طرز تهیه سوپ جو پرک برای 6 نفر (نکات طلایی برای تهیه آن)
سوپ جو یکی از غذاهای خوش مزه و بین المللی است که در همه جای دنیا طرفداران بسیاری دارد. بر خلاف تصور همه ی ما که سوپ جو را یک پیش غذا میدانیم. این سوپ به دلیل داشتن ویتامین ها و مواد مغذی زیادی که دارد یک غذای کامل به حساب می آید. سوپ جو انواع مختلفی دارد در این مقاله می خواهیم طرز تهیه سوپ جو پرک را آموزش بدهیم. برای آشنایی با طرز تهیه سوپ جو پرک برای 6 نفر و مواد لازم برای تهیه آن ادامه مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو پرک برای 6 نفر
جو پرک | یک پیمانه |
مرغ | دو تیکه سینه برای 6 نفر کافیه) از ران مرغ هم میتونید استفاده کنید |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
پیاز | یک عدد |
رب گوجه | 3 قاشق غذاخوری |
جعفری خرد شده | 100 گرم |
آب لیمو | به مقدار لازم |
هویج | 2 عدد |
طرز تهیه سوپ جو پرک برای 6 نفر
- خیس کردن جو پرک
برای تهیه سوپ جو پرک ابتدا باید جو را به خوبی بشویید و به مدت 5 الی 6 ساعت درون آب خیس کنید.
- پختن مرغ ها
مرغ هایی را که آماده کرده بودید را به همراه مقداری آب درون یک قابلمه بزارید تا پخته شود.
- اضافه کردن جو پرک
در این مرحله باید جوهایی را که خیس کرده بودید به درون قابلمه ی آب مرغ اضافه کنید. حتما دقت داشته باشید روی حرارت ملایم پخته شود و شعله گاز زیاد نباشد.
- سرخ کردن پیاز
پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و روی شعله ملایم تفت بدهید تا کمی سرخ شود. فقط حواستان باشد پیازها نسوزند.
- ریش ریش کردن مرغ ها
بعد از پخته شدن مرغ ها آن ها را از قابلمه بیرون بیاورید تا کمی سرد شود. سپس آنها را ریش ریش کنید.
- رنده کردن هویج ها
در این مرحله هویج ها را خوب بشویید و پوست کنید و با رنده درشت رنده کنید و با پیاز درون روغن تف بدهید.
- تف دادن مرغ ها
مرغ ری شری شده را به پیازو هویج داخل ماهیتابه اضافه کنید سپس مقداری نمک و فلفل نیز به آن بزنید و بعد به مدت 5 دقیقه تف بدهید.
- اضافه کردن رب گوجه
رب گوجه را به مواد داخل ماهیتابه اضافه کنید و کمی که تف دادید زیر شعله را خاموش میکنید.
- اضافه کردن مرغ، پیاز و هویج به آب مرغ و جو
در این مرحله مواد داخل تابه را به جو و آب اضافه کنید و به هم بزنید تا طعم مواد با هم ترکیب شود.
- اضافه کردن آب
اگر مقدار آب مرغی که در قابلمه بود نسبت به اندازه قابلمه ی شما کافی نبود مقداری آب به آن اضافه کنید. در این مرحله کمی زیر شعله را زیاد کنید تا سوپ کمی جوش بیاید. سپس دوباره شعله را روی ملایم قرار دهید.
فقط زمانی که زیر شعله را برای مدت کوتاهی زیاد کردید بالای سر سوپتان باشید و بلافاصله بعد از شروع به جوشیدن و قل قل کردن دوباره حرارت را در حالت ملایم قرار دهید. - چشیدن مزه سوپ
بعد از گذشت نیم ساعت در حالی که سوپ در حال پخته شدن با شعله ملایم است کمی مزه آن را بچشید تا ببیند چه چیزهایی کم دارد، اگر نیاز به نمک و فلفل داشت مقداری به آن اضافه کنید.
- اضافه کردن آبلیمو و لیمو ترش تازه
سوپ جو پرک برای پخته شدن نیاز یک و ساعت و نیم زمان دارد. در این مدت حواستان به سوپ باشد که ته نگیرد و زیر شعله کم باشد. نیم ساعت آخر که میخواهید سوپ را سرو کنید کمی آب لیمو به آن اضافه کنید.
- جا افتادن سوپ
پس از گذشت یک ساعت و نیم سوپ جو پرک شما آماده برای سرو کردن است. آن را در ظرف مورد نظر بریزید و همراه جعفری روی آن را تزئین کنید.
نکات دستوری برای تهیه سوپ جو پرک
- هر چقدر آب مرغی که در سوپ جو استفاده میشه به نسبت آب معمولی بیشتر باشد سوپ شما خوشمزه تر میشود.
- اگر میخواهید سوپ لعاب بندازه و خوب غلیظ بشه حتما باید مراحل پخت سوپ جو را با حرارت ملایم انجام دهید.
- به جای استفاده از روغن برای تف دادن پیاز، مرغ و هویج میتوانید از کره استفاده کنید و یا یه مقداری از آن را کره بریزید که سوپ شما طعم و مزه بهتری پیدا کند.
- مرغ رو حتما ریش ریش کنید تا خیلی داخل سوپ وا نرود.
- مدت زمان لازم برای پخت سوپ یک ساعت تا یک ساعت نیم است. اگر سوپ شما بین این زمان ها جا افتاد میتوانید زیر شعله را خاموش کنید.
- جعفری را میتوانید در مرحله آخر و زمانی که 20 دقیقه مانده است تا زیر شعله سوپ را خاموش کنید به آن اضافه کنید و یا زمانی سرو روی سوپ را با جعفری دیزاین کنید. این کاملا سلیقه ای است.