میزان کافئین انواع قهوه و اسپرسو به چه میزان می باشد؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

میزان کافئین قهوه و اسپرسو چقدر است؟ قهوه و اسپرسو بهترین منابع کافئین هستند. کافئین اگر به اندازه دریافت شود یک ماده عالی برای بدن است و اثرات مفیدی دارد اما دریافت بیش از حد کافئین می تواند مضر باشد به عنوان مثال از مضرات کافئین زیاد برای بدن اضطراب و ناآرامی است. هنگام نوشیدن انواع قهوه ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که میزان کافئین انواع قهوه چقدر است و کدام قهوه بیشترین کافئین را دارد. یا میزان کافئین قهوه ترک بیشتر است یا اسپرسو؟ یا میزان کافئین قهوه دمی چقدر است؟ با ما همراه باشید تا با میزان کافئین انواع قهوه و اسپرسو به طور کامل آشنا شوید.

مقدار کافئین موجود در یک فنجان قهوه، با توجه به نوع آن، روش دم کردن آن، برند آن و … در این مقاله به طور کامل توضیح داده شده است.

پشنهاد برای مطالعه: تفاوت قهوه و اسپرسو را بدانیم

چه میزان کافئین در قهوه و اسپرسو وجود دارد؟

یک فنجان متوسط قهوه حاوی 100 میلی گرم کافئین است اما تفاوت های بسیاری وجود دارد. یک اسپرسو اغلب حاوی 50 میلی گرم کافئین در هر فنجان است در حالی که یک فنجان قهوه ی قطره می تواند به سادگی حاوی 200 میلی گرم کافئین باشد.

تعیین سطح کافئین قهوه و اسپرسو می تواند بسیار مشکل باشد. اما لازم است بدانید که آیا این فنجان قهوه، کافئین کافی برای بیدار نگه داشتن شما را دارد یا نه، با توجه به اینکه مقدار کافئین آن نباید بیشتر از مقدار توصیه شده ی 300 میلی گرم در روز باشد. فاکتورهای بسیاری وجود دارند که بر سطح کافئین در قهوه های مختلف مانند اسپرسو، قهوه ی فرانسوی و قهوه ی دمی قطره ای تاثیرگذارند. در مورد دلیل تفاوت سطوح، اطلاعات بیشتری کسب کنید و فهرستی از سطوح کافئین در قهوه های مختلف را مشاهده نمایید از جمله سطح کافئین در استارباکس.

مقدار کافئین قهوه ی بو داده (روست)

بسیاری از مردم بر این باورند که قهوه ی بو داده ی تیره تر حاوی کافئین بیشتری است زیرا طعم قوی تری دارد. با این وجود، قهوه ی بو داده ی تیره تر معمولاً سطح کافئین پایین تری نسبت به قهوه های بو داده ی روشن تر دارد. این بدان دلیل است که حرارت طولانی مدت برای بو دادن بیشتر موجب از بین بردن مولکول های کافئین می شود یا همانطور که بسیاری از مردم می گویند، “بو دادن کافئین را می سوزاند”. اگر از بو دادن قهوه ی خود مطمئن نیستید، به رنگ آن نگاه کنید. رنگ روشن تر به معنی بو دادن کمتر و کافئین بیشتر است.

میزان کافئین موجود در دانه های قهوه ی آسیاب شده

سطوح متفاوتی از آسیاب کردن قهوه برای روش های مختلف دمی مورد استفاده قرار می گیرد. برای مثال، اسپرسو و قهوه ی ترک نیاز به آسیاب ریزتر دانه های قهوه نسبت به قهوه ی دمی قطره ای دارد. با فرض اینکه روش دم کردن یکسان باشد، هر چه آسیاب دانه های قهوه ریزتر صورت گیرد، میزان کافئین قهوه بالاتر است.

میزان کافئین موجود در انواع دانه های قهوه

مقدار کافئین انواع قهوه و اسپرسو به چه میزان می باشد؟همانند انواع مختلف چای، انواع مختلف قهوه و گونه های کشاورزی به طور طبیعی دارای سطوح متغیری از کافئین می باشند. دانه های قهوه ی روبوستا(نوع بکار برده شده در بسیاری از قهوه های درجه ی پایین و قهوه های قوی) دو برابر کافئین بیشتری نسبت به دانه های قهوه ی عربیکا(دانه ی قهوهی نرم تر و شیرین تر که 70% از دانه های قهوه ی بازار را شامل می شود) دارد. اگر در حال نوشیدن یک فنجان قهوه ی فوری هستید، احتمالاً آن دارای دانه ی قهوه ی روبوستا با کافئین بیشتری است. اگر قهوه ای از یک کافی شاپ، رستوران، قهوه ساز قطره ای، دانه های آسیاب کرده یا دانه های فله می گیرید، احتمالاً دانه های آن از نوع عربیکا با کافئین کمتری است.

