طرز تهیه 3 دسر ساده و خوشمزه برای افطار در ماه رمضان

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و روزه داری ممکن است در طول روز، که روزه می باشید انرژی خود را از دست بدهید، با درست کردن دسرهای خوشمزه و ساده که مقوی و پر کالری هستند می توانید این انرژی از دست داده را جبران کنید. در این پست با آموزش طرز تهیه دسر برای افطاری با شما هستیم. با درست کردن این دسرهای شیرین و لذیذ سفره های افطار خود را رنگین کنید. با ما همراه باشید. در پست های قبل طرز تهیه ۵ غذای ساده برای افطار آموزش داده شده است، کلیک کنید.

آموزش طرز تهیه 3 دسر ساده و خوشمزه برای افطار

در مطالب زیر طرز تهیه 3 نوع دسر ساده و خوشمزه برای افطار در ماه رمضان را به شما آموزش می دهیم که عبارتند از:

  1. حلوا براونی
  2. حلوا ایرمیک
  3. توپک خرمایی

1. طرز تهیه حلوا براونی یک دسر کاکائویی خوشمزه برای افطار

طرز تهیه دسر ساده و خوشمزه برای افطار: حلوا بروانی

مواد لازم برای تهیه دسر حلوا براونی برای افطار

  • آرد: 2 لیوان
  • پودر کاکائو: 2 قاشق غذا خوری
  • کره: 2 قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: 1/2 فنجان
  • شکر: 1 و نیم لیوان
  • شیر: 3 لیوان

دستور پخت دسر حلوا براونی برای افطار

  • ابتدا شیر و شکر را درون قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.

نکته: در این مرحله شیر نباید به نقطه جوش برسد.

نکته: می توانید به جای شیر از آب استفاده کنید.

  • روغن را به همراه کره درون تابه بریزید و آن را روی شعله کم قرار دهید تا کره ذوب شود.
  • سپس آرد را به روغن و کره اضافه کنید و آن را با قاشق چوبی مرتب هم بزنید تا تفت داده شود و بوی خامی آرد از بین برود، همچنین رنگ آرد کمی تغییر کند.

نکته: حرارت را کم نگه دارید و صبور باشید تا خامی آرد گرفته شود، شلعه را زیاد نکنید زیرا آرد می سوزد و تلخ می شود.

  • وقتی آرد کاملا سرخ شد و تغییر رنگ داد، مخلوط شیر و شکر را به آن اضافه کنید و مدام آن را هم بزنید تا گلوله گلوله نشود.
  • بعد پودر کاکائو را اضافه کنید و روی حرارت کم قرار دهید و هم بزنید تا پودر کاکائو به طور یکسان در همه ی مواد پخش شود.

نکته: می توایند مقداری پودر هل برای خوش بو و خوش طعم شدن حلوا به آن اضافه کنید.

  • وقتی مواد کاملا با هم ترکیب شدند آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر خود بریزید و میل کنید.

بخوانید: طرز تهیه بامیه به ساده ترین روش

2. طرز تهیه کیک حلوا ایرمیک دسر ساده و خوشمزه افطاری

طرز تهیه دسر ساده و خوشمزه برای افطار: کیک حلوا ایرمیک

مواد لازم برای حلوا

  • ایرمیک (آرد سمولینا): 3 لیوان
  • کره: 100 گرم
  • روغن مایع: 1فنجان

مواد لازم برای شربت

  • شکر: 3 لیوان
  • آب: 3 لیوان
  • شیر: 3 لیوان

مواد لازم برای محلبی

  • شیر: 1 لیتر
  • آرد: 1 لیوان
  • شکر: 1 لیوان
  • وانیل: 5 گرم
  • پودر نارگیل: 1 فنجان
  • پودر پسته یا گردوی خرد شده یا ترافل و …: به میزان دلخواه (برای تزیین)

دستور پخت دسر کیک حلوا ایرمیک برای افطار

  • مرحله اول: طرز تهیه شربت

ابتدا آب، شکر و شیر را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید.

وقتی شروع به جوشیدن کرد حدود 3 دقیقه دیگر اجازه دهید بجوشد تا شکر کاملا در آب و شیر حل شود.

سپس از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید.

  • مرحله دوم: طرز تهیه محلبی (لایه وسط کیک حلوا)

شیر، شکر و آرد را داخل قابلمه ای بریزید، روی شعله ملایم قرار دهید و با همزن دستی شروع به هم زدن کنید. مرتب هم بزنید تا کمی سفت شود.

سپس وانیل را اضافه کنید و خوب هم بزنید. پودر نارگیل را هم اضافه کنید و مجدد شروع به هم زدن کنید.

محلبی را کنار گذاشته و گاهی هم بزنید تا روی آن پوسته نبندد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه زولبیا آسان همراه با شربت بار

  • مرحله سوم: طرز تهیه کیک حلوا ایرمیک برای افطار

لایه زیر و روی این دسر خوشمزه، حلوا ایرمیک است.

کره و روغن مایع را داخل ماهیتابه بریزید و روی شلعه کم قرار دهید تا کره ذوب شود.

ایرمیک (آرد سمولینا) را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

نکته: اگر حلوای تیره دوست دارید، بیشتر تفت دهید، فقط مراقب باشید نسوزد زیرا آرد تلخ می شود.

وقتی به قدر کافی تفت دادید، شربتی که آماده کرده اید را کم کم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شربت به خورد آرد سمولینا رفته و گلوله گلوه نشود.

وقتی تمام شربت را ریختید، شلعه را خاموش کرده و حلوا را کنار بگذارید تا کمی سرد و سفت شود.

قالب مورد نظر خود را داخل ظرف سرو بگذارید، حلوا را نصف کرده و نیمی را داخل قالب بریزید.

روی حلوا را صاف کرده و بگذارید 5 دقیقه بماند.

سپس محلبی را روی حلوا بریزید و با قاشق صاف کنید. باز هم 5 دقیقه صبر کنید تا محلبی کمی سرد و سفت شود.

نیم دیگر حلوا را روی محلبی بریزید و صاف کنید.

قالب را حداقل 4 تا 5 ساعت داخل یخچال بگذارید. اگر یک شب بماند بهتر است.

پس از این که دسر آماده شد، قالب را برداشته و به دلخواه تزیین کنید.

3. طرز تهیه توپک خرمایی دسری ساده و مقوی برای افطار

طرز تهیه دسر ساده و خوشمزه برای افطار: طرز تهیه دسر توپک خرما

مواد لازم برای تهیه دسر توپک خرمایی برای افطار

  • کره: 25 گرم
  • خرما: 1 بسته
  • پودر گردو: 1/2 پیمانه
  • بیسکویت پتی بور ساده: 1 بسته
  • پودر زنجبیل: 1 قاشق مربا خوری
  • پودر جوز هندی: 1 قاشق مربا خوری
  • پودر (نارگیل، پسته، گل محمدی، گردو،فندق): به میزان دلخواه (برای تزیین)
  • دارچین، قهوه، کاکائو، کنجد: به میزان دلخواه (برای تزیین)

همچنین بخوانید: طرز تهیه شله زرد فوری 

دستور پخت دسر توپک خرما برای افطار

  • خرما ها را پوست کنده و هسته شان را جدا کنید.

نکته: اگر خرما سفت می باشد، قبل از پوست کندن آن ها را داخل آب گرم بگذارید.

  • کره را در ظرفی روی حرارت قرا دهید تا کمی ذوب شود.
  • خرما های پوست کنده را در کره تفت دهید. گردوی پودر شده را به خرما اضافه کنید.
  • مرتب خرما را هم بزنید و اجازه دهید تا کره به خوبی به خورد خرما رفته و خرما میان ظرف جمع شود.
  • بیسکویت ساده پتی بور را کاملا پودر کنید.
  • بیسکوییت پودر شده، پودر زنجبیل و جوز هندی را به خرما اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مخلوط شوند.

نکته: می توانید با دست کمی ورز دهید.

  • از مواد یک قاشق غذاخوری پر برداشته و کف دست گرد کنید.
  • توپک ها را در پودر دلخواه بغلطانید.
  • توپک های خرما نیز آماده می باشد، نوش جان.
نظرات