آیا سبزیجات یخ زده سالم هستند؟

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

سبزیجات یخ زده اغلب جایگزین راحت تری نسبت به سبزیجات تازه هستند؛ آماده کردن آن ها معمولاً نه تنها ارزان و آسان تر است بلکه طول عمر بیشتری هم دارند(نزدیک به یک سال)
به هر حال شاید ندانید آیا سبزیجات تازه می توانند جایگزین بهتری در رژیم غذایی تان باشند؟ این مقاله توضیح می دهد آیا سبزیجات فریز شده سالم هستند یا خیر.

ارزش غذایی سبزیجات یخ زده

چون سبزیجات بلافاصله بعد از برداشت فریز می شوند،پس معمولا ارزش غذایی خود را نگه می‌دارند. در حقیقت یک مقاله نشان داد که سبزیجات یخ زده تا دوماه مواد فیتوشیمیایی خود را تغییر ندادند. به هر حال مطالعات نشان داد که فریز کردن روی ارزش غذایی برخی سبزیجات و در خصوص بعضی مواد غذایی به طور متفاوت تاثیر می‌گذارد.برای مثال یک مطالعه نشان داد که بروکلی فریز شده ریبوفلاوین بیشتری نسبت به بروکلی تازه دارد.
در حالی که نخودفرنگی فریز شده ویتامین کمتری دارد. به علاوه نخودفرنگی؛ هویج و اسفناج بتاکاروتن کمتری دارند. اما اختلاف فاحشی بین نخود فرنگی سبز و اسفناج تازه با حالت فریز شده آن وجود نداشت.مقاله دیگر نوشت کلم فریز شده یا نپخته نسبت به کلم تازه مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد و پیشنهاد می‌شود.فریز کردن آن احتمالا مواد آنتی اکسیدانی سبزیجات را افزایش دهد؛به علاوه فریز کردن ممکن است سبب کاهش موادی که به گرما حساس اند شود مثل ویتامین سی.

