طرز تهیه کتلت عدس به دو روش مختلف (با گوشت و بدون گوشت)
سلام به دوستان عزیز مینویسم، در این مطلب در خدمت شما کدبانو های عزیز هستیم با آموزش طرز تهیه کتلت عدس به دو روش مختلف. اگر این غذا با سیب زمینی و بدون گوشت تهیه شود به آن کوکوی سیب زمینی می گویند و زمانیکه با گوشت چرخ کرده تهیه شود، کتلت عدس می گویند هر دو نوع آن از غذاهای نونی پر طرفدار هستند.
دستور پخت 6 غذای ایرانی با گوشت چرخ کرده
طرز تهیه کتلت عدس به دو روش مختلف
در ادامه این مطلب مواد لازم و طرز تهیه کتلت عدس با گوشت و کتلت عدس با سیب زمینی و بدون گوشت را در اختیار شما دوستان قرار می دهیم.
مواد لازم برای تهیه کتلت عدس بدون گوشت
- عدس : ۵۰۰ گرم
- سیب زمینی : ۱ عدد
- پیاز متوسط : ۱ عدد
- تخم مرغ : ۳ عدد
- پودر سیر : ۱ قاشق چایخوری
- آرد سوخاری : ۲ قاشق غذاخوری
- روغن مایع : به اندازه کافی
- نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
طرز تهیه کتلت عدس با سیب زمینی
دوستان عزیز برای تهیه این نوع کتلت ابتدا عدس را خوب پاک کنید و سپس بشویید و به مدت 2 ساعت در آب سرد بخیسانید. بعد از دو ساعت آن را داخل ابکش بریزید و بعد از آنکه آب آن کشیده شد به همراه مقداری آب داخل یک قابلمه بریزید و به روی حرارت ملایم اجاق گاز قرار دهید تا بپزد.
در مرحله بعد نوبت به سیب زمینی ها می رسد! سیب زمینی ها را پوست کنده و بعد از اینکه شستید به عدس روی گاز اضافه کنید و اجازه دهید تا خوب بپزند. (اگر نیاز بود به آن اب اضافه کنید.)
پس از اینکه عدس و سیب زمین پخته شد آن را داخل یک آبکش ریخته تا آب آن خارج شود سپس همه آنها را داخل یک میکسر بریزید و خوب میکس کنید و بعد از اینکه یکدست شد پیاز رنده شده را به همراه ادویه به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- نکته : در صورتیکه میکسر و یا مولینکس ندارید از گوشتکوب استفاده کنید.
در این مرحله از تهیه کتلت عدس با سیب زمینی، باید تخم مرغ ها را در ی ظرف دیگر بشکنید و خوب هم بزنید سپس به مخلوط عدس و سیب زمینی اضافه کنید و خوب ورز دهید تا یکدست شوند.
- نکته: در صورتیکه احساس کردید مایه کتلت به هر دلیلی شل شده می توانید مقداری پودر سوخاری به آن اضافه کنید.
مقداری روغن داخل یک ماهیتابه نچسب بریزید و روی حرارت ملایم جاق قرار دهید و پس از اینکه داغ شد می توانید مقداری از مایه کتلت را بردارید و با دست ورزید دهید و سپس داخل ماهیتابه بندازید تا سرخ شود. مابقی مایه کتلت را هم به همین ترتیب سرخ کنید. به همین سادگی کتلت عدس بدون گوشت شما آماده شد!
مواد لازم برای تهیه کتلت عدس با گوشت چرخ کرده
- عدس : یک لیوان
- پیاز : یک عدد متوسط
- تخم مرغ : یک عدد
- گوشت چرخ کرده : ۱۰۰ گرم
- سیب زمینی : دو عدد متوسط
- نمک و فلفل سیاه و زرد چوبه : به میزان لازم
- پودر نان سوخاری یا آرد سوخاری (می توانید نان های باگت را خشک کنید و از پودر آن استفاده نمایید): سه قاشق غذاخوری
- روغن برای سرخ کردن : به میزان کافی
طرز تهیه کوکو تره فرنگی خوش عطر طعم در خانه
دستور پخت کتلت عدس با گوشت چرخ کرده
برای تهیه کتلت عدس با گوشت چرخ کرده طبق دستور زیر عمل کنید.
- طبق مرحله فوق عدس را پاک کرده و بشویید و اجازه دهید به مدت 2 ساعت در آب سرد خیس بخورد.
- حال سیب زمینی ها را شسته و پوست بگیرید.
- عدس و سیب زمین ها را با مقداری آب روی حرارت قرار داده تا خوب بپزند.
- بعد از اینکه پخته شد آب آن را دور بریزید و محتوایان را داخل میکسر و یا مولینکس ریخته و خوب هم بزنید.
- به مواد فوق پیاز رنده شده، گوشت چرخ کرده، تخم مرغ ها و تمام ادویه ها را اضافه کنید و خوب ورز دهید. (آب مخلوط را با دست بگیرید.)
- حال مقداری روغن داخل ماهیتابه نجسب ریخته و روی حرارت قرار دهید و بعد از داغ شدن روغن مقدار از مایه کتلت برداشته و با دست شکل دهید و داخل روغن سرخ کنید.
- در آخر کتلت عدس را داخل ظرفی چیده و دور آن را با گوجه فرنگی، گوجه گیلاسی و مقداری خیارشور به سلیقه خود تزیین کنید.
«نوش جان»