آلوئه ورا برای جوش صورت و آکنه ؛ خواص و نحوه استفاده
حدود 9.4 درصد از مردم دنیا دچار جوش صورت میشوند؛ به همین دلیل است که آکنه و جوش صورت هشتمین بیماری رایج در جهان محسوب میشود. اکثر ما اغلب از درمانهای خانگی برای از بین بردن آکنه نوع خفیف تا متوسط استفاده میکنیم. یکی از این درمانهای محبوب خانگی، استفاده از آلوئهورا برای آکنه است.
این گیاه معمولاً برای التیام بریدگی، سوختگی و راش پوستی استفاده میشود. علاوه بر این، آلوئهورا میتواند التهاب و اثر آکنه را کاهش دهد. آیا میخواهید بدانید چگونه؟ با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در مورد نحوهی استفاده از آلوئهورا برای آکنه، روشهای استفاده از آن بر روی پوست و خطرات احتمالی به دست آورید.
آلوئه ورا برای جوش صورت :
آلوئه ورا برای درمان آکنه
بله. آلوئه ورا به دلیل خواص ضد التهابی ناشی از قند و اسیدهای چرب میتواند از بروز آکنه و جوش صورت جلوگیری کند. این گیاه دارای خواصی دیگری نیز میباشد که آن را به یک گزینهی بیخطر برای حفاظت از پوست و جلوگیری از التهاب تبدیل میکند:
- ژل آلوئه ورا خالص حاوی تقریباً 75 درصد از مواد اولیه فعال از جمله آمینو اسید، سالیسیلات اسید، لیگنینها، ویتامینها، مواد معدنی، ساپونینها و آنزیمها است.
- آلوئهورا همچنین تولید کلاژن را افزایش میدهد و به درمان سریع جای زخم و خراش نیز کمک میکند. این خاصیت در التیام جای جوش صورت و آکنه بسیار مفید است.
- آلوئهورا از پوست در برابر التهاب، آسیب و حساسیت مفرط ناشی از قرار گرفتن در معرض نور خورشید محافظت میکند.
- آن همچنین پوست را مرطوب میکند، تولید الاستین و کلاژن را افزایش میدهد و از تشکیل چین و چروک جلوگیری میکند.
- آمینو اسید و روی موجود در گیاه آلوئهورا، پوست را نرم و منافذ پوستی را سفت میکنند.
مطالعهی منتشر شده در سال 2014، تاثیر ترکیب ژل آلوئهورا با داروی آکنه را بر روی 60 بیمار بررسی نمود. محققان به این نتیجه رسیدند که ترکیب ژل آلوئهورا (50 درصد) و رتینوئیدهای موضعی (0.5 درصد) در درمان آکنه موثرتر از دارونما بود. علاوه بر این، شرکتکنندگان در این تحقیق هیچگونه مشکلی با ترکیب ژل آلوئهورا با رتینوئیدهای موضعی نداشتند.
مطالعهی دیگری، اثربخشی ترکیب پروپولیس (برهموم)، روغن درخت چای و آلوئه ورا در بهبود جوش صورت و آکنه را بررسی کرد. این مطالعه، نتایج خود را با گروه دیگری که تحت درمان با کرم اریترومایسین بودند، مقایسه کرد. محققان به این نتیجه دست یافتند که ترکیب ژل آلوئه ورا (10 درصد)، روغن درخت چای (3 درصد) و برهبوم (20 درصد) در کاهش شدت آکنه، جای زخم و خراش آرتیما موثرتر بود.
شما میتوانید از آلوئه ورا در درمان التهاب و جوش صورت استفاده کنید. با این وجود، اگر به آلوئه ورا حساسیت دارید، استفاده از آن بر روی پوست منجر به راش پوستی و واکنشهای آلرژیک میشود. اگرچه ژل آوئه ورا موضعی (خالص) برای پوست بیخطر است اما مقداری از آن را بر روی قسمتی از پوست خود بزنید تا مطمئن شوید که آیا به آلوئه ورا حساسیت دارید یا نه. در ادامه، چندین دستورالعمل آسان برای استفاده از آلوئه ورا در درمان جوش صورت و آکنه آورده شده است.
طرز استفاده آلوئه ورا برای درمان جوش صورت
1 – ژل آلوئه ورای خالص برای آکنه
چه باید کرد: برگ آلوئهورا را برش دهید و قسمت شفاف و گوشتی آن را با قاشق بیرون بیاورید. ژل آلوئه ورا را بر روی پوست، به خصوص قسمتهای آسیب دیده قرار دهید. بگذارید یک شب باقی بماند. صبح روز بعد، آن را بشویید و این کار را تا زمانی که پوست التیام پیدا کند، ادامه دهید.
