Take a fresh look at your lifestyle.

طرز تهیه چکدرمه با مرغ (استانبولی ترکمنی)

دستور تهیه چکدرمه مرغ اصیل

چکدرمه ترکمنی، غذای محلی استان گلستان است. یک غذای با اصالت و بومی بندر ترکمن و آق قلا⁣ می باشد که به آن چکدیرمه یا چگدیرمه نیز گفته می شود. این غذا قدمتی هزار ساله دارد و در ظروف سنتی چدنی قازن طبخ می‌شده است و بسیار لذیذه و خوشمزه است. این غذای خوشمزه و اصیل با گوشت گرم گوسفندی تهیه می شود. اما میتوانید از گوشت مرغ و اردک برای طبخ این غذا هم استفاده کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه چکدرمه با مرغ به صورت کامل توضیح داده شده است.

آموزش پخت چکدرمه با مرغ

در ادامه مواد مورد نیاز و مراحل پخت چکدرمه ترکمن با مرغ ارائه شده است:

مواد لازم برای تهیه چکدرمه با مرغ

اردک یا مرغ 400 گرم
پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
پوره گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری
هویج 1 عدد
کرفس 1 شاخه کوچک
برگ بو 1 عدد
آب جوش به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه به مقدار لازم
برنج 3 پیمانه

مراحل طرز تهیه چکدرمه اصیل

  • مرغ را با نمک، فلفل و زردچوبه مزه‌دار کنید.
  • درون یک قابلمه کمی روغن بریزید و مرغ ها را درون روغن سرخ کنید.
  • بعد از سرخ شدن مرغها را خارج کرده و پیاز های نگینی را در همان روغن تفت بدهید.
  • بعد از سرخ شدن پیاز، رب را اضافه و کمی در روغت تفت بدهید تا خامی رب گرفته شود و سپس پوره گوجه را به آن اضافه و مخلوط کنید.
  • مرغ های سرخ شده را درون قابلمه بچینید و 1 عدد هویج و یک قطعه کوچک ساقه کرفس و برگ بو را برای طعم بهتر اضافه کنید.
  • یک و نیم لیوان آب اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. با حرارت ملایم 1 الی 1/5 ساعت زمان بدهید تا مرغ ها بپزند.⁣
  • بعد از گذشت زمان مورد نیاز، درب قابلمه را بردارید، هویج، برگ بو و شاخه کرفس را برداشته، نصف لیوان آب جوش و ۳/۵ پیمانه برنج خیس خورده را اضافه کنید، حرارت را زیادکنید تا برنج بپزد و آب برنج کشیده شود.⁣
  • درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا آرام بپزد.
  • بعد از ۴۵ دقیقه چکدرمه ترکمنی اصیل آماده‌ است!⁣

نکات

  • برای این غذای لذیذ می توانید از گوشت قرمز، گوشت اردک محلی ارگانیک یا مرغ استفاده کنید.
  • اگر از گوشت اردک و گوشت گوسفندی استفاده میکنید بهتر است که گوشت در این غذا چربی داشته باشد.
  • برای پخت این این غذا با گوشتهای مختلف تفاوتی وجود ندارد و تنها مدت زمان پخت گوشت متفاومت است. برای گوشت اردک 2 ساعت زمان بدهید تا اردک با سس بپزد و سپس برنج را اضافه کنید.

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.