یک دانه ی قهوه با کافئین کمتر(نه قهوه ی بدون کافئین) که اکسلسا نامیده می شود، گاهی اوقات برای ایجاد قهوه ای با کافئین کمتر با عربیکا ترکیب می گردد.

بیشتر بخوانید: بهترین برندهای قهوه اسپرسو در سال 2019

میزان کافئین قهوه دمی

هر چه مدت زمان دم کردن قهوه طولانی تر باشد، سطح کافئین آن بیشتر خواهد بود. زمان دم کردن در هر روش متفاوت است. برای مثال، قهوه ی فرانسوی برای چندین دقیقه پیش از پرس پلانجر و سرو قهوه دم می شود و در نتیجه، سطح بالاتری از کافئین دارد. قهوه ی دمی قطره ای به دست آمده از یک قهوه ساز(که اغلب برای حدود 5 دقیقه آن را دم می کنند) نیز حاوی سطح کافئین بالاتری است. عصاره گیری آرام تر ولی بیشتر اسپرسو به نام لانگو حاوی سطح کافئین بیشتری نسبت به ریسترتو(عصاره گیری سریع تر ولی کمتر اسپرسو) می باشد.

به طور مشابه، اگر شما قهوه ی خود را با دانه های آسیاب کرده ی بیشتر در هر فنجان آب دم کنید، کافئین بیشتر در دم کردن به وجود می آید. در بیشتر دستورهای درست کردن قهوه، برای هر 30 گرم قهوه، 12 تا 16 اونس آب لازم است. استفاده از قهوه ی بیشتر از این مقدار نیز موجب افزایش سطح کافئین در قهوه می شود. بسیاری از مردم هنگام درست کردن قهوه به دلیل استفاده از قاشق اندازه گیری(یا روش چشمی) به جای وزن کردن آن، تصادفاً مقدار بیشتری قهوه اضافه می کنند.

میزان کافئین موجود در قهوه های از پیش درست شده

بر اساس مرکز علوم در منافع عمومی، سطوح کافئین در قهوه های فست فودها و کافی شاپ ها به طور گسترده متفاوت هستند. یک فنجان قهوه ی مک دونالد حاوی تقریباً نصف مقدار کافئین قهوه ی استارباکس با همان اندازه است و مقدار کافئین یک فنجان قهوه ی کاریبو درست بین آن دو قرار می گیرد.

سه کاری که می توانید برای بررسی میزان کافئین قهوه انجام دهید، آورده شده است:

1. برخی از کافی شاپ های زنجیره ای، مقدار کافئین را بنا به درخواست شما ارائه می دهند. از آن ها بپرسید که آیا می توانند مقدار کافئین قهوه ی شما را بگویند.

2. توجه کنید که نوشیدنی بسیاری از قهوه خانه ها بیشتر حاوی شیر و طعم دهنده هاست تا قهوه که به معنی قهوه ی کمتر و در نتیجه، کافئین کمتر است.

3. وقتی تردید دارید، قهوه ی کوچک تری را سفارش دهید.

میزان کافئین کدام قهوه بیشتر است؟

اگر به تمام این فاکتورها توجه کنید، قهوه با بیشترین سطح کافئین یک قهوه ی روبوستا با بودادگی روشن و دانه های آسیاب کرده ی ریز(مانند آسیاب قهوه ی ترک و اسپرسو) خواهد بود که توسط یک قهوه ساز فیلتری قطره ای یا یک فرنچ پرس برای مدت 5 دقیقه یا بیشتر دم می شود. استفاده از بیش از 30 گرم قهوه در 12 تا 16 اونس آب نیز موجب افزایش مقدار کافئین قهوه ی شما می شود.

همانند قهوه ی قطره ای، بیشتر مقدار کافئین با دانه های بو داده ی روشن و با استفاده از 7-8 گرم(دانه های نسبتاً درشت) دانه های آسیاب شده ی قهوه و یک دستگاه قهوه ساز لانگو به دست می آید.

