متن کامل سوره اعلی بدون ترجمه و با ترجمه + pdf با فونت درشت
سوره مبارکه اعلی با 19 آیه هشتاد و هفتمین سوره از قرآن کریم است، این سوره در مکه بر پیامبر اکرم نازل شده است و در جزء 30 ام از قرآن کریم قرار دارد. اعلی به معنای بالا و برتر و بالای هر چیزی میباشد است. نام های دیگر سوره اعلی، سبح اسم ربک الأعلی، سبح میباشد. متن کامل سوره اعلی بدون ترجمه، متن سوره اعلی با معنی، متن سوره اعلی پی دی اف pdf با فونت درشت و لینک دانلود سوره اعلی صوتی را در این مطلب از مینویسم بخوانید.
علت نام گذاری سوره اعلی، به این دلیل است که این سوره با تسبیح پروردگار والا مرتبه آغاز می شود. نام های «سبح» و « سبح اسم ربک الأعلی» هم به این دلیل به سوره اعلی داده شده است زیرا که عبارت آغازین سوره میباشند.
از نظر ترتیب قرار گرفتن سوره اعلی در قرآن کریم، این سوره بعد از سوره طارق و قبل از سوره غاشیه قرار دارد.
دستور به نماز و زکات که مصداق بارز آن نماز عید فطر و زکات فطره است در سوره اعلی بیان شده است.
نام سوره | اعلی |
محل نزول | مکه |
شماره سوره | 87 |
تعداد آیات | 19 |
جزء | 30 |
تعداد حروف | 296 |
تعداد کلمات | 72 |
فهرست مطالب سوره اعلی
محتوا و مضامین سوره اعلی
محتوای سوره اعلی به دو بخش کلی تقسیم می شود: در بخش اول خطاب به پیامبر اکرم (ص) بوده و در مورد تسبیح خداوند و ادای رساللت به پیامبر امر شده است، در این بخش همچنین اوصاف هفت گانه از خداوند ذکر شده است.
در بخش دوم سخن خداوند راجب مومنان و کافران است و دلایل خوشبختی و سعادت مومنان و شقاوت کافران را بازگو می نماید. در ادامه این سوره بر این موضوع تاکید دارد که اين مطالب و مضامین فقط در کتاب آسمانی نيامده و حقايقى است كه در كتب و صحف پيشين، صحف ابراهيم و موسى، نيز بازگو شده است.
به طور کلی هدف از نزول سوره اعلی درابتدا شناخت خداوند و صفات او و دوم معرفی و شناخت پیامبر اکرم (ص) و وظایف ایشان میباشد.
از آیات مشهور سوره اعلی می توان به آیه 7 این سوره اشاره کرد که می فرماید: «إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ وَمَا يَخْفَىٰ: او (خداوند) آشکار و نهان را می داند». (آیه ۷)
که در تفسیر این آیه می توان گفت که آشکار و نهان برای خداوند یکی است؛ چراکه هرچه هست، چه پیدا و چه نا پیدا، مخلوق پروردگار بزرگ است.
آثار و برکات تلاوت سوره اعلی
خواندن سوره اعلی موجب درمان درد های مربوط به گوش، گردن و دررفتگی استخوان می شود. در توضیح این مورد از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است که اگر کسی سوره اعلی را بر درد گوش بخواند دردش برطرف می شود و اگر برای کسی که بیماری بواسیر دارد بخواند خوب می شود. در رابطه با توضیح این اثر همچنین از پیامبر اکرم روایت شده است که انجام این عمل (قرائت سوره اعلی) برای درمان درد گردن نیز مفید است.