2 – آلوئه ورا، عسل و دارچین
بر اساس یک مطالعهی آزمایشگاهی، عسل دارای اثر بازدارنده بر روی باکتریهای پروپیونی باکتریوم آکنه و استافیلوکوک اورئوس، دو باکتری مولد آکنه هستند. دارچین نیز دارای خواص ضد التهابی است. مطالعهی انجام گرفته بر روی 20 بیمار دارای مشکل آکنه خفیف تا متوسط نشان داد که ژل دارچین به کاهش آکنه و جوش صورت کمک میکند.
بیشتر بخوانید : دارچین برای لک پوستی
چه باید کرد: دو قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا خالص را با چهار قاشق غذاخوری عسل و نصف قاشق چایخوری پودر یا روغن دارچین مخلوط کنید. مخلوط را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید و آن را بعد از 10 دقیقه بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید.
احتیاط: پودر دارچین ممکن است باعث سوزش شود. بنابراین، مقدار آن را بر اساس سطح تحمل خود تنظیم کنید.
3 – آلوئهورا با آب لیمو
آب لیمو یک درمان خانگی برای مشکلات پوستی بسیار زیادی از جمله جوش صورت و آکنه به شمار میرود. آب لیمو دارای خواص قابض است. در نتیجه، به خشک شدن جوش صورت و آکنه کمک میکند.
احتیاط: اگر پوست حساسی دارید، از این درمان استفاده نکنید زیرا آب لیمو منجر به سوزش و قرمزی پوست میشود. آب لیموی اضافی نیز میتواند پوست را خشک کند.
چه باید کرد: ¼ قاشق چایخوری آب لیمو را با 2 قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا مخلوط کنید. مخلوط را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. آن را بعد از خشک شدن بشویید. علاوه بر این، اگر قرار است بیرون بروید، از کرم ضد آفتاب استفاده کنید زیرا لیمو پوست شما را به نور حساس میکند.
4 – آلوئه ورا و روغن درخت چای
استفادهی موضعی از روغن درخت چای 5 درصد برای کنترل آکنه خفیف تا متوسط و کاهش التهاب ناشی از جوش صورت موثر است.
چه باید کرد: 2 یا 3 قطره روغن درخت چای را در با روغن حامل (جوجوبا یا بادام شیرین یا روغن زیتون) رقیق کنید. آن را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و بر روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. اجازه دهید 15 دقیقه بماند و سپس، آن را بشویید.
5 – اسپری آلوئه ورا یا فیس میست
شما میتوانید به کمک آلوئهورا، اسپری صورت درست کنید و از آن در طول روز برای تسکین پوست استفاده نمایید.
چه باید کرد: یک قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا را در یک و نیم فنجان آب مقطر مخلوط کنید. 2 تا 3 قطره از اسانس دلخواه خود را به آن اضافه کنید (قبل از استفاده، آن را بر روی قسمتی از پوست تست کنید). این محلول را در یک بطری اسپری بریزید و هر زمان که لازم بود، آن را روی صورت خود اسپری کنید. به یاد داشته باشید که همیشه قبل از استفاده، اسپری را به خوبی تکان دهید.
6 – آلوئه ورا، شکر و اسکراب
تجمع سلولهای مرده بر روی پوست، یکی از دلایل اصلی آکنه و جوش صورت است. اسکراب یا لایهبرداری، یک روش موثر برای برداشتن سلولهای مرده پوست به شمار میآید.
چه باید کرد: ¼ فنجان ژل آلوئهورا را با نصف فنجان روغن جوجوبا و نصف فنجان شکر گرانول مخلوط کنید. قبل از شستشو، اسکراب را به آرامی روی صورت خود ماساژ دهید.
7 – آلوئه ورا و سرکه سیب
سرکه سیب دارای خواص ضد میکروبی است که به درمان آکنه و جوش صورت کمک میکند.
چه باید کرد: یک قاشق چایخوری آب آلوئهورا را با یک قاشق چایخوری ACV و یک قاشق چایخوری آب تصفیه شده مخلوط کنید. مخلوط را به عنوان یک تونر روی صورت خود بمالید.
احتیاط: سرکه سیب ممکن است برای افراد دارای پوست حساس مناسب نباشد. اگر پوست حساسی دارید، از آن استفاده نکنید.
