طرز تهیه حلیم خانگی کشدار بهمراه فوت و فن های پخت حلیم
آش حلیم یکی از آش های سنتی محبوب در کشور ما محسوب می شود که بیشتر برای وعده صبحانه یا عصرانه و یا افطار در نظر گرفته می شود. ممکن است دوست داشته باشید حلیم را بصورت خانگی تهیه کنید، به این منظور طرز تهیه حلیم خانگی کشدار را در ادامه مطلب قرار داده ایم تا مورد استفاده شما عزیزان قرار گیرد.
این آش خوشمزه سرشار از پروتئین است و برای استحکام بدن مفید می باشد. پخت حلیم نیازمند زمان کافی و آشنایی نکات پخت حلیم است. آش حلیم در شب های ماه رمضان و لحظه افطار نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد به دلیل موادی که در تهیه آن استفاده می شود سرشار از پروتئین و مواد مغذی است که برای رفع گرسنگی و حفظ استحکام بدن مفید است.
می توانید آش حلیم خانگی که درست می کنید را با یک نان لواش خانگی میل کنید و از دست پخت خودتان لذت ببرید.
دستور پخت حلیم خانگی کشدار خوشمزه
معمولا وقتی حلیم در خانه تهیه می شود مانند حلیم بیرون به اصطلاح کش نمی آید و خیلی ها می خواهند بدانند چگونه حلیم کشدار درست کنیم به همین دلیل تصمیم گرفتیم طرز تهیه حلیم کشدار خانگی را به شما عزیزان آموزش دهیم.
ماده اصلی برای تهیه حلیم خانگی کشدار، گندم و گوشت است. برای پخت حلیم می توانید از گوشت سفید یا مرغ نیز استفاده کنید اما در دستور اصلی حلیم بهمراه گوشت قرمز بویژه گوشت بوقلمون آماده می شود.
مواد لازم برای تهیه حلیم خانگی کشدار
همچنین بخوانید: طرز تهیه بامیه خانگی
- گوشت: 300 گرم
- گندم سبوسدار : 500 گرم
- مقداری کره یا روغن حیوانی
- کمی دارچین و شکر : برای تزئین و اختیاری
- کمی نمک
طرز تهیه حلیم خانگی کشدار بصورت مرحله به مرحله
برای پخت حلیم خانگی کشدار زمان زیادی لازم است و در تمام مدت باید حواستان به آش حلیم باشد. در تهیه حلیم گندم کشدار خانگی قبل از هرچیز باید بعد از شستن گندم ها، به مدت یک شبانه روز آنها را در آب بخیسانید.
- در اولین مرحله از پخت حلیم خانگی کشدار باید گندم خیس خورده را برای پخت، روی حرارت قرار دهید.
- بعد از جوشیدن حرارت را کم می کنیم تا گندم به آرامی مغز پخت شود. (در قابلمه را نیمه باز بگذارید)
- پختن گندم برای تهیه آش حلیم خانگی کشدار به حداقل 4 ساعت زمان نیاز دارد.
- بعد از پخت گندم ها آنها را از صافی رد می کنیم تا پوست آنها کاملا جدا شود.
- حالا نوبت پختن گوشت برای تهیه آش حلیم خانگی کشدار است: گوشت را بهمراه پیاز و کمی دارچین روی حرارت قرار می دهیم.
- بعد از مغزپخت شدن گوشت آنرا له و یا ریش ریش می کنیم.
- در این مرحله از تهیه آش حلیم خانگی کشدار، گوشت را به گندم ها اضافه کرده و بطور مرتب هم بزنید.
- برای اینکه مواد بخوبی جا بیفتد اجازه دهید مواد همچنان روی حرارت باشند و هم زدن را ادامه دهید تا جایی که ترکیب آش غلیظ شود و حالت کشسانی پیدا کند.
- می توانید برای تزئین آش حلیم خانگی کشدار از دارچین استفاده کنید و انرا با کمی کره یا روغن حیوانی میل کنید.
نوش جان
فوت و فن پخت حلیم کشدار خانگی خوشمزه
- برای بهتر شدن حلیم خانگی و کشدار شدن آن توصیه می کنم که از گوشت دنده گوسفندی تازه یا گوشت بوقلمون استفاده کنید.
- با توجه به زمانبر بدن زمان پخت حلیم خانگی کشدار می توانید برای صرفه جویی در زمان از بلغور استفاده کنید.
- کوبیدن گوشت حلیم با کشدار شدن آن رابطه زیادی دارد.
- هیچ گاه گوشت حلیم کشدار را نکوبید و یا از دستگاه های مخلوط کن برای گوشت حلیم کشدار خانگی استفاده نکنید.
- برای خوشمزه تر شدن حلیم خانگی کشدار می توانید از چوب دارچین استفاده کنید و بعد از کمی پختن آنرا خارج کنید.
- در طرز تهیه حلیم خانگی کشدار توصیه می کنیم که از مقدار کمی شیر در حلیم خانگی کشدار استفاده کنید.
- اگر به دنبال طرز تهیه حلیم فوری هستید به جای گندم از بلغور استفاده کنید.
- معمولا به عنوان نکات پخت حلیم گفته می شود که باید نسبت گندم و آرد 1 به 2 باشد. ( مقدار گوشت نصف مقدار گندم باشد.)
- ماندن روی حرارت برای ساعات طولانی با حرارت کم یکی دیگر از فوت و فن پخت حلیم است که باید به آن توجه داشت.
- برای تزئین حلیم خانگی کشدار می توانید از کنجد نیز استفاده نمائید.