کشوری شد. در سال ۱۹۹۹ عنوان قهرمانی کشور ایتالیا در موتورهای کوچک را بدست آورد و نائب قهرمان اروپا شد.

در روز 1 آبان (۲۳ اکتبر) سال ۲۰۱۱ سیمونچلی طی یک حادثه موتورسواری در گراند پری مالزی دچار حادثه شد که به مرگ او انجامید.

مجموعه جدید عکس پس زمینه موتور سنگین برای بک گراند کامپیوتر و لپ تاپ

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.