میزان کافئین کدام قهوه کمتر است؟

دانه های قهوه ی عربیکای آسیاب شده ی درشت با بودادگی تیره که از طریق روش دمی سریع تر(مانند یک فیلتر قطره ای) دم می شوند، کمترین کافئین را خواهند داشت. مطمئن شوید که دانه های آسیاب کرده ی خود را به منظور مطمئن شدن از استفاده ی 30 گرم قهوه در 12-16 اونس آب، وزن کنید(نه با استفاده از قاشق و قطعاً نه به روش چشمی). برای یک قهوه با کافئین بسیار پایین، از قهوه ی بدون کافئین با ترکیب با دانه های اکسلسا استفاده کنید.

علارغم این باور رایج و محبوب، قهوه ی بدون کافئین کاملاً بدون کافئین نیست. قهوه ی بدون کافئین 16 اونسی استارباکس همچنان حاوی تقریباً 5/12 میلی گرم کافئین است. در حالی که اسپرسوی بدون کافئین استارباکس حاوی مقدار بیشتری است-3 تا 8/15 میلی گرم در هر فنجان.

قهوه های فانتزی (با شیر و دیگر افزودنی ها) اغلب حاوی کافئین کمتری هستند. برای هر نوع قهوه، یک فنجان کوچک به مراتب کافئین کمتری نسبت به یک فنجان بزرگ دارد.

کدام نوع اسپرسو حاوی حداقل مقدار کافئین است؟

اسپرسو درست شده با 7 گرم دانه روبوستای آسیاب شده ی نسبتاً درشت با بودادگی تیره که به عنوان یک شات ریسترتو سرو می شود، حاوی کافئین کمتری نسبت به دیگر شات های اسپرسو است. برای یک ریسترتو با کافئین بسیار کم، از قهوه ی بدون کافئین یا در ترکیب با دانه های اکسلسا استفاده کنید.

اگرچه مردم فکر می کنند که اسپرسو حاوی کافئین بسیار زیادی است اما یک شات از اسپرسو عموماً کافئین کمتری نسبت به یک فنجان قهوه دارد. آن ممکن است غلیظ تر باشد اما کافئین کمتری نسبت به قهوه دمی دارد. اما آگاه باشید که بسیاری از کافی شاپ ها، شات دوبل را به عنوان اندازه استاندارد اسپرسوی خود می فروشند.

روش های کاهش مصرف کافئین

اوردوز با کافئین یا حساسیت نسبت به آن هر دو به شدت ناخوشایند هستند و مقدار زیاد کافئین می تواند برای سلامتی شما خطرناک باشد. اگر به دنبال کم کردن مصرف کافئین و مصرف آن در محدوده ی مجاز و سالم (کمتر از 300 گرم در روز) هستید، در اینجا روش های عالی برای انجام این کار آورده شده اند.

1. فنجان کوچکی از قهوه را سفارش دهید. هرگز وقتی که می توانید فنجان کوچک تری را سفارش دهید، به دنبال فنجان بزرگ نباشید.

2. قهوه کمتری دم کنید. بیش از مقداری که می خواهید بنوشید، قهوه درست نکنید.

3. به یاد داشته باشید که کافئین فقط در قهوه نیست بلکه چای، شکلات، نوشابه و دیگر مواد ازجمله انواع آسپرین ها نیز حاوی کافئین هستند. اگر چنین موادی را مصرف می کنید، باید مصرف آن ها را نیز کم کنید.

مقدار کافئین اسپرسو (با توجه به روش آماده سازی)

اسپرسو نوعی قهوه غلیظ با عصاره گیری از ذات دانه های قهوه ی بوداده از طریق حرارت و فشار است. اسپرسو مانند لاته و کاپوچینو حاوی سطوح مختلف کافئین است. در اینجا، سطوح تخمینی از کافئین در اسپرسوهای مختلف آورده شده است:

  •  اسپرسو، سینگل شات: 29-100 میلی گرم(اغلب حدود 75 میلی گرم)
  • اسپرسو، شات دوبل (2PU): 58-185 میلی گرم(اغلب حدود 150 میلی گرم)
  • اسپرسوی بدون کافئین، سینگل شات: حدود 8 میلی گرم
  • اسپرسوی بدون کافئین، شات دوبل(2PU): حدود 16 میلی گرم

مقدار کافئین قهوه (با توجه به روش آماده سازی)

میزان کافئین قهوه و اسپرسو در یک فنجان چقدر است؟اگرچه سطح کافئین در قهوه متفاوت است، این فهرست از سطوح کافئین در قهوه، ایده ی کلی از آنچه که شما از برخی از انواع قهوه های مورد علاقه ی خود انتظار دارید، به شما می دهد.

