10راهکار موثر برای درمان دروغگویی در کودکان

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

همه بچه ها گاهی دروغ می گویند و کمی بی صداقتی از جانب آن ها معمولاً نباید باعث هشدار شود. با این حال، وقتی دروغگویی به یک کار منظم و عادت تبدیل می شود، می تواند به یک مشکل مهم تبدیل شود. همچنین آموزش ارزش راستگویی به فرزندتان باعث می شود فرزند احساس مسئولیت پذیری ، اعتماد و مراقبت داشته باشد.

دروغگویی توسط بچه ها زمانی که متوجه شوند با این کار از دردسر رها می شوند یا از مسئولیتی که بر عهده آنان است شانه خالی می کنند، می تواند به یک عادت بد تبدیل شود. بنابراین، هنگامی که کودک شما دروغ می گوید، آن را به روشی مستقیم حل کنید. در این مطلب می توانید با 10 راهکار موثر برای درمان دروغگویی در کودکان آشنا شوید و برای تربیت کودکان از آن استفاده نمایید.

با نوجوان سرکش و پرخاشگر چگونه رفتار کنیم؟ (7 راه حل برای مقابله با نوجوانان سرکش)

10راهکار موثر برای درمان دروغگویی در کودکان

هدف ما از جمع آوری این مقاله بیان راهکار هایی موثر برای درمان دروغگویی در کودکان می باشد که بسیار در تربیت و شکلگیری شخصیت فرزندان در آینده نقش مهمی دارد. والدین می توانند با حقیقت گویی به یک قانون در خانه، راستگویی و صادق بودن خود و … می توانند اهمیت صداقت را به فرزندان خود گوش زد نمایند.

1.گفتن حقیقت را به یک قانون در خانه تبدیل کنید

به عنوان بخشی از قوانین و ارزشهای موجود در خانه و خانواده، یک قانون خانگی واضح ایجاد کنید که بر اهمیت صداقت و ارتباط صادقانه در خانه تأکید کند. این قانون به شما این اطمینان را می دهد که فرزندان شما می فهمند حتی وقتی گفتن حقیقت دشوار است، شما برای واقعیت ارزش قائل هستید. در مورد انواع دروغ ها و آسیب هایی که می تواند ایجاد کند با کودکان صحبت کنید. دلایل مختلفی که مردم دروغ می گویند و اینکه چرا انتظار از آنها صداقت دارید را توضیح دهید.

2. الگویی صادق برای کودکان باشید

رفتاری را که می خواهید از فرزندتان مشاهده کنید، به عنوان یک الگو انجام دهید که این به معنای گفتن حقیقت است. بچه ها نمی توانند دروغ مصلحتی را از دروغ های دیگر تشخیص دهند. بنابراین، در مورد سن فرزندتان دروغ نگویید تا غذای کمتری را در یک رستوران برای او تهیه کنید و یا برای پرداخت نکردن هزینه بلیط سن او را دروغ نگویید. کودک شما آنچه را که تماشا می کند تقلید می کند.

3. درباره گفتن حقیقت در مقابل دروغ با کودکان گفتگو کنید

یکی از راهکار هایی که والدین می توانند برای درمان دروغگویی در کودکان از آن استفده کنند این است که “درباره گفتن حقیقت در مقابل دروغ با کودکان گفتگو کنید” . مهم نیست که فرزند شما چند سال دارد، مهم این است که شما تفاوت بین راست گویی و دروغگویی را توضیح دهید. با این حال آگاه باشید که تا حدود چهار سالگی، کودکان کوچک تفاوت دروغ و حقیقت را کاملا درک نخواهند کرد.

در مورد کودکان خردسال، گفتن جملاتی از جمله : “اگر بگویم آسمان سبز است، این حقیقت است یا دروغ” می تواند مفید باشد. درباره عواقب احتمالی دروغ گفتن صحبت کنید. با کودک خود درمورد گفتن حقیقت های ناراحت کننده صحبت کنید. بچه ها باید یاد بگیرند که لزوماً لازم نیست اعلام کنند: “این یک پیراهن زشت است” ، یا “شما جوش دارید” ، فقط به این دلیل که صادقانه است. متعادل سازی صداقت با شفقت و مهربانی یک مهارت اجتماعی پیچیده است که شما باید آن را به فزرندان خود آموزش دهید.

بعلاوه، با کودک خود در مورد اینکه اگر دروغ بگویند چه اتفاقی می افتد، صحبت کنید. بحث در مورد عواقب دروغگویی قبل از وقوع می تواند به عنوان یک عامل بازدارنده عمل کند و همچنین به شما کمک می کند تا دقیقاً بدانید که در صورت دروغ گفتن چه کاری باید انجام دهید.

درباره گفتن حقیقت در مقابل دروغ با کودکان گفتگو کنید

درباره گفتن حقیقت در مقابل دروغ با کودکان گفتگو کنید

4. دلیل دروغ را تشخیص دهید

سه دلیل عمده برای دروغگویی بچه ها وجود دارد: تخیل یا فانتزی، لاف زدن و یا جلوگیری از عواقب منفی آن. وقتی دلیل احتمالی دروغ را تشخیص می دهید، می تواند به شما کمک کند برنامه ای برای پاسخ درست به آن تهیه کنید.

  • فانتزی

کودکان پیش دبستانی اغلب دروغ های فانتزی می گویند. اگر فرزند شما گفت ، “من دیشب به ماه رفتم”، بپرسید، “آیا این چیزی است که واقعاً اتفاق افتاده است؟” یا چیزی که آرزو می کنید درست است؟ ” این می تواند به بچه ها کمک کند تفاوت بین واقعیت و تخیل را درک کنند. با این حال، اگر کودک شما به سادگی وانمود می کند ، خوب است که خبال پردازی کند.