متن سوره اعلی بدون ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الأعْلَى ﴿١﴾ الَّذِی خَلَقَ فَسَوَّى ﴿٢﴾ وَالَّذِی قَدَّرَ فَهَدَى ﴿٣﴾ وَالَّذِی أَخْرَجَ الْمَرْعَى ﴿٤﴾ فَجَعَلَهُ غُثَاءً أَحْوَى ﴿٥﴾ سَنُقْرِئُکَ فَلا تَنْسَى ﴿٦﴾ إِلا مَا شَاءَ اللَّهُ إِنَّهُ یَعْلَمُ الْجَهْرَ وَمَا یَخْفَى ﴿٧﴾ وَنُیَسِّرُکَ لِلْیُسْرَى ﴿٨﴾ فَذَکِّرْ إِنْ نَفَعَتِ الذِّکْرَى ﴿٩﴾ سَیَذَّکَّرُ مَنْ یَخْشَى ﴿١٠﴾ وَیَتَجَنَّبُهَا الأشْقَى ﴿١١﴾ الَّذِی یَصْلَى النَّارَ الْکُبْرَى ﴿١٢﴾ ثُمَّ لا یَمُوتُ فِیهَا وَلا یَحْیَا ﴿١٣﴾ قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَکَّى ﴿١٤﴾ وَذَکَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى ﴿١٥﴾ بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا ﴿١٦﴾ وَالآخِرَةُ خَیْرٌ وَأَبْقَى ﴿١٧﴾ إِنَّ هَذَا لَفِی الصُّحُفِ الأولَى ﴿١٨﴾ صُحُفِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَى ﴿١٩
متن سوره اعلی همراه با ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان سَبِّحِ اسْمَ رَبِّکَ الْأَعْلَى ﴿۱﴾ نام پروردگار بلند مرتبهات را منزه دار. (۱) الَّذِی خَلَقَ فَسَوَّى ﴿۲﴾ همان خداوندی که آفرید و منظم کرد. (۲) وَالَّذِی قَدَّرَ فَهَدَى ﴿۳﴾ و همان کس که تقدیر کرد و هدایت فرمود. (۳) وَالَّذِی أَخْرَجَ الْمَرْعَى ﴿۴﴾ و آنکس که چراگاه را به وجود آورد. (۴) فَجَعَلَهُ غُثَاءً أَحْوَى ﴿۵﴾ سپس آن را خشک و سیاه قرار داد. (۵) سَنُقْرِئُکَ فَلَا تَنْسَى ﴿۶﴾ ما به زودی (قرآن را) بر تو قرائت میکنیم و هرگز فراموش نخواهی کرد. (۶) إِلَّا مَا شَاءَ اللَّهُ إِنَّهُ یَعْلَمُ الْجَهْرَ وَمَا یَخْفَى ﴿۷﴾ مگر آنچه را خدا بخواهد، که او آشکار و پنهان را میداند. (۷) وَنُیَسِّرُکَ لِلْیُسْرَى ﴿۸﴾ و ما تو را برای انجام هر کار خیر آماده میکنیم. (۸) فَذَکِّرْ إِنْ نَفَعَتِ الذِّکْرَى ﴿۹﴾ پس تذکر ده اگر تذکر مفید باشد. (۹) سَیَذَّکَّرُ مَنْ یَخْشَى ﴿۱۰﴾ و به زودی آنها که از خدا میترسند متذکر میشوند. (۱۰) وَیَتَجَنَّبُهَا الْأَشْقَى ﴿۱۱﴾ اما بدبخت ترین افراد از آن دوری میگزیند. (۱۱) الَّذِی یَصْلَى النَّارَ الْکُبْرَى ﴿۱۲﴾ همان کسی که در آتش بزرگ وارد میشود. (۱۲) ثُمَّ لَا یَمُوتُ فِیهَا وَلَا یَحْیَى ﴿۱۳﴾ سپس در آن آتش نه میمیرد و نه زنده میشود. (۱۳) قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَکَّى ﴿۱۴﴾ مسلما رستگار میشود کسی که خود را تزکیه کند. (۱۴) وَذَکَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى ﴿۱۵﴾ و نام پروردگارش را بیاد آورد و نماز بخواند. (۱۵) بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا ﴿۱۶﴾ بلکه شما حیات دنیا را مقدم میدارید. (۱۶) وَالْآخِرَةُ خَیْرٌ وَأَبْقَى ﴿۱۷﴾ در حالی که آخرت بهتر و پایدارتر است. (۱۷) إِنَّ هَذَا لَفِی الصُّحُفِ الْأُولَى ﴿۱۸﴾ این دستورات در کتب آسمانی پیشین آمده است. (۱۸) صُحُفِ إِبْرَاهِیمَ وَمُوسَى ﴿۱۹﴾ کتب ابراهیم و موسی. (۱۹)
متن سوره اعلی پی دی اف pdf
در توضیح خواص سوره اعلی از پیامبر(ص) نقل شده است هر کس این سوره را بخواند، خداوند به ازای هر حرفی که بر ابراهیم، موسی و محمد (ص) نازل کرده، ده حسنه به او می دهد.
همچنین از امام علی(ع) نقل شده است که پیامبر(ص) این سوره (سوره اعلی) را دوست می داشت.
از امام صادق(ع) نیز نقل است کسی که سوره اعلی را در فرایض (نماز واجب) یا نوافل خود بخواند، روز قیامت به او گفته می شود از هر یک از درهای بهشت که میخواهی می توانی وارد شوی.
19 آیه دارد و در جز 30 قرار گرفته است.
سبح اسم ربک الأعلی، سبح