  • قهوه جوشیده (قهوه یونانی یا قهوه ترک به اندازه 8 اونس): 160-240 میلی گرم(مقدار میانگین حدود 200 میلی گرم)
  • قهوه عربیکا دمی قطره ای (6 اونس): 80-130 میلی گرم(اغلب حدود 110 میلی گرم)
  • قهوه روبوستا دمی قطره ای (6 اونس): 140-200 میلی گرم
  • پدهای قهوه ی سینگل دمی قطره ای: (معمولاً) 75-150 میلی گرم
  • ترکیب قهوه عربیکا با کافئین پایین/اکسلسا پشنا دمی قطره ای(6 اونس): 40-60 میلی گرم
  • قهوه بدون کافئین دمی قطره ای(8 اونس): 2-12 میلی گرم، اگرچه مزه آن نشان می دهد که سطوح قهوه بدون کافئین، گاهی اوقات بیشتر است
  • قهوه فرنچ پرس یا پلانجر(8 اونس): 8-135 میلی گرم(یا میانگین حدود 108 میلی گرم)
  •  قهو فوری(8 اونس): 27-173 میلی گرم(اغلب 65-90 میلی گرم)
  • قهوه بدون کافئین فوری(8 اونس): 2-12 میلی گرم
  • قهوه پرکلاتر(5 اونس): 80-135 میلی گرم

میزان کافئین در قهوه و اسپرسو (با توجه به برند)

این ها ارقام ارائه شدن توسط برندها می باشند. اما توجه کنید که آن ها می توانند از آن چه که فهرست شده است، متفاوت باشند.

قهوه ی کاریبو

  • برو (متوسط): 180 میلی گرم
  • قهوه ی دمی (متوسط): 305 میلی گرم
  • قهوه ی بدون کافئین دمی (متوسط): 5 میلی گرم
  • کافه آمریکانو (متوسط): 270 میلی گرم
  • کافه لاته (متوسط): 180 میلی گرم
  • کافه موکا (متوسط): 195 میلی گرم
  • کاپوچینو (متوسط): 270 میلی گرم
  •  قهوه با کف شیر (متوسط): 192 میلی گرم
  • دپس شارژ (متوسط): 370 میلی گرم
  • اسپرسو (متوسط): 270 میلی گرم(قهوه کاریبو، اسپرسوهای بزرگ تری را از بیشتر قهوه خانه ها سرو می کند. اندازه آن ها دو برابر اندازه معمولی اسپرسو در جاهای دیگر است.)
  • ماچیاتو (متوسط): 270 میلی گرم

قهوه کاستا

  • آمریکانو (متوسط): 277 میلی گرم
  • کافه کارملا (متوسط): 277 میلی گرم
  • کافه لاته (متوسط): 277 میلی گرم
  • کاپوچینو (متوسط): 277 میلی گرم
  • اسپرسو (سینگل شات): 92 میلی گرم
  • اسپرسو (شات دوبل): 185 میلی گرم
  • اسپرسو (شات سوبل): 277 میلی گرم

دانگین دونات

  • قهوه (16 اونس): 143-206 میلی گرم
  • قهوه با شات توربو (20 اونس): 436 میلی گرم
  • قهوه ی بدون کافئین (16 اونس): 13 میلی گرم
  • اسپرسو (سینگل شات): 75 میلی گرم
  • اسپرسو (شات دوبل): 97 میلی گرم

برادران انیشتن

  • قهوه (16 اونس): 206 میلی گرم

فولجرز

  • قهوه ی فوری بو داده ی کلاسیک (2 قاشق غذاخوری دانه ی آسیاب شده در 12 اونس آب): 148 میلی گرم

مکسول

  • 100 درصد کلمبیایی (2 قاشق غذاخوری دانه ی آسیاب شده در 12 اونس آب): 100-16 میلی گرم
  • دارک روست (2 قاشق غذاخوری دانه ی آسیاب شده در 12 اونس آب): 100-160 میلی گرم
  • کافه اینترنشنال (تمام طعم ها؛ 66/2 قاشق غذاخوری دانه ی آسیاب شده در 12-16 اونس آب): 40-130 میلی گرم
  • مستر بلند (2 قاشق غذاخوری دانه ی آسیاب شده در 12 اونس آب): 100-160 میلی گرم
  • روست اوریجینال (2 قاشق غذاخوری دانه ی آسیاب شده در 12 اونس آب): 100-160 میلی گرم

