10 مورد از مزایای موثر خوردن سیب که سطح سلامتی شما را افزایش می دهد

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

حتما از مزایا و فواید سیب بسیار شنیده اید در این مقاله می خواهیم مؤثرترین مزایایی که خوردن سیب برای ما به همراه دارد را بشناسیم. به عنوان مثال تأثیر خوردن سیب بر کاهش وزن، سلامت قلب، سلامت معده و …. با ما همراه باشید تا با 10 مورد از مزایای خوردن سیب آشنا شوید.

مزایای خوردن سیب برای سلامتی

سیب یکی از محبوب‌ ترین میوه‌هاست.سیب یکی از سالم‌ ترین میوه‌ها با برترین مزایای اثبات شده است که در اینجا ۱۰ مورد از آن را بیان می‌کنیم:

1) سیب بسیار مفید است

یک سیب متوسط که حدود ۳ اینچ است؛ یک و نیم  فنجان آب میوه دارد. دو فنجان آب سیب روزانه دو هزار کالری رژیم غذایی فرد را تامین می‌کند.

ارزش غذایی سیب:

قبل از اینکه از مزایای خوردن سیب آگاه شویم نگاهی به مواد موجود در سیب و ارزش غذایی سیب بیندازیم. یک سیب متوسط که ۱۸۲ گرم وزن دارد؛ شامل مواد غذایی زیر است:

کالری ۹۵ گرم؛ کربوهیدرات ۲۵ گرم، فیبر ۴ گرم؛ ویتامین سی ۱۴ درصد از مصرف روزانه،پتاسیم ۶ درصد از مصرف روزانه، ویتامین کا ۵ درصد از مصرف روزانه.

البته همین مقدار سیب ۲ تا ۴ درصد منگنز؛مس، ویتامین آ، ویتامین e؛ویتامین ب۱، ویتامین ب۲ و ب۶ را تأمین می‌کند.سیب منبع غنی پلی فنول است؛ در حالی که لیبل های مواد غذایی اجزای این گیاه را نمی‌نویسند. ولی مزایای بسیار زیادی را شامل می‌شود.برای نفع بردن بیشتر،سیب را با پوست آن مصرف کنید.چون نصف فیبر و بسیاری از پلی فنول های آن در پوست آن باقی می‌ماند.

2) سیب سبب کاهش وزن شما می شود

مزایای خوردن سیب: کاهش وزنسیب سرشار از فیبر و آب است که دو ماده اساسی برای بدن می باشد.در یک مقاله افرادی که قبل از وعده غذایی، سیب خوردند احساس سیری بیشتری نسبت به افرادی که سس سیب؛ آب سیب یا محصولات دیگر مصرف کردند، داشتند. در یک مطالعه افرادی که غذای خود را با سیب شروع کردند؛ حدود ۲۰۰ کالری کمتر از دیگر افراد غذا خوردند.

در یک مطالعه که حدود ۱۰ هفته روی ۵۰ خانم با وزن بالا انجام شد،شرکت کنندگانی که سیب خوردند، حدود یک کیلوگرم کاهش وزن داشتند و در کل کالری کمتری نسبت به آن هایی که کلوچه و جو دوسر با کالری و فیبر یکسان خوردند، مصرف کردند. شاید یکی از مهم ترین مویت های مصرف سیب تأثیر آن بر کاهش وزن باشد.

محققان اعتقاد دارند که سیب فواید زیادی دارد؛ چون دارای فیبر بسیار زیادی بوده و انرژی فرد را افزایش می‌دهد.علاوه بر آن بعضی از اجزای طبیعی در آن سبب کاهش وزن می شود.یک مطالعه در مورد افراد چاق نشان داد، آن هایی که سیب و آب سیب مصرف کردند؛ بیشتر از بقیه شاهد کاهش وزن خود بودند و سطح LDL یا کلسترول بد, تری گلیسیرید و کلسترول آن ها نسبت به بقیه گروه کاهش یافت.

همچنین بخوانید: تأثیر زردچوبه بر کاهش وزن

3) سیب برای قلب بسیار مفید است

سیب ریسک ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.یک دلیل این است که سیب حاوی فیبر حل شدنی است و به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند. هم چنین حاوی پلی فنول است که اثرات ضد اکسیدانی دارد.

یکی از فواید خوردن سیب تأثیر آن بر سلامت قلب است. اکثر این فواید در پوست سیب جمع شده است. یکی از این پلی فنول ها فلاونوئید است که فشار خون را کم می‌کند.یکی از آنالیزها نشان داد که مصرف زیاد فلاونوئیدها حدود ۲۰ درصد ریسک ابتلا به سکته را کاهش می دهد.

فلاونوئیدها به جلوگیری از بیماری قلبی کمک کرده؛ فشار خون را کاهش می‌دهند؛ اکسیداسیون LDL را کاهش می‌دهند و به عنوان ضد اکسیدان عمل می‌کنند.دیگر مطالعه اثرات خوردن یک سیب در طول روز را با خوردن استاتین مقایسه کرد و به نتیجه رسید که سیب تقریباً در کاهش مرگ و میر و بیماری قلبی ناشی از مصرف مواد مخدر بسیار موثر بوده است.

به هر حال چون این آزمایش تحت کنترل نبوده; نمی‌توان آن را به صورت موثق بیان کرد.مقاله دیگری نشان داد که مصرف میوه و سبزیجاتی که پوست سفید دارند،مثل سیب و گلابی ریسک ابتلا به سکته را بسیار کاهش می دهند.برای هر ۲۵ گرم سیب که حدود یک و نیم فنجان آب دارد؛ ریسک سکته تا ۹ درصد کاهش می‌یابد.

