طرز تهیه خورش کرفس مجلسی غلیظ و خوشمزه با چند نکته ریز
یکی از قدیمی ترین غذاهای اصیل ایرانی خورش کرفس است که در شهر های مختلف کشور با دستور و روش های مختلف تهیه می شود. این خورش لذیذ یکی از رقیب های اصلی قورمه سبزی می باشد با این تفاوت که طرفداران قورمه سبزی از خورش کرفس بیشتر هستند. کرفس ویتامین ها و مواد مغذی زیادی دارد و برای سلامت قلب، پوست، کبد، کنترل فشار خون و … مفید است. در ادامه این مطلب طرز تهیه خورش کرفس مجلسی غلیظ و خوشمزه را برای شما آماده کرده ایم.
دستور پخت خورش کرفس مجلسی
در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت خورش کرفس ارائه شده است:
مواد لازم برای تهیه خورش کرفس مجلسی
|
|
گوشت خورشتی | 400 گرم |
ساقه کرفس | 500 گرم |
برگ کرفس | 50 گرم |
جعفری | 80 گرم |
نعناع | 20 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
آبغوره و آبلیمو | به مقدار کافی |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه | به مقدار کافی |
روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه خورش کرفس مرحله به مرحله
- ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید. در یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز ها را درون قابلمه تفت بدهید.
- گوشت ها را به پیاز اضافه کنید و کمی زردچوبه اضافه کرده و به همراه گوشت خوب تفت بدهید.
- به گوشت اضافه کنید و درب قابلمه رو بزارید تا اب پیاز دربیاد و گوشت حسابی بوی پیاز بگیرد.
- مخلوط کرفس ،نعنا و جعفری را از قبل سرخ کنید و در این مرحله اضافه کنید.
- کرفس را با گوشت تفت دهید و حدود ۶ الی ۷ لیوان آب به خورش اضافه کنید و روی شعله ملایم قرار دهید .
- اجازه دهید چند ساعت با حرارت ملایم و درب بسته بپزد تا جا بیفتد.
- وقتی گوشت پخت، نمک، فلفل و ۲ قاشق غذاخوری آبغوره اضافه کنید.
- 5 دقیقه با درب باز زمان بدهید تا خورش بهتر جا بیفتد.
- موقع سرو هم مقداری آبلیمو اضافه کنید که مزه بهتری بگیرد.
نکات ریز خورش کرفس
- هر یک کیلو کرفس نیم کیلو نعنا + جعفری باید اضافه کنید
- از نعنا به مقدار مناسب استفاده کنید، چرا که مصرف بیش از اندازه از نعنا خورشت شما را تلخ میکند.
- ترجیحا نمک و فلفل سیاه را در نیم ساعت آخر پخت خورشت اضافه کنید.