●آیا سبزیجات یخ زده سالم هستند؟ سبزیجات فریز شده اغلب جایگزین راحت تری نسبت به سبزیجات تازه هستند؛ آماده کردن آن ها معمولاً نه تنها ارزان و آسان تر است بلکه طول عمر بیشتری هم دارند(نزدیک به یک سال) به هر حال شاید ندانید آیا سبزیجات تازه می توانند جایگزین بهتری در رژیم غذایی تان باشند؟ این مقاله توضیح می دهد آیا سبزیجات فریز شده سالم هستند یا خیر. ارزش غذایی چون سبزیجات بلافاصله بعد از برداشت فریز می شوند،پس معمولا ارزش غذایی خود را نگه می‌دارند. در حقیقت یک مقاله نشان داد که سبزیجات فریز شده تا دوماه مواد فیتوشیمیایی خود را تغییر ندادند. به هر حال مطالعات نشان داد که فریز کردن روی ارزش غذایی برخی سبزیجات و در خصوص بعضی مواد غذایی به طور متفاوت تاثیر می‌گذارد.برای مثال یک مطالعه نشان داد که بروکلی فریز شده ریبوفلاوین بیشتری نسبت به بروکلی تازه دارد. در حالی که نخودفرنگی فریز شده ویتامین کمتری دارد. به علاوه نخودفرنگی؛ هویج و اسفناج بتاکاروتن کمتری دارند. اما اختلاف فاحشی بین نخود فرنگی سبز و اسفناج تازه با حالت فریز شده آن وجود نداشت.مقاله دیگر نوشت کلم فریز شده یا نپخته نسبت به کلم تازه مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد و پیشنهاد می‌شود.فریز کردن آن احتمالا مواد آنتی اکسیدانی سبزیجات را افزایش دهد؛به علاوه فریز کردن ممکن است سبب کاهش موادی که به گرما حساس اند شود مثل ویتامین سی. بر طبق مطالعات؛ مواد موجود در ویتامین c سبزیجات می‌تواند از ۱۰ تا ۸۰ درصد در طول پروسه فریز کردن کاهش یابد و حتی ارزش غذایی اش تا ۵۰ درصد کم شود.به یاد داشته باشید که متدهای آشپزی دیگر مثل جوشاندن؛ سرخ کردن و استفاده از مایکروفر می‌تواند به کمبود مواد غذایی منجر شود حتی در سبزیجات تازه یا بسته بندی شده. افزودنی ها و نگهدارنده ها: وقتی سبزیجات فریز شده را انتخاب می کنید،باید برچسب اجزای آن را با دقت مطالعه کنید.اگر چه بیشتر سبزیجات فریز شده حاوی افزودنی و نگه دارنده نیستند اما بعضی از آن ها حاوی شکر و نمک هستند.بعضی از سبزیجات فریز شده احتمالاً با سس ها یا طعم دهنده های مختلف جفت می‌شوند اما احتمالا مقدار سدیم،چربی و کالری در محصول نهایی زیاد می‌شود.اگر می‌خواهید کالری کمتری مصرف کنید یا وزن خود را کم کنید؛باید از مصرف سبزیجات فریز شده خودداری کنید چون حاوی کالری بالا هستند،مثل کره،سس؛ پنیر یا آب گوشت. علاوه برآن افرادی که فشار خون بالا دارند شاید بخواهند مقدار سدیم سبزیجات فریز شده را چک کنند و محصولات بدون نمک استفاده کنند.مطالعات نشان داد کاهش مصرف سدیم می‌تواند به کاهش سطح فشار خون کمک کند(مخصوصاً در افراد با فشار خون بالا) مزایای بالقوه: سبزیجات فریز شده اغلب با زحمت کم آماده می‌شوند و به همین دلیل جایگزین سریع و راحتی نسبت به سبزیجات تازه هستند.آن ها هم چنین ارزان تر بوده و طول عمر بیشتری هم دارند و به شما کمک می‌کنند پول بیشتری ذخیره کنید.علاوه بر آن آن ها در طول سال قابل دسترس هستند؛یعنی می توانید از سبزیجات مورد علاقه تان هرچند در فصل مورد نظرش نباشد؛لذت ببرید. اضافه کردن سبزیجات فریز شده به رژیم غذایی تان راهی آسان برای افزایش مصرف مواد غذایی مهم مثل فیبر؛آنتی اکسیدان،ویتامین ها و مواد معدنی است.به علاوه مطالعات نشان داده است که افزایش مصرف سبزیجات ریسک شرایطی مانند بیماری قلبی؛سرطان، دیابت نوع ۲ و دیگر بیماری ها را کاهش می دهد. خلاصه مطلب: اگرچه ممکن است تفاوت‌هایی بین سبزیجات مختلف و مواد غذایی به خصوص وجود داشته باشد اما سبزیجات فریز شده عموماً بیشتر ارزش غذایی خود را نگه می دارند.روشی که با آن سبزیجات فریز شده را می پزید؛ می‌تواند روی مواد غذاییش تاثیر بگذارد.چون گاهی اوقات شکر؛ نمک،انواع سس و ادویه به آن ها اضافه می شود. به هر حال برای بیشتر بخش‌ها سبزیجات فریز شده می‌تواند جایگزین مقوی و راحتی برای تعادل در رژیم غذایی تان به کار برود.

 

بر طبق مطالعات؛ مواد موجود در ویتامین c سبزیجات می‌تواند از ۱۰ تا ۸۰ درصد در طول پروسه فریز کردن کاهش یابد و حتی ارزش غذایی اش تا ۵۰ درصد کم شود.به یاد داشته باشید که متدهای آشپزی دیگر مثل جوشاندن؛ سرخ کردن و استفاده از مایکروفر می‌تواند به کمبود مواد غذایی منجر شود حتی در سبزیجات تازه یا بسته بندی شده.

افزودنی ها و نگهدارنده ها

وقتی سبزیجات فریز شده را انتخاب می کنید،باید برچسب اجزای آن را با دقت مطالعه کنید.اگر چه بیشتر سبزیجات فریز شده حاوی افزودنی و نگه دارنده نیستند اما بعضی از آن ها حاوی شکر و نