طرز تهیه دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده خوشمزه

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

یکی از انواع دلمه های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی می توان از دلمه کلم برگ نام برد. از ویژگی های دلمه کلم برگ اینه که در تمام طول سال در دسترس هست و از نظر قیمت هم خیلی به صرفه است. از این دلمه می توان به عنوان یک غذای کامل استفاده کرد و هم اینکه به عنوان یک پیش غذای مجلسی هم استفاده کرد.در برخی شهرها با نام دلمه کلم پیچ هم شناخته می شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ مو با مرغ برای 4

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده

  • برنج =۱ پیمانه
  • لپه = نصف پیمانه
  • گوشت چرخکرده =۳۰۰ گرم
  • کلم برگ بزرگ= ۱ عدد
  • پیاز خردشده =۱ پیمانه
  • زردچوبه = ۱قاشق مرباخوری
  • شکر = ۴ قاشق سوپخوری
  • آبلیمو،آبغوره یا سرکه = ۴ قاشق سوپخوری
  • زعفران دم کرده = به میزان لازم
  • نمک،فلفل و ادویه دلخواه = به میزان لازم
  • رب گوجه فرنگی = ۱ قاشق سوپخوری
  • سبزی دلمه شامل (مرزه،ترخون،شوید.گشنیز و تره) = یک ‌و نیم پیمانه

آموزش های بیشتر: طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده

دستور پخت دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده در خانه

دلمه کلم پیچ

  1. در ابتدا لپه ها رو به مدت دو ساعت با کمی نمک خیس کنید سپس آب لپه رو خالی کنید و مجدد روش آب بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.

2. در مرحله بعد برنج رو هم به مدت ‌دو ساعت خیس کنید و آبکش کنید.

3. داخل تابه مقداری روغن بریزید و بعد از گرم شدن ‌پیازها رو بهش اضافه کنید و تفت بدین تا طلایی بشه و حالا گوشت، نمک ،فلفل و ادویه رو اضافه کنید و تفت بدید تا رنگ‌ گوشت تغییر کنه و بعد از روی حرارت بردارید.

4. لپه، برنج، آبلیمو، کمی شکر و زعفران اضافه کنید (از آبغوره یا سرکه هم ‌میتونید استفاده کنید.)

5. داخل قابلمه بزرگی آب بریزید روی حرارت قرار بدید تا بجوشه و بعد یک قاشق سوپخوری نمک‌ بهش اضافه کنید. سپس کلم رو نصف کنید

میتونید برگهای کلم رو جدا کنید و بعد داخل قابلمه بریزید یا همون استفاده کنید وقتی که کمی نرم‌شد خودشون جدا می شوند. وقتی برگها کمی نرم شدن از روی حرارت بردارید و آبکش کنید تا برگها سرد بشن و بعد از موادتون داخل برگها بریزید و مثل بقچه تا کنید.

6. در این مرحله از پخت دلمه برگ کلم باید برای سس دو قاشق روغن و مقداری کره و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید و دو تا سه پیمانه آب بریزید و مجدد داخل سس هم آبلیمو، شکر و زعفران اضافه کنید. (مقدار شکر و آبلیمو بستگی به ذائقتون داره و این ‌میزان تقریبیه).

۷. کف ظرفی رو با چند ردیف برگ کلم بپوشونید و دلمه ه ارو روش بچینید و بعد سس رو اضافه کنید.

۸. روی دلمه ها یک ظرف که یه مقدار سنگین باشه قراربدین ‌که حین‌ پخت‌ برگها از هم‌باز نشه. در ظرف رو بزارید و اجازه بدین تا کامل دلمه هاتون بپزه.

می توانید برای تهیه دلمه لم برگ با مر غ، از همین دستور استفاده کنید منتها مرغ را جایگزین گوشت نمایید. در پایان از شما همراهان و علاقه مندان به آشپزی بابت انتخاب این سایت برای آموزش آشپزی سپاسگذاریم. امیدواریم طرز پخت دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده برای شما مفید واقع شده باشد. می توانید با آموزش های بیشتر از جمله طرز تهیه کلم پلو شیرازی به روش ساده همراه ما باشید.
نظرات