طرز تهیه مربای کدو حلوایی خوشمزه و سالم
**آموزش تهیه مربای کدو جلوایی بصورت تکنیکی و درست**
کدو حلوایی یک گیاه علفی است که قسمت های مختلف آن از جمله میوه ، پوست ، تخم میوه مورد استفاده قرار گرفته و مصارف متعددی دارد . کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است . همچنین یکی از نیروگاه های تولید ریزمغذی های حیات بخش در طبیعت است که بیش از یکصد ماده مغذی دارد .
کدو حلوایی چه خواصی دارد ؟
- عصاره کدو حلوایی لایه محافظتی روی پوست در برابر فاکتورهای محیط زیستی مثل آلودگی ، استرس ، دود سیگار و غیره ایجاد می کند .
- به دلیل داشتن مقادیر بالای کاروتنوئید ، 30 درصد از بروز انواع سرطان ها پیشگیری می کند .
- این ماده غذایی به دلیل این که منابع سرشار از عنصر روی و اسیدهای چرب امگا ـ 3 هستند ، مهارت و توان مغز را بالا می برند .
- مصرف این ماده به حفظ تراکم استخوان کمک می کند .
- خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و روحی بدن و موجب استحکام بافت های بدن می شود .
- فشار خون را تنظیم می کند .
- زردی و یرقان را از بین می برد .
- مربای کدو حلوایی به تقویت بدن و اعصاب کمک می کند .
طرز تهیه مربای کدو حلوایی
برای تهیه مربای کدو حلوایی به مواد زیر نیاز دارید .
-
کدو تنبل : ۲ عدد متوسط
-
شکر : 5 کیلو
-
آب برای تهیه مربا : به میزان لازم
-
آهک : یک پیمانه
دستور پخت مربای کدو حلوایی:
کدو ها را خوب شسته و خشک کنید . سپس یا چاقوی تیز آن را مثل طالبی برش زده و تخمهای آن را با کمک قاشق جدا کرده و قسمت نرم داخلی و ریش ریش آن را با چاقو خوب تمیز کنید . و سپس آن را قاچ کنید .
هر قاچ را پوست گرفته و قاچ ها را خلال کرده و درون یک تشت بریزید .
سپس آب خنک ریخته و آهک را درون آن بریزید ، آهک به محض ریختن درون آب ، واکنش نشان داده ، کف کرده و آب داغ خواهد شد . برای همین ابداً از دستتان برای هم زدن آن استفاده نکنید ، چون ممکن است دستتان بسوزد . با یک قاشق چوبی ، آب و آهک را خوب مخلوط کنید و سپس اجازه بدهید تا آهک ته نشین بشود .
بعد از ته نشین شدن ، آب آهک را درون ظرف حاوی کدو تنبل ریخته و اجازه دهید حدود 24 ساعت در درون آب آهک بماند . بعد از 24 ساعت کدو تنبلها را آبکش کرده و با آب خنک بشویید .
کدوتنبل ها را درون تشتی حاوی آب خنک بریزید . بارها آب کدوتنبل را عوض کنید . این مرحله حدود 24 ساعت طول می کشد .
کدوتنبل ها را درون قابلمه بزرگی ریخته و رویش آب بریزید . به طوریکه روی کدوها را بپوشاند ، سپس روی حرارت قرار دهید تا حدود 5 دقیقه بجوشد تا هم بپزد و هم آهک احتمالی آن برطرف شود . سپس آن را آبکش کرده آبش را دور بریزید .
حدود 3 تا 4 لیوان آب و شکر را درون قابلمه ریخته و اجازه دهید بجوشد و شربت رقیقی به دست بیاید . سپس کدوها را به شربت افزوده و اجازه دهید کمی بجوشد . سپس حرارت را خاموش کرده و دستمالی را به حالت دمکنی روی در قابلمه قرار دهید و اجازه دهید کدو حدود 24 ساعت داخل شربت بماند تا شربت را به خوبی به خود جذب کند .
در مرحله آخر می توانید کدوهای شیرین شده را در ظرفهای کوچک بسته بندی کنید و در یخچال نگه دارید. اگر شرایط برای مربای شما خوب باشد تا 6 ماه برای شما قابل استفاده خواهد بود.
مربای شما آماده است ، نوش جان کنید .