میزان قند کدو حلوایی-آیا کدو حلوایی برای دیابتی ها مفید است ؟
میزان قند کدو حلوایی چه قدر است ؟
افرادی که به بیماری دیابت یا قند خون مبتلا هستند بسیار نگران رژیم غذایی خود می باشند . در واقع این سوال برای آن ها درباره هر ماده خوراکی ایجاد می شود که مقدار قند موجود در آن چقدر است . در این مقاله قصد داریم میزان قند موجود در کدو حلوایی را بررسی کنیم . با ما همراه باشید .
برای این منظور نگاهی به جدول میزان مواد غذایی موجود در کدو تنبل بیندازید .
انرژی | 26 کیلو کالری |
چربی | 0/1 گرم |
پروتئین | 1 گرم |
کربوهیدرات | 6/49 گرم |
قند | 1/36 گرم |
فیبر | 0/5 گرم |
سدیم | 1 میلی گرم |
پتاسیم | 340 میلی گرم |
کلسیم | 21 میلی گرم |
فسفر | 44 میلی گرم |
اهن | 0/8 میلی گرم |
مس | 0/127 میلی گرم |
منیزیم | 12 میلی گرم |
منگنز | 0/125 میلی گرم |
کاروتن | 3615 میکروگرم |
ویتامین ب6 | 0/06 میلی گرم |
ویتامین ث | 21 میلی گرم |
ویتامین آ | 7384 واحد |
ویتامین ای | 1/05 گرم |
همانطور که مشاهده کردید مقدار قند طبیعی موجود در کدو حلوایی بسیار پایین است .
آیا کدو حلوایی برای بیماری دیابت مفید است ؟
با توجه به نتیاج مطالعات متخصصان، کدو حلوایی حاوی مقادیری از تریگونلین و نیکوتینیک اسید می باشد که این مواد در تنظیم قند خون موثر هستند . به همین دلیل مصرف آن به مبتلایان به دیابت توصیه میشود .
در طب سنتی چینی معتقدند که کدو حلوایی در تنظیم قند خون موثر بوده و باعث تحریک عمل لوزالمعده می شود . پژوهشگران چینی معتقدند که ترکیباتی موجود در کدو تنبل می تواند تزریق روزانه انسولین را در افراد دیابتی کاهش دهد .
البته واقعیت این است که کدوتنبل میتواند به طور جزیی قند خون را بالا ببرد اما در این مورد هم جای نگرانی نیست . در بنیاد دیابت و دیگر سازمان های فعال دیابت در جهان برای بیماران مبتلا به دیابت ، مصرف کدو تنبل توصیه شده است . مصرف این ماده خوراکی می تواند باعث جلوگیری از بیماری های قلبی برای افرادی که طولانی مدت دچار بیماری دیابت هستند بشود .
نکته جالب توجه این است که کدو حلوایی حاوی پتاسیم است و به همین دلیل موجب کاهش فشار خون نیز میشود . همچنین به دلیل داشتن ماده ای به نام بتاکروتین میتواند مانع از اکسید شدن کلسترول در بدن شود .
تحریک کلسترول اکسید شده در دیوارههای رگ های خونی باعث حمله قلبی یا سکته مغزی میشود . بنابراین داشتن بتاکروتین اضافی در غذا میتواند مانع از پیشرفت سفت شدن رگ ها و سکته مغزی شود .
ویتامین «ث» موجود در آن نیز می تواند از پیشرفت دیابت جلوگیری نماید . فیبر موجود در آن برای درمان بسیاری از بیماری ها مخصوصاً یبوست ، چوبی خون بالا و دیابت مفید است . کدو تنبل به دلیل وجود آنتی اکسیدان و مولکول اینوزیتول دی موجب تولید انسولین می شود و در نتیجه قندخون را کاهش می دهد .
بنا براین اگر مبتلا به بیماری دیابت هستید ، حتما کدو تنبل را در رژیم غذایی خود قرار دهید .