10 عادت افراد با اعتماد به نفس بالا چیست؟
ذهنیت مثبت و رفتار موفقیت آمیز از ترکیب اطمینان و اعتماد به نفس و همچنین تعادل مناسب بین آن ها به وجود می آید. این که گفته می شود با خودتان به صورت مثبت صحبت کنید به این معنی است که با خودتان یک گفت و گوی ذهنی با نگرشی مثبت و روشن داشته باشید.
اعتماد به نفس برای هر نوع کاری ضروری و حیاتی است. شفاف بودن و مطمئن بودن از اینکه شما توانایی، ارزش، پتانسیل، اراده دارید باعث می شود که به نتایج بزرگ تری دست یابید. افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند دوست دارند که بیشتر از حد توانایی و پتانسیلشان کار کنند. آن ها به چالش ها به عنوان فرصتی برای یادگیری و رشد نگاه می کنند و موقعیت های جدید را با آغوش باز می پذیرند و مطمئن هستند به خاطر توانایی هایشان می توانند از عهده هر موقعیتی برآیند. آن ها مثبت نگر هستند.
اعتماد به نفس بالا به یک تعهد طولانی مدت نیاز دارد به صورتی که هرگونه نوساناتی که در سر راهش قرار می گیرد را متعادل کند. برای اینکه اعتماد به نفس عملکرد بهتری داشته باشد، نیاز است که تمایز واضحی را ایجاد کنیم و همچنین تفاوت و ارتباط بین اعتماد به نفس و اطمینان را بشناسیم.
طبق گفته استیفن گریبن اطمینان یک شی خارجی است که ناشی از اتفاقات و در جهت پاسخ به اتفاقاتی است که به صورت خارجی اتفاق افتاده است مثل نتایج، خروجی ها، موقعیت ها، گفت و گو با دیگران، هوا، شکایات یا عقاید افراد. اعتماد به نفس برعکس یک چیز درونی است که به واسطه افکار، کلمات، ارزیابی، آگاهی درونی در مورد تصمیم ها و تلاش ها شکل گرفته است.
اطمینان تحت تاثیر محرک های بیرونی است و می تواند نوسان داشته باشد و به طور کامل نمی توان آن را کنترل کرد، البته راه هایی برای مدیریت آن وجود دارد. زمانی که در موردمان نقد می شود یا شایعه ای در موردمان ساخته می شود، اطمینان کاهش پیدا می کند. زمانی که ارتقا پیدا می کنیم اطمینان افزایش پیدا می کند.
اعتماد به نفس نیز با نوساناتی همراه است ولی به شکلی آهسته و آرام تر. اعتماد به نفس با هر فعالیتی که به صورت روزانه انجام می دهید و به شکل آجر به آجر ایجاد می شود که در نهایت یک سنگ فرش مطمئن ایجاد می شود و اینکه این سنگ فرش با هر موقعیت خارجی از بین برود کار سختی است.
10 رفتار آدم های با اعتماد به نفس بالا
ذهنیت مثبت و رفتار موفقیت آمیز به دنبال یک توازن و تعادل مناسب ایجاد می شود و ترکیبی از اطمینان و اعتماد به نفس است. خطی را ایجاد کنیم که همیشه در موردش احساس خوبی داشته باشیم. با اعتماد به نفس سالم به عنوان پایه و چارچوب، اعتمادی که به صورت خارجی تحت تاثیر قرار می گیرد از این خط «حس خوب» پایین تر نمی رود و در مقابل در صورتی که عوامل خارجی مثبتی را دریافت کنیم از این خط بالاتر نمی رود. با داشتن یک خط «حس خوب» متعادل می توانیم درک کنیم که در زمانی که مورد نقد و انتقاد قرار گرفتیم آن قدرها بد نیستیم و در مقابل زمانی که ترفیع گرفتیم آن قدرها خوب نیستیم.
بعضی از افراد به صورت ذاتی اعتماد به نفس بالایی دارند و این موضوع باعث می شود که این فرآیند برای آن ها نسبت به افراد دیگر ساده تر شود. اما مهم نیست که شما به صورت ذاتی اعتماد به نفس دارید یا خیر، یکسری تلاش های شخصی ثابتی وجود دارد که می تواند باعث شود بهتر به خودتان اعتماد کنید و این موضوع را می توان به واسطه حفظ چشم اندازهای سالم در مقابل تمامی موقعیت هایی که با آن روبرو هستید به دست آورید و یاد بگیرید که چطور می توانید اعتماد به نفستان را افزایش دهید.
تمرین 10 عادت زیر باعث می شود سطوح اعتماد به نفستان افزایش پیدا کند و به موفقیت برسید.
1. با خودتان مثبت صحبت کنید.
چه فکر کنید می توانید یا نمی توانید در هر دو صورت درست می گویید. (هنری فورد)
در تحقیقات آموزشی و انگیزشی نشان داده شده که صحبت با خود باعث افزایش عملکرد می شود. صحبت کردن به صورت مثبت یک نوع صحبت ذهنی با خود است که در مورد زندگی و خودتان با نگرشی مثبت و روشن صحبت می کنید. صحبت به صورت مثبت این طور نیست که دیدگاهی عالی و بدون اشتباه از خودمان داشته باشیم بلکه این است که واقعیت را به صورت خوشبینانه ای ببینیم.
با انجام دادن کارها به روشی مثبت براساس نیازها و روانشناسی، می توانیم اعتماد به نفس بالا را در خودمان پرورش دهیم به صورتی که که همیشه در بالای خط احساس خوب باشیم.
2. یاد بگیرید که به شیوه ی مثبتی خودتان را با دیگران مقایسه کنید.
افرادی که در مورد خودشان آگاه هستند، نسخه ای از خودشان را به عنوان هدفی می بینند که باید به آن دست یابند. اگرچه افراد توانایی های خود را براساس عملکرد خودشان ارزیابی می کنند با این حال بخشی از ارزیابی آن ها مربوط به عملکرد دیگران است.
مقایسه اجتماعی به ذهن های ما متصل شده است. به عنوان یک فرآیند طبیعی به این معنی است که ارزیابی ما از خودمان تا حد زیادی به موفقیت های دیگران وابسته است و برای اصلاح خودمان به صورت مثبت از دیگران تقلید می کنیم. برای داشتن اعتماد به نفس بالا لازم است که خودمان را به شکل صحیح و نه افراطی با دیگران مقایسه کنیم.
3. روی چیزهایی تمرکز کنید که می توانید آن ها را تغییر دهید و کنترل کنید
اهداف قابل باور داشته باشید
هر نوع حرکت دیگری فاقد انرژی است و تنها باعث ناامیدی می شود. باید بزرگ فکر کنید. اما برای اینکه آرزوها و خواسته هایتان را به صورت موفقیت آمیزی به اهداف دست یافتنی تبدیل کنید و اعتماد به نفس بالا داشته باشید باید بر روی توانایی هایتان سرمایه گذاری کنید. ضروری است که یاد بگیریم که چگونه آن چیزهایی که نمی توانیم رویشان تاثیر بگذاریم را رها کنیم و بر روی چیزی که می توانیم شکلش دهیم تمرکز کنیم. فقط اهداف قابل باور و واقعی به عنوان اهداف موفقیت آمیز هستند.
4. کمال گرا نباشید
“بهترین” دشمن “خوب” است
گرچه این موضوع همیشه به خوبی درک نمی شود ولی بین تلاش برای رسیدن به کمال و خواستن کمال تفاوت وجود دارد. تلاش برای برتری، آرزوی اعتماد به نفس موجودات آزاد است که اقدامات را با هدف توسعه کامل استعدادهای درونی و توان بالقوه خود انجام می دهند.
کمال گرایی رفتاری است که باعث می شود که در زندگی کارهای ناتمام زیادی وجود داشته باشد به این دلیل که بیشتر روی دوری از شکست تمرکز می کند. تلاش برای کمال بر روی عشق به خود تمرکز می کند در حالی که کمال گرایی و وسواس به جای اینکه روی عشق به خود تمرکز کند روی ترس تمرکز دارد.
5. اشتباهات خود را بپذیرید و از آن ها یاد بگیرید
به اندازه کافی شجاع باشید تا عذرخواهی کنید و به اندازه کافی قوی باشید تا بتوانید دوباره شروع کنید.
بله همه ما ممکن است همیشه خوب نباشیم و گاهی بد عمل کنیم اما این اتفاق عمدی نیست و اشتباهات ما بخش اجتناب ناپذیری از فرایند یادگیری ما را تشکیل می دهند. اشتباهات و خطاهای خودتان را بپذیرید و به جای غصه خوردن و سرزنش کردن خودتان سعی کنید از آن ها برای موفقیت های بعدی استفاده کنید. برای داشتن اعتماد به نفس بالا به اندازه کافی شجاع باشید تا قدرت عذرخواهی را داشته باشید و به اندازه کافی قوی باشید تا بتوانید دوباره شروع کنید.
6. از چیزهای کوچک لذت ببرید.
زیبایی موجود در چیزهای کوچک است که بین یک زندگی عادی و زندگی لذت بخش تفاوت ایجاد می کند. کودکان با دیدن طبیعت شاد می شوند زیرا که می دانند چگونه با چوب بازی کنند و پروانه ها را دنبال کنند. با چیزهای کوچک می توانید از حال خود باخبر باشید و برای هر چیزی که دارید خدا را شکر کنید.
7. کارهایی را انجام دهید که واقعا لذت می برید.
اشتباه نکنید. پیدا کردن علایق و پیروی کردن از آن ها نباید به صورت غیرمنطقی باشد و به این معنی نیست که در زمان تصمیم گیری فقط از قلبتان پیروی کنید. انتخاب های هوشمندانه آن دسته انتخاب هایی هستند که از میان انتخاب های خوب انتخاب می شوند و به این دلیل که بر اساس توانایی ها و استعداد های ذاتی ما هستند باعث بهتر شدن ما می شوند.
برای لذت بردن از کاری که انجام می دهیم، باید کار درست را انتخاب کنیم و همچنین آن را به شیوه ی درستی انجام دهیم. از آنجایی که ما موجوداتی هستیم که به دنبال کمال و برتری هستیم و از آن لذت می بریم بنابراین یکی از رموز داشتن اعتماد به نفس بالا این است که به دنبال انجام کارهایی برویم که در آن ها توانایی و استعداد داریم و از انجام آن واقعا لذت می بریم.
8. به طور منظم ورزش کنید.
اعتماد به نفس بالا و پیشرفت شخصی با ورزش کردن مرتبط هستند. در طول زندگی برای رشد شخصی به تمامی حمایت های مورد دسترس نیاز است. ورزش کردن مرتب راه را برای ما راحت تر می کند. تاثیری که فعالیت های جسمانی به واسطه حذف سموم بر روی مغز شما دارد، کمک می کند که هم ذهن و هم بدن شما در شکل خوبی حفظ شود.
9. مفید باشید.
کمک به دیگران برای مغز کاری می کند که غذا برای بدن می کند
با کمک کردن به دیگران به ارزش وجودی خود پی می بریم و می فهمیم که این موضوعات، موضوعات مهمی به شمار می آیند. مطالعات نشان داده که کمک کردن به دیگران علاوه بر داشتن حس خوب برای خودمان، فواید محسوسی را چه از نظر فیزیکی و چه از نظر روحی با خود به همراه دارد و باعث افزایش حس اعتماد به نفس در ما می شوند.
نوع دوستی به هر شکلی، از قرض دادن پول گرفته تا محبت و مهربانی، برای مراکز پاداش مغز همان کاری را می کند که غذا برای بدن می کند. کمک به دیگران روشی است که با آن می توانیم متوجه ارزش وجودی خودمان شویم.
10. اطراف خودتان را با افراد مثبت پر کنید.
شادی و مثبت گرا بودن مسری است.
منفی گرا بودن انرژی خراب کن است و به قدر زیادی مسری است. کارآفرین و سخنران انگیزشی جیم روهان می گوید:
«شما حد وسط پنج فردی هستید که اطرافتان را پر کرده اند و زمان زیادی را با آن ها می گذرانید.»
بنابر این برای داشتن اعتماد به نفس بالاتر اطرافتان را با آدم هایی پر کنید که باعث بهتر شدن شما می شوند و متعهد شوید که برای آن ها به عنوان یک نور و راهنما عمل کنید.
برای اینکه حس بهتری به خودتان داشته باشید در قدم اول باید خودتان را دوست داشته باشید و با خودتان مهربان باشید. از مقایسه ی بیجای خودتان با دیگران بپرهیزید، تمرکزتان را روی کارهایی بگذارید که توان کنترل آن ها را دارید، کمال گرا نباشید، اشتباهاتتان را بپذیرید، از شادی های کوچک لذت ببرید، کاری را انجام که واقعا دوست دارید و در آن پیشرفت می کنید، ورزش کنید و با افراد مثبت در تعامل باشید. با انجام این کارها قدم بزرگی برای داشتن اعتماد به نفس بالاتر خواهید داشت.