طرز تهیه دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده خوشمزه
یکی از انواع دلمه های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی می توان از دلمه کلم برگ نام برد. از ویژگی های دلمه کلم برگ اینه که در تمام طول سال در دسترس هست و از نظر قیمت هم خیلی به صرفه است. از این دلمه می توان به عنوان یک غذای کامل استفاده کرد و هم اینکه به عنوان یک پیش غذای مجلسی هم استفاده کرد.در برخی شهرها با نام دلمه کلم پیچ هم شناخته می شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ مو با مرغ برای 4
مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده
- برنج =۱ پیمانه
- لپه = نصف پیمانه
- گوشت چرخکرده =۳۰۰ گرم
- کلم برگ بزرگ= ۱ عدد
- پیاز خردشده =۱ پیمانه
- زردچوبه = ۱قاشق مرباخوری
- شکر = ۴ قاشق سوپخوری
- آبلیمو،آبغوره یا سرکه = ۴ قاشق سوپخوری
- زعفران دم کرده = به میزان لازم
- نمک،فلفل و ادویه دلخواه = به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی = ۱ قاشق سوپخوری
- سبزی دلمه شامل (مرزه،ترخون،شوید.گشنیز و تره) = یک و نیم پیمانه
آموزش های بیشتر: طرز تهیه آلبالو پلو با گوشت چرخ کرده
دستور پخت دلمه کلم برگ با گوشت چرخ کرده در خانه
- در ابتدا لپه ها رو به مدت دو ساعت با کمی نمک خیس کنید سپس آب لپه رو خالی کنید و مجدد روش آب بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
2. در مرحله بعد برنج رو هم به مدت دو ساعت خیس کنید و آبکش کنید.
3. داخل تابه مقداری روغن بریزید و بعد از گرم شدن پیازها رو بهش اضافه کنید و تفت بدین تا طلایی بشه و حالا گوشت، نمک ،فلفل و ادویه رو اضافه کنید و تفت بدید تا رنگ گوشت تغییر کنه و بعد از روی حرارت بردارید.
4. لپه، برنج، آبلیمو، کمی شکر و زعفران اضافه کنید (از آبغوره یا سرکه هم میتونید استفاده کنید.)
5. داخل قابلمه بزرگی آب بریزید روی حرارت قرار بدید تا بجوشه و بعد یک قاشق سوپخوری نمک بهش اضافه کنید. سپس کلم رو نصف کنید
میتونید برگهای کلم رو جدا کنید و بعد داخل قابلمه بریزید یا همون استفاده کنید وقتی که کمی نرمشد خودشون جدا می شوند. وقتی برگها کمی نرم شدن از روی حرارت بردارید و آبکش کنید تا برگها سرد بشن و بعد از موادتون داخل برگها بریزید و مثل بقچه تا کنید.
6. در این مرحله از پخت دلمه برگ کلم باید برای سس دو قاشق روغن و مقداری کره و رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت دهید و دو تا سه پیمانه آب بریزید و مجدد داخل سس هم آبلیمو، شکر و زعفران اضافه کنید. (مقدار شکر و آبلیمو بستگی به ذائقتون داره و این میزان تقریبیه).
۷. کف ظرفی رو با چند ردیف برگ کلم بپوشونید و دلمه ه ارو روش بچینید و بعد سس رو اضافه کنید.
۸. روی دلمه ها یک ظرف که یه مقدار سنگین باشه قراربدین که حین پخت برگها از همباز نشه. در ظرف رو بزارید و اجازه بدین تا کامل دلمه هاتون بپزه.