طرز تهیه مرغ شکم پر خوش مزه با رب انار در فر

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مرغ شکم پر که جزو غذاهای پرطرفدار و خوشمزه می باشد جزو غذای محلی مازندرانی است زمان پخت مرغ شکم پر حدودا 2 ساعت و زمان آماده سازی مواد اولیه آن حدودا نیم ساعت می باشد. در ادامه آموزش پخت مرغ شکم پر در فر را خواهید دید.

طرز تهیه مرغ شکم پر لذیذ و خوش مزه در فر

مرغ شکم پر را می توان در قابلمه و بدون فر نیز تهیه کرد. ما در این مطلب طرز تهیه مرغ شکم پر در فر را به شما آموزش خواهیم داد. مرغ شکم پر غذای لذیذ و خوشمزه ای است و مهمترین نکته برای خوشمزه شدن مرغ شکم پر به کار بردن سبزی های معطر مناسب برای طعم دار کردن مرغ است.

رب انار گزینه خوبی برای طعم دار کردن مرغ شکم پر است چون هم طعم مرغ را به صورت کامل عوض می کند و هم طعم ترش و شیرین خاصی به آن می دهد.

همچنین بخوانید: طرز تهیه چیکن استراگانف

مواد لازم داخل شکم مرغ برای 6 نفر

  • مرغ: 1 عدد متوسط
  • سبزیجات معطر: 200 گرم
  • پیاز: 3 عدد متوسط
  • سیر: 5 حبه
  • مغز گردو: 100 گرم
  • زرشک: نصف پیمانه
  • رب انار: 4 قاشق غذا خوری
  • رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذا خوری
  • کشمش: نصف پیمانه
  • آلو خورشتی: 6 عدد
  •  آلو جنگلی: 6 عدد
  •  دارچین: 1 قاشق چای خوری
  • سیب زمینی: 1 عدد
  • هویج: 1 عدد
  • نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم
  • آبلیمو تازه: به میزان لازم
  •  روغن مایع: به مقدار لازم
  •  کره: به میزان لازم
  •  زعفران آب کرده: به میزان لازم
طرز تهیه مرغ شکم پر خوش مزه با رب انار در فر

طرز تهیه مرغ شکم پر خوش مزه با رب انار در فر

آموزش کامل طرز تهیه مرغ شکم پر در فر

1- برای تهیه مرغ شکم پر در قدم اول مرغ رو تمیز و داخل اون رو کاملا خالی کنید اما توجه داشته باشید که به پوست رویی مرغ صدمه ای نزنید.

2- بعد از تمیز کردن مرغ را خوب بشویید و سپس در وسیله ای مثل آبکش قرار بدید تا آب اون کشیده شه.

3- برای مزه دار کردن مرغ، زعفران رو دم کنید و به همراه روغن مایع، آبلیمو، دارچین، نمک و فلفل سیاه در یک ظرف ریخته و خوب هم بزنید، سپس هم روی پوست مرغ و هم قسمت‌های داخلی آن را خوب به مایع آماده شده آغشته کنید.

4- برای خوشمزه تر شدن مرغ و از بین رفتن بوی بد آن یک پیاز و دو حبه سیر را خرد کرده و روی پوست و داخل شکم مرغ قرار دهید سپس به مدت12 تا 24ساعت روی مرغ به همراه مواد سلفون کشیده و داخل یخچال بذارید.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک مرغ مجلسی

مواد داخل مرغ شکم پر

5- پس از آماده کردن مرغ باید مواد داخل اون رو آماده کنید.

6- پس از پوست کندن و شستن پیازها آنها را به صورت نگینی خرد کنید.

7- سپس در یک تابه مقداری کره و روغن مایع بریزید و شعله اجاق گاز رو ملایم کنید تا روغن داغ شود. توجه داشته باشید که به هیچ عنوان شعله گاز را خیلی بالا نزنید.

8- در مرحله بعد پیازها رو داخل تابه بریزید مقداری تفت بدید تا رنگ پیازها طلایی بشه.