کیوریگ

  • فنجان های K(یک فنجان): 100-140 میلی گرم

مک دونالد

  • قهوه ی مک کافه (16 اونس): 145 میلی گرم
  • قهوه ی بدون کافئین مک کافه (16 اونس): 11 میلی گرم
  • اسپرسو مک کافه (سنگل شات): 71 میلی گرم
  • اسپرسو مک کافه (شات دوبل): 142 میلی گرم
  • لاته مک کافه (تمام طعم ها؛ 16 اونس): 142 میلی گرم
  • موکا مک کافه (تمام طعم ها؛ 16 اونس): 167 میلی گرم

نسپرسو

  • کپسول اسپرسو: 55-65 میلی گرم
  • کپسول لانگو: 77-89 میلی گرم

کمپانی پانرا برد

  • قهوه (8/16 اونس): 198 میلی گرم
  • قهوه بدون کافئین (16 اونس): 5-15 میلی گرم
  • موکای فرانسسن (5/16 اونس): 267 میلی گرم

سیاتل بست

  • قهوه ی دمی (16 اونس): 330 میلی گرم
  • کافه موکا/موکای طعم دار(16 اونس): 160 میلی گرم
  • اسپرسو (سینگل شات): 75 میلی گرم
  • اسپرسو (شات دوبل): 150 میلی گرم
  • لاته (لاته های طعم دار؛ 16 اونس): 150 میلی گرم

استارباکس

  • قهوه ی دمی کلاور(کوتاه): 180 میلی گرم
  • قهوه ی دمی کلاور(بلند): 260 میلی گرم
  • قهوه ی دمی کلاور(بزرگ): 330 میلی گرم
  • قهوه ی دمی کلاور(ونتی): 415 میلی گرم
  • دمی سرد(با شکر و بلند): 125 میلی گرم
  • دمی سرد(بدون شکر و بلند): 150 میلی گرم
  • دمی سرد(با شکر و بزرگ): 165 میلی گرم
  • دمی سرد(بدون شکر و بزرگ): 200 میلی گرم
  • قهوه ی با شکر آیسی ونتی: 250 میلی گرم؛ قهوه ی بدون شکر آیسی ونتی: 300 میلی گرم
  • قهوه ی با شکر آیسی ترنتا: فهرست نشده در استارباکس(مقدار تقریبی حدود 270 میلی گرم)؛ قهوه ی بدون شکر آیسی ترنتا: 330 میلی گرم
  • روست بدون کافئین پالاس پایک(کوتاه): 15 میلی گرم
  • روست بدون کافئین پالاس پایک(بلند): 20 میلی گرم
  • روست بدون کافئین پالاس پایک(بزرگ): 25 میلی گرم
  • روست بدون کافئین پالاس پایک(ونتی): 30 میلی گرم
  •  آیس کافی (بلند): 120 میلی گرم
  •  آیس کافی (بزرگ): 165 میلی گرم
  • آیس کافی (ونتی آیس): 235 میلی گرم
  • آیس کافی (ترنتا آیس): 285 میلی گرم
  •  آیس کافی با شیر(بلند): 90 میلی گرم
  •  آیس کافی با شیر(بزرگ): 125 میلی گرم
  • آیس کافی با شیر (ونتی آیس): 170 میلی گرم
  • آیس کافی با شیر(ترنتا آیس): 195 میلی گرم
  • روست پالاس پایک (کوتاه): 180 میلی گرم
  • روست پالاس پایک (بلند): 260 میلی گرم
  • روست پالاس پایک (بزرگ): 330 میلی گرم
  • روست پالاس پایک (ونتی): 415 میلی گرم
  • قهوه ی فوری بلند هاوس VIA (یک بسته): 135 میلی گرم
  • بیشتر نوشیدنی های اسپرسو استارباکس (بدون شکلات یا قهوه ی اضافی): 75 میلی گرم(کوتاه یا بلند) یا 150 میلی گرم(بزرگ یا ونتی)

تیم هارتون

  • کاپوچینو (متوسط): 100 میلی گرم
  • قهوه ی تیم هارتون (متوسط): 196 میلی گرم
  • قهوه ی بدون کافئین تیم هارتون (متوسط): 9 میلی گرم
  • اسپرسو تیم هارتون (سینگل شات): 45 میلی گرم
  • لاته تیم هارتون (گرم یا یخی، متوسط): 50 میلی گرم

در این مقاله با میزان کافئین انواع قهوه آشنا شدید. مقدار کافئین موجود در انواع مختلف قهوه مانند اسپرسو، قهوه ترک، قهوه لاتو، قهوه عربیکا، کاپوچینو و انواع مختلف دیگر قهوه را به طور کامل توضیح دادیم.

 

نظرات