طرز تهیه آش ماست با رشته (به 2 روش مازندرانی و زنجانی)
آش ماست یکی از آش های سنتی ایران است که در بیشتر شهرهای ایران تهیه می شود. طرز تهیه و مواد اولیه آش ماست در مناطق مختلف متفاوت است. مثلا آش ماست زنجان و مازندران با چند نوع حبوبات به همراه برنج، بلغور و رشته آش تهیه می شود. با این تفاوت که آش ماست مازندران فقط با برنج درست می شود. اما در بعضی از شهرها آش ماست بدون رشته تهیه می شود یا آن را با گوشت می پزند. در ادامه ما طرز تهیه دو نوع آش ماست با رشته را برایتان آماده کرده ایم.
طرز تهیه آش ماست مازندرانی
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت آش ماست با رشته مازندرانی ارائه شده است:
مواد مورد نیاز آش ماست با رشته مازندرانی |
|
عدس | 4\1 لیوان |
برنج | 4\1 لیوان |
رشته آشی | 1کیلو |
سبزی آش | 1 لیوان |
ماست | 1 کیلو |
لوبیا چیتی | 2\1 لیوان |
پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ | به میزان لازم |
همچنین ببینید: طرز تهیه آش شله قلمکار
مراحل پخت آش ماست مازندرانی
- بعد از این که برنج را خوب پاک کردید و شستید داخل یک قابلمه بریزید و 2 لیوان آب اضافه کنید تا پخته و له شود.
- سبزی آش را خرد کنید و بعد از پختن برنج اضافه کنید.
- در این حین که سبزی به همراه برنج می پزد ماست را با آب رقیق کرده و به بقیه مواد اضافه کنید.
- حرارت باید زیاد باشد و مدام آش را هم بزنید تا ته نگیرد و به جوش بیاید. (اگر آش را مدام هم نزنید ماست می برد.)
- بعد از این که آش به جوش آمد حرارت را کم کنید.
- سپس لوبیا چیتی، عدس، رشته آشی، مقدار کمی پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ را به آش اضافه کنید و هم بزنید. با حرارت ملایم به پختن ادامه دهید تا جا بیافتد.
- بعد از این که آش شما آماده شد می توانید در ظرف مورد نظر که می خواهید سرو کنید بریزید و با سیر داغ، نعنا داغ و پیاز داغ تزیین نمایید.
- در صورت تمایل می توانید به جای لوبیای چیتی از نخود و لوبیا استفاده کنید.
طرز تهیه آش ماست زنجان
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت آش ماست با رشته زنجانی ارائه شده است:
مواد مورد نیاز آش ماست با رشته زنجانی |
|
نخود | 50 گرم |
عدس | 50 گرم |
لوبیا چیتی | 50 گرم |
لوبیا کشاورزی | 50 گرم |
برنج | 50 گرم |
بلغور | 50 گرم |
ماست | نیم کیلو |
رشته آش | 1 بسته |
سبزی آش | نیم کیلو |
پیاز، نعناع، نمک، سیر | به مقدار لازم |
مراحل تهیه آش ماست زنجان
- ابتدا یک عدد پیاز را خرد کرده و درون یک قابلمه میریزیم و با روغن تفت می دهیم .
- سپس نعنا خشک و نمک را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم با پیاز سرخ شوند.
- به موادمان آب اضافه می کنیم تا به جوش بیاید.
- بعد از به جوش آمدن آب یکی یکی حبوبات ( نخود،لوبیای چیتی و لوبیای کشاورزی) را اضافه می کنیم.
(این نکته را نباید فراموش کنید که همه حبوبات را باید از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.) - بعد از این که حبوبات نیم پز شدند سبزی آش را که از قبل خرد کرده اید را اضافه می کنید.
- می توانید سبزی آش را به صورت یکجا اضافه کنید هم می توانید اول جعفری ها را جدا خرد کنید و به مواد آش اضافه نمایید.
- بعد از این که چند دقیقه جوشید بقیه سبزی را اضافه کنید.
- بعد از این که همه مواد نیم پز شدند می توانید برنج و بلغور را که از شب قبل خیس کرده اید را اضافه کنید تا بپزند.
- در این مرحله عدس را اضافه می کنیم تا عدس با بقیه مواد آش بپزند.
- بعد از عدس رشته آشی را اضافه میکنیم.
- برای اینکه آش شما لعاب دار شود مقداری آرد را به آب مخلوط کرده و به آش اضافه می کنید. سپس اجازه می دهید 5 دقیقه بجوشد و بعد از آن می توانید حرارت را خاموش کنید.
- برای تزیین می توانید از ماست ساده، نعنا داغ، سیر داغ و پیاز داغ استفاده نمایید.
همچنین ببینید: طرز تهیه آش ترش