8 – آلوئه ورا و روغن بادام شیرین
روغنها پایهی هر نوع درمان خانگی هستند.
چه باید کرد: یک قاشق چایخوری ژل آلوئهورا را با 3 یا 4 قطره روغن بادام شیرین (یا هر روغن دیگری که دوست دارید) مخلوط کنید و آن را به صورت خود بمالید. چند دقیقه منتظر بمانید و سپس، صورت خود را بشویید.
9 – پل آلوئهورا، خیار و گلاب
گلاب مانند داروی قابض عمل میکند و پوست را هنگام درمان جوش صورت، تقویت مینماید. خیار دارای اثر تسکیندهنده است که به کاهش التهاب آکنه کمک میکند.
چه باید کرد: یک قاشق چایخوری آب خیار، گلاب و ژل آلوئهورا را با هم مخلوط کنید. از یک توپ پنبهای برای مالیدن این مخلوط بر روی قسمت آسیب دیده پوست استفاده کنید. صورت خود را بعد از خشک شدن، بشویید.
آلوئهورا یک درمان موثر برای آکنه و جوش صورت است اما خطراتی هم دارد. در ادامه، به بررسی این خطرات میپردازیم.
خطرات استفاده از آلوئهورا برای درمان جوش صورت
افرادی که به گل لایه، سیر یا پیاز حساسیت دارند، معمولاً به آلوئهورا نیز حساسیت دارند. در نتیجه، بهتر است تا پیش از استفاده از آلوئهورا بر روی پوست، تست آلرژی دهید.
از استفاده از آلوئهورا بر روی بریدگیهای عمیق و سوختگیهای شدید اجتناب کنید.
استفادهی موضعی از آلوئهورا معمولاً برای پوست بیخطر است (مگر آن که به آن حساسیت داشته باشید) و واکنش آلرژیک به مصرف موضعی آلوئهورا نادر است. با این وجود، موردی وجود دارد که در آن، زن 72 سالهای که از آب آلوئهورا بر روی پاهایش استفاده میکرد، دچار درماتیت آلرژیک بر روی پاها و اریتما بر روی پلکهایش شد.
از خوردن آلوئهورا بپرهیزید. این گیاه حاوی لاتکس است که ملین میباشد. ممکن است باعث اسهال، ملانوزیس کولی، نارسایی کلیوی، هیپوکالمی و سایر واکنشهای آلرژیک شود. علاوه بر این، آلوئهورا ممکن است با داروهایی که مصرف میکنید، نیز تداخل داشته باشد و میزان جذب یا اثربخشی آنها را کاهش دهد. پیش از مصرف آلوئهورا به صورت خوراکی، با پزشک در اینباره صحبت کنید.
اگر آکنه خفیف تا متوسط دارید، میتوانید از ژل آلوئهورا برای درمان آن استفاده کنید. منظور ما ژل آلوئهورایی که در فروشگاهها وجود دارد، نیست بلکه شیرهای است که از بریدن برگ آلوئهورا به دست میآید.
قرنهاست که مردم از آلوئهورا برای درمان مشکلات پوستی خود استفاده کردهاند. از این رو، بهتر است استفاده از آلوئهورا را در برنامهی سلامت پوست خود قرار دهید. اگرچه، احتمال بروز عوارض جانبی ناشی از مصرف آلوئهورا بسیار نادر است، بهتر است از خطرات احتمالی آن آگاه باشید.
برای از بین بردن جوش صورت و آکنه تنها به مصرف آلوئهورا اکتفا نکنید. از آن برای کاهش درد و کمک به بهبودی استفاده کنید اما برای برطرف کردن ریشهی اصلی مشکل با پزشک مشورت نمایید.
سوالات متداول
بله، میتوانید استفاده کنید. با این وجود، آلوئهورا کمکی به کاهش لکههای تیره پوست نمیکند.
از این گیاه میتوانید برای تسکین پوست استفاده کنید اما تاثیری بر روی جای آکنه ندارد. از آلوئهورا بر روی آکنه استفاده کنید تا دیگر اثری از آن باقی نماند.
مطالعهای نشان داد که مصرف ژل آلوئهورا به صورت خوراکی به کاهش آکنه خفیف کمک کرد. با این وجود، مصرف خوراکی آلوئهورا ممکن است موجب مسمومیت و راش پوستی شود (به دلیل داشتن لاتکس). پیش از مصرف خوراکی آلوئهورا با پزشک مشورت کنید.