طرز تهیه آش ترخینه اصلی (آش مقوی و خوشمزه)

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آش ترخینه یکی از آشهای سنتی است که بیشتر در کردستان، همدان و اراک و لرستان طبخ میشود. ترخینه را با بلغور گندم و سبزیجات معطر و دوغ تهیه میکنند که بسیار مفید است. خوردن آش ترخینه در زمستان به خصوص برای سرماخوردگی و پیشگیری از آن توصیه می شود. آش ترخینه بسیار خوش طعم است و دستور تهیه آن نیز راحت است. ترخینه را میتوانید از عطاری ها تهیه کنید. با مینویسم همراه باشید تا طرز تهیه آش ترخینه اصلی را بیاموزید.

نحوه پخت آش ترخینه اصلی

در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت آش ترخینه ارائه شده است.

مواد لازم برای تهیه آش ترخینه

ترخینه 200 گرم
نخود 400 گرم
عدس 40 گرم
لوبیا چیتی 400 گرم
سبزی آش 200 گرم
پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش ماست

مراحل پخت و طرز تهیه آش ترخینه اصلی

  • ابتدا ترخینه را شسته و به مدت 2 ساعت در آب قرار بدهید تا خیس بخورند.
  • برای از بین بردن نفخ حبوبات آنها را از شب قبل در آب بخیسانید و آب آن را عوض کنید.
  • یک عدد پیاز را خرد کرده با مقداری روغن داخل قابلمه میریزیم و تفت می دهیم تا پیاز ها نرم شود.
  • بعد حبوبات از قبل خیس خورده را به همراه یک لیتر آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم همه مواد با هم بپزند.
  • بعد از این که حبوبات نیم پز شدند ترخینه را اضافه می کنیم و به مدت نیم ساعت زمان میدهیم تا با حبوبات بپزند.
  • بعد از نیم ساعت سبزی اش را اضافه می کنیم .
  • قبل از این که زیر حرارت را خاموش کنید مقداری از سیر داغ و نعنا داغ را به آش اضافه می کنید و اجازه می دهید همه مواد با هم یک جوش بخورند و جا بیافتد.
  • سپس داخل ظرف سرو بریزید و سیر داغ، نعنا داغ، پیاز داغ و کشک تزیین نمایید.
  • هنگام خیساندن حبوبات عدس را جدا کنید. عدس را هنگام اضافه کردن به آش به همراه بقیه حبوبات اضافه کنید.
  • در آش ترخینه می توانید از آب قلم هم استفاده کنید که طعم آش را عالی و بینظیر می کند.
  • بعد از این که همه حبوبات را اضافه کردید زیر حرارت را کم می کنید و اجازه می دهید با حرارت کم آش جا بیافتد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آش اوماج
نظرات