طرز تهیه دلمه برگ مو ملس بدون گوشت و مرغ

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دلمه برگ مو یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذاهای سنتی ایران است که بیشتر به عنوان پیش غذا استفاده می شود. دلمه را به روش های مختلف و در مدل های مختلفی تهیه میکنند. دلمه بادمجان، فلفل دلمه، گوجه، کدو و برگ مو. یکی از محبوب ترین ها دلمه برگ مو است که بنا به ذائقه ترش، شیرین یا ملس درست میشود. در ادامه مطلب طرز تهیه دلمه برگ مو ملس بدون گوشت و مرغ توضیح داده شده است.

دلمه برگ مو بدون گوشت

در مطالب گذشته طرز تهیه دلمه برگ مو با مرغ ارائه شد. در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل تهیه ارائه شده است:

مواد لازم برای تهیه دلمه برگ مو با سویا

 برگ مو به مقدار لازم
 پیاز 2 عدد متوسط
 سویا 1 پیمانه
 لپه 1 پیمانه
 سبزی دلمه 2 پیمانه
 برنج 1 پیمانه
 کشمش  1 پیمانه
 نمک و زرد چوبه به میزان لازم
 مواد لازم برای تهیه 3 نوع چاشنی:
 آب جوش + رب انار + شیره انگور 1 لیوان+نصف لیوان+نصف لیوان
آب لیمو + شکر یا شیره + آب جوش نصف لیوان+نصف لیوان+1 لیوان
تمبر هندی + آب جوش 3/4 لیوان + 1 لیوان

مراحل طرز تهیه دلمه برگ مو با سویا

  • از چند ساعت قبل برنج، لپه و سویا را در آب خیس کنید.
  • یک تابه را روی حرارت قرار دهید. پیاز های نگینی خرد شده را به همراه سویا آبکش شده ، داخل تابه بریزید و با کمی روغن تفت دهید.
  • کشمش را به همراه نمک و زرد چوبه به سویا اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کرده و تفت بدهید.
  • سپس برنج، لپه و سبزی های خرد شده را به مواد ترکیبی سویا، کشمش، پیاز و ادویه ها اضافه کرده و مخلوط کنید و بعد از آن کمی آب به مواد اضافه کنید تا لپه و برنج بپزد. باید این نکته را به یاد داشته باشید که برنج و لپه نباید زیاد بپزند برنج باید کمی دون باشد و لپه ها نباید له شوند.
  • پس از آن حرارت را خاموش کنید و مواد ترکیبی را کنار بگذارید تا کمی سرد شود.
  • اگر از برگ موی تازه استفاده می کنید حتما آن ها را خوب بشورید.
  • برای این که دلمه ها به ته قابلمه نچسبند اول ته قابلمه را چرب کنید سپس ته قابلمه را دو ردیف برگ مو قرار دهید.
  • برگ ها را باز کرده و با قاشق مقداری از مواد را برداشته و وسط برگ ها قرار دهید و محکم بپیچید و درون قابلمه کنار هم قرار دهید.
  • برگ ها را هم به روش بقچه و هم به صورت رولی میتوانید بپیچید.
  • بعد از این که پیچیدن دلمه ها تمام شد سس را آماده کنید و به صورت یکنواخت روی دلمه ها بریزید.
  • برای این که دلمه بهتر بپزند و وا نروند یک بشقاب روی دلمه ها بگذارید.
  • باید قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا به پختن خود ادامه دهد.

نکات:

  •  سبزی دلمه (مرزه،جعفری،نعناع و ترخون) به یک نسبت با جعفری بیشتر ساطوری خرد کنید.
  • شما می توانید بنا به سلیقه و ذایقه خود یکی از ترکیبات را برای سس انتخاب کنید. اگر دوست دارید دلمه برگ مو دارای طعمی ملس داشته باشد به شما توصیه می شود که از سس رب انار و شیره انگور استفاده کنید.
نظرات