9- سپس مغزهای گردوی آسیاب شده رو داخل تابه بریزید و تفت دهید توجه داشته باشید که آسیاب کردن گردو کاملا اختیاری است اما مطمئنا طعم غذای شما را بهتر خواهد کرد.

10- در این مرحله کشمش، آلو بخارا، زرشک و آلو جنگلی رو به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد به خورد هم بروند. ( آلو جنگلی و آلو بخارا را میتوانید به صورت دلخواه و برای خوش مزه تر شدن غذا اضافه کنید)

11- در تابه ای دیگر سبزیجات معطر مانند پونه، جعفری، گشنیز و شنبلیله رو خرد کرده و آنقدر تفت بدید تا آب سبزی‌ها کاملا کشیده بشه.

12- سپس سبزی تفت داده شده و مقداری نمک و فلفل سیاه رو به مواد دیگه اضافه کنید و دوباره مواد رو باهم تفت بدید تا به خورد هم برن.

13- در مرحله بعد دو قاشق غذاخوری رب انار رو داخل مواد بریزید و خوب مواد رو مخلوط کنید تا کاملا یکدست بشه.

طرز تهیه سس مرغ شکم پر

14- داخل یک تابه مقداری روغن ریخته و روی اجاق گاز با حرارت متوسط بزارید.

15- سپس 2 قاشق غذا خوری رب انار به علاوه 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی رو داخل تابه بریزید و خوب تفتش بدید.

16- در مرحله بعد مقداری زعفران دم کرده و 2 پیمانه آب و نمک و فلفل رو به مواد اضافه کنید و به اندازه 5 دقیقه درِ تابه را بذارید تا مواد بجوشه.

پر کردن شکم مرغ

17- حالا باید بریم سراغ پر کردن شکم مرغ با موادی که اماده کردیم. مواد رو دوباره خوب هم بزنید و داخل شکم مرغ بریزید و شکاف شکم مرغ رو به وسیله نخ مخصوص آشپزی بدوزید.
توجه داشته باشید بهتره برای حفظ شکل مرغ پاهاش رو با نخ محکم به هم ببندید.

طرز تهیه مرغ شکم پر خوش مزه با رب انار در فر

طرز تهیه مرغ شکم پر خوش مزه با رب انار در فر

پختن مرغ شکم پر در فر

18- برای پختن مرغ شکم پر در فر در ابتدا کف یک ظرف پیرکس در دار رو با روغن چرب کنید.

19- هویج و سیب زمینی ها و فلفل دلمه رو به صورت قطعات بزرگ خرد کنید و داخل ظرف پیرکستون بریزید.

20- مرغ آماده شده رو روی مواد قرار بدید و سسی که حاضر کردید رو روی مرغ و اطراف آن بریزید. در ظرف پیرکس رو بزارید و 3 تا 4 ساعت مرغ شکم پر رو در دمای 180 درجه سانتی گراد در فر قرار بدید.

21- اگه ظرف پیرکس نداشتید میتونید از ظرف خود فر هم استفاده کنید. اما باید حواستون باشه که مرغ خشک نشه و به این منظور میتونید دور مرغ فویل بپیچید.

22- بعد از اینکه مرغ شکم پر شما یک ساعت پخت فویل رو جدا کنید و هر 5 دقیقه یکبار مقداری سس حاضر شده به همراه کره رو بر روی مرغ شکم پر بریزید.

23- برای تزیین مرغ شکم پر میتونید مرغ رو با آب مرغ و کمی خلال بادام و پسته تزیین کنید و زمانی که خواستید مرغ شکم پر لذیذ و خوش مزتون رو سرو کنید جدا کردن نخ از مرغ فراموش نشود.

توجه داشته باشید طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی به همین صورت است اما با این تفاوت که شمالی های عزیز مرغ شکم پر رو شیرین میلی می کنند برای شیرین شدن مرغ شکم پر مقداری شکر را در یک لیوان آب جوش حل کرده و به سس مرغ شکم پر اضافه کنید.

نظرات