  • لاف زدن (رجز خواندن)

اگر كودكی دروغ می گوید چون لاف می زند ، دلیل آن این است كه عزت نفس پایینی دارد یا می خواهد مورد توجه قرار گیرد. آنها ممکن است از یادگیری مهارت های جدید اجتماعی و انجام فعالیت های مثبت برای تقویت عزت نفس خود بهره مند شوند.

  • اجتناب از مسئولیت پذیری

همه بچه ها برای فرار از مشکلات گاهی دروغ می گویند. مهم است که دروغ های آنها موفقیت آمیز نباشد. در عوض ، برای فرزندان خود روشن کنید که حقایق را دوباره بررسی خواهید کرد. یکی دیگر از دلایل دروغگویی کودکان برای اجتناب از مسئولیت این است که بچه ها ممکن است از دروغ برای برآوردن انتظارات یا برای رسیدن به خواسته های خود استفاده کنند.

  • بیش فعالی (ADHD)

علاوه بر این ، توجه داشته باشید که کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی و بیش فعالی (ADHD) بیشتر مستعد دروغ گفتن هستند. علائم شایع ADHD فراموشی و بی نظمی می تواند منجر به بروز عدم صداقت شود.

به عنوان مثال، ممکن است از کودکی بخواهید اسباب بازی هایش را کنار بگذارد و جمع کند، سپس وقتی این کار را انجام نداده اند، ممکن است سرسختانه اصرار کنند که هرگز به او نگفتید این کار را انجام دهید. این ممکن است دروغ نباشد و آنها ممکن است در واقع حرف و دستور شما را فراموش کرده باشند.

ترس از تاریکی در کودکان را چگونه درمان می شود؟ (10 روش درمان ترس از تاریکی)

5. هشدار دهید

وقتی کاملاً اطمینان دارید که آنها به شما دروغ گفته اند ، یک هشدار دهید. به عنوان مثال ، با آرامش بگویید، “من به شما یک فرصت دیگر می دهم تا حقیقت را به من بگویید. اگر متوجه شوم دروغ گفتی، نتیجه فرق خواهد کرد. ”

همچنین تکرار و گوشزد کردن عواقب دروغگویی برای کودکان، یعنی اینکه چه نتیجه ای خواهد داشت نیز مفید است. اما تمرکز خود را بر آموزش مسئولیت و صداقت بگذارید، نه اینکه کودک خود را سرزنش کنید. آرام و دلسوز نگه داشتن لحن صحبت نیز کمک می کند. اگر عصبانی هستید، داد می زنید و یا تهدید می کنید، کودک شما در هنگام صحبت و حقیقت احساس راحتی نمی کند.

6. برای دروغگویی جریمه در نظر بگیرید

از دیگر راهکار های درمان دروغگویی کودکان “برای دروغگویی جریمه در نظر بگیرید” است. وقتی فرزندتان به شما دروغ می گوید و شما متوجه دروغ او می شوید، به او جریمه بدهید. به عنوان مثال، به جای اینکه فقط وسایل بازی الکترونیکی روزانه شان را از آنها بگیرید، کارهای اضافی نیز به آنها اختصاص دهید. اطمینان حاصل کنید که نتیجه مناسب و منصفانه است و از استفاده بیش از حد مجازات پرهیز کنید. زیرا در غیر این صورت کودک شما می گوید که شما ناعادلانه قضاوت کردید.

وقتی فرزندتان به شما دروغ می گوید و شما متوجه دروغ او می شوید، به او جریمه بدهید.

وقتی فرزندتان به شما دروغ می گوید و شما متوجه دروغ او می شوید، به او جریمه بدهید.

7. درباره پیامدهای دروغ بحث کنید

با کودک خود در مورد عواقب دروغگویی گفتگو کنید. توضیح دهید که عدم صداقت باعث می شود که دفعه بعد آنها را سخت باور کنید حتی وقتی آنها حقیقت را می گویند. همچنین سایر افراد دوست ندارند افرادی را که معروف به دروغ گفتن هستند دوست داشته باشند یا به آنها اعتماد کنند.

8. به کودک خود کمک کنید دوباره اعتماد شما را جلب کند

اگر کودک شما عادت به دروغ گفتن دارد، برنامه ای برای کمک به او در جلب اعتماد مجدد شما فراهم کنید. به عنوان مثال، یک قرارداد رفتاری ایجاد کنید که امتیازات بیشتری را به صداقت پیوند دهد. وقتی آنها حقیقت را بگویند، یک قدم دیگر به کسب امتیازات بیشتر نزدیک می شوند.

9. او را به راستگویی تشویق کنید

از کودک بخواهید به شما حقیقت را بگوید و در مقابل از او قدردانی کنید و به او بگویید: “من می دانم که سخت بوده که به من بگویی آن ظرف را شکستی ، اما من بسیار خوشحالم که تصمیم گرفتی در این مورد صادق باشی.”

10. به دنبال راهنمایی حرفه ای باشید

مواقعی وجود دارد که دروغ گفتن می تواند به یک مشکل جدی برای کودکان تبدیل شود. اگر به نظر می رسد دروغ گفتن کودک شما آسیب شناسانه است یا در مدرسه یا با همسالان برای کودک شما مشکلی ایجاد می کند، برای رفع دروغ گویی او از یک متخصص حرفه ای کمک بگیرید.

نظرات