4) سیب ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد

مزیت خوردن سیب برای دیابتی هاچندین مطالعه نشان داد که خوردن سیب ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.یک مقاله نشان داد خوردن یک سیب در طول روز در مقایسه با نخوردن آن؛ ۲۸ درصد ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد و خوردن چند سیب در طول هفته نیز تاثیر محافظتی مشابهی خواهد داشت.

ممکن است پلی فنول موجود در سیب به جلوگیری از آسیب بافتی به سلول های بتا در پانکراس کمک کند.سلول های بتا در بدن شما انسولین تولید می‌کنند و اغلب در افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو هستند؛ دچار آسیب می‌شود.

5) سیب تاثیر پروبیوتیک دارد و باکتری‌های معده و روده را تقویت می‌کند

سیب حاوی پکتین است که نوعی فیبر بوده و به عنوان پروبیوتیک عمل می‌کند. روده کوچک شما فیبر را در طول هضم غذا جذب نمی کند. به علاوه به کولون شما وارد می‌شود و می‌تواند رشد باکتری های خوب معده را افزایش دهد. هم چنین اجزای مفیدی دارد که جریان خون را در بدن شما راه می‌اندازد. تحقیقات جدید پیشنهاد کرده است که این میوه در مقابل چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی از فرد محافظت می کند.

6) مواد موجود در سیب به جلوگیری از ابتلا به سرطان کمک می‌کند

یک مزیت فوق العاده خوردن سیب نقش آن در کاهش ابتلا به سرطان است. مطالعات نشان داد بین اجزای سیب و کاهش ریسک ابتلا به سرطان ارتباط مستقیم وجود دارد.علاوه بر آن مطالعات انجام شده روی خانم ها نشان داد که خوردن سیب با کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرتبط است. دانشمندان اعتقاد دارند که خاصیت ضد اکسیدانی و ضد تورمی سیب تاثیر مثبتی روی سرطان می گذارد.

7) سیب شامل موادی است که با آسم می جنگد

سیب سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به حفاظت ریه های شما از آسیب اکسیداتیو می‌پردازد. یک مطالعه که روی ۶۸ هزار خانم انجام شد،نشان داد در آن هایی که سیب بیشتری مصرف کردند؛ ریسک کمتری از ابتلا به آسم دیده شد.

خوردن ۱۵ درصد از یک سیب در طول روز ۱۰ درصد ریسک ابتلا به این بیماری را کاهش می‌دهد. پوست سیب شامل کرستین فلاونوئید است که به منظم کردن سیستم ایمنی و کاهش تورم کمک می‌کند.این مورد دو تاثیر مهم آن روی بیماری آسم و آلرژی را نشان می‌دهد.

8) سیب برای سلامت استخوان‌ها مفید و ضروری است

خوردن این میوه چگالی استخوان ها را زیاد می کند که در نتیجه به سلامت استخوان‌ها می انجامد. محققان اعتقاد دارند مواد آنتی اکسیدان و ضد تورمی در سیب به ارتقای چگالی استخوان و قدرت آن کمک می کند.

بعضی مطالعات نشان داد که سیب تاثیر مثبتی روی سلامت استخوان دارد. در یک مطالعه یک فرد سیب تازه؛ سیب پوست کنده، آب سیب؛ سس سیب و محصولات دیگری که شامل سیب نبود را مصرف کرد و فردی که سیب خورد بدنش کلسیم کمتری نسبت به بقیه گروه از دست داد.

همچنین بخوانید: 6 درمان برای درد استخوان

9) سیب در برابر آسیب‌های معده در اثر مصرف دارو محافظت می کند

مسکن هایی که داروهای ضد تورمی و غیر استروئیدی هستند؛ می‌توانند به معده شما آسیب برسانند. یک مطالعه روی موش‌ها نشان داد که سیب به محافظت از سلول های معده از آسیب ناشی از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی می‌پردازد.

دو جزو مهم سیب کلروژنیک اسید و کاتچین است که بسیار مفید هستند. به هر حال تحقیقات انجام شده روی انسان ها برای تائید این نتایج ضروری است.

10) سیب به حفاظت از مغز شما کمک می‌کند

بیشتر تحقیقات روی پوست سیب انجام شده است. به هر حال آب سیب فوایدی دارد که به ذهن و موارد سنی مرتبط است. در مطالعات حیوانی؛ آب میوه (یا آب سیب) واکنش اکسیژن در بافت مغز را کاهش داده و اختلالات ذهن را برطرف می‌کند.

آب سیب به استیل کولین که یک انتقال‌دهنده عصبی است؛ کمک می‌کند حفظ شود و از کهن سالی خودداری شود. مقادیر کم استیل کولین منجر به بیماری آلزایمر می گردد. به طور مشابه محققانی که به موش های کهن سال سیب دادند؛ در حافظه آن ها تغییر بهتری نسبت به موش‌های جوان‌تر مشاهده کردند. اجزای سیب و آب سیب کاملا یکسان است و همیشه انتخاب سالم تری در میان بقیه میوه هاست.

همچنین بخوانید: مواد غذایی برای تقویت قدرت مغز

نتیجه‌ گیری:

سیب برای  شما مفید است و خوردن آن ریسک ابتلا به بیماری هایی مثل دیابت و سرطان را کاهش می‌دهد.هم چنین به دلیل وجود فیبر محلول در آن؛ سبب کاهش وزن و سلامت معده و روده می شود.یک سیب متوسط برابر با یک و نیم فنجان آب سیب است که سه چهارم از دو فنجان از آن به طور روزانه پیشنهاد می‌شود. برای مزایای بیشتر کل سیب را با پوست آن میل کنید.

نظرات