طرز تهیه نان اگردک خوشمزه در منزل با خمیر مایه بدون فر
اگردک یکی از نان های سنتی خوشمزه است که در برخی شهرها مانند قزوین، همدان، نجف آباد و زنجان و چند شهر دیگر پخت میشود. این نان کم شیرین است ولی در عین حال بسیار لذبذ می باشد. پخت این نان نیازی به فر ندارد و به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه نان اگردک ارائه شده است.
آموزش پخت نان اگردک خوشمزه
در ادامه مواد لازم و مراحل طرز تهیه نان اگردک ارائه شده است:
مواد لازم برای تهیه نان اگردک |
|
آرد | تقریبا 2 و 2\1 لیوان |
شیر | 3\1 لیوان |
شکر | 4\1 لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
روغن | 1 قاشق سوپ خوری |
پودر دارچین یا پودر هل | 2\1 قاشق چای خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
زعفران غلیظ یا زردچوبه | 2 قاشق غذا خوری |
خمیر مایه | 1 قاشق چای خوری |
آب ولرم | 4\1 لیوان |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
مراحل طرز تهیه اگردک
- ابتدا آب ولرم را همراه 1 قاشق چای خوری شکر داخل یک لیوان بریزید.
- بعد خمیر مایه را به آب و شکر اضافه کرده و کمی هم بزنید تا خمیر مایه مرطوب شود.
- روی لیوان را بپوشانید و در جای نسبتا گرم به مدت 5 تا 10 دقیقه قرار دهید تا خمیر مایه عمل بیاید و پف کند.
- تخم مرغ، شکر، نمک، روغن، زعفران، پودر دارچین و شیر را داخل یک کاسه بررگ بریزید و با قاشق یا هم زن دستی کمی هم برنید تا یک دست شود.
- بعد از آن خمیر مایه به عمل آمده را اضافه کرده و در آخر آرد را اضافه کنید.
- ابتدا نصف آرد را به مواد اضافه کرده و با قاشق مواد را خوب با هم مخلوط کنید.
- سپس باقی مانده ارد را کم کم به مواد اضافه کنید و وقتی خمیر از خیسی در آمد با دست آن را جمع کنید تا خمیر چسبنده ای بدست بیاید.
- روی سطح کار کمی آرد بپاشید و خمیر را به مدت 10 دقیقه با کف دست ورز دهید تا تا لطیف و یک دست شود.
- سپس روی خمیر را بپوشانید و 1 ساعت تا 1.5 ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
- بعد از استراحت پف خمیر را بگیرید و یک دقیقه آن را ورز دهید.
- دوباره روی سطح کار آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت 3 تا 4 میلیمتر باز کنید.
- می توانید به وسله چاقو یا کاتر به هر شکلی ( 3 گوش یا 4 گوش) که دوست داشتید برش بزنید.
- داخل یک سینی یا بشقاب بچنید و روی آن ها را با خمیر بپوشانید و ده دقیقه دوباره استراحت بدهید.
- هر بار که می خواهید سرخ کنید کمی خمیر را باز کنید و داخل روغن داغ به صورت شناور سرخ نمایید.