متن کامل سوره زلزال (زلزله) بدون ترجمه و با ترجمه + pdf با فونت درشت
سوره زلزله یا زلزال نود و نهمین سوره از قرآن است که در جز سی ام قرآن قرار گرفته و طبق گفته مفسران این سوره در مدینه بر پیامبر نازل شده است، متن سوره زلزال یا زلزله بدون ترجمه، متن سوره زلزله با معنی، متن سوره زلزال پی دی اف pdf با فونت درشت و لینک دانلود سوره زلزله صوتی را در این مطلب بخوانید.
علت نام گذاری این سوره به زلزله از آن جهت است که در این سوره از زلزله نهایی زمین و بر هم خوردن نظم کیهانی در آغاز قیامت سخن گفته شده است. نام دیگر این سوره زِلزال است؛ زیرا در آیه اول آمده است.
آیات مشهور سوره زلزال یا زلزله فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ (آیه ۷و۸) که در این دو آیه می گوید هرکس به اندازه ذره ای خوبی یا بدی کند، آن را خواهد دید. در واقع این آیات می گویند شخص در قیامت، خود عمل را مشاهده می کند و این دو آیه بر تجسم اعمال دلالت می کنند.
نام سوره | زلزله |
محل نزول | مدینه |
شماره سوره | 99 |
تعداد آیات | 8 |
جزء | 30 |
تعداد حروف | 158 |
تعداد کلمات | 36 |
متن سوره زلزله یا زلزال
ویژگی و محتوای سوره زلزله
سوره زلزله به منزله یک چهارم (ربع) قرآن است و هرکس آن را تلاوت کند گویی سوره بقره را تلاوت کرده است. محتوای سوره زلزله حول سه محور قرار گرفته است:
1) نشانه های قیامت
2) شهادت زمین به اعمال آدمی در روز قیامت
3) تقسیم مردم به نیکوکار و بدکار و رسیدن هر کس به جزای اعمال خویش
متن سوره زلزال بدون ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم إِذَا زُلْزِلَتِ الأرْضُ زِلْزَالَهَا ﴿١﴾ وَأَخْرَجَتِ الأرْضُ أَثْقَالَهَا ﴿٢﴾ وَقَالَ الإنْسَانُ مَا لَهَا ﴿٣﴾ یَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا ﴿٤﴾ بِأَنَّ رَبَّکَ أَوْحَى لَهَا ﴿٥﴾ یَوْمَئِذٍ یَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِیُرَوْا أَعْمَالَهُمْ ﴿٦﴾ فَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَیْرًا یَرَهُ ﴿٧﴾ وَمَنْ یَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا یَرَهُ ﴿٨﴾
متن سوره زلزال با ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان إِذَا زُلْزِلَتِ الْأَرْضُ زِلْزَالَهَا ﴿۱﴾ آنگاه كه زمين به لرزش [شديد] خود لرزانيده شود (۱) وَأَخْرَجَتِ الْأَرْضُ أَثْقَالَهَا ﴿۲﴾ و زمين بارهاى سنگين خود را برون افكند (۲) وَقَالَ الْإِنْسَانُ مَا لَهَا ﴿۳﴾ و انسان گويد [زمين] را چه شده است (۳) يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا ﴿۴﴾ آن روز است كه [زمين] خبرهاى خود را باز گويد (۴) بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحَى لَهَا ﴿۵﴾ [همان گونه] كه پروردگارت بدان وحى كرده است (۵) يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ ﴿۶﴾ آن روز مردم [به حال] پراكنده برآيند تا [نتيجه] كارهايشان به آنان نشان داده شود (۶) فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًا يَرَهُ ﴿۷﴾ پس هر كه هموزن ذره اى نيكى كند [نتيجه] آن را خواهد ديد (۷) وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ ﴿۸﴾ و هر كه هموزن ذره اى بدى كند [نتيجه] آن را خواهد ديد (۸)
متن سوره زلزال پی دی اف pdf
هرکس سوره زلزله را قرائت کند گویی یک چهارم قرآن را قرائت کرده و ثواب قرائت سوره بقره را دارد، و امام صادق فرمودند، هر آن كس که در [نماز] نافلهاش آن را قرائت کند، خدا او را هرگز به زلزله گرفتار نمی کند و با زلزله یا صاعقه يا آفتی از آفت های دنیا نمی میرد و هر گاه بمیرد، خدا او را به هر جا از بهشت که بنده اش بخواهد میفرستد.
این سوره را زلزله می گویند، زیرا که از زلزله نهایی زمین و بر هم خوردن نظم کیهانی در آغاز قیامت صحبت کرده. نام دیگر سوره زلزله، زِلزال است و برگرفته از آیه اول این سوره میباشد.
دانلود سوره زلزال صوتی با صدای استاد شهریار پرهیزکار
آیه 6 سوره زلزال:
يَوْمَئِذٍ يَصْدُرُ النَّاسُ أَشْتَاتًا لِيُرَوْا أَعْمَالَهُمْ
معنی آیه: درآن روز قیامت مردم از قبرها پراکنده بیرون آیند تا (پاداش نیک و بد) اعمال آنها را (در حساب و میزان حق) به آنان بنمایند.
اشتاتا جمع شتيت به معنی پراكنده.
امام صادق ع فرموده اند هر کس در نمازهای مستحب سوره زلزال را بخواند از زلزله و بلا دور خواهد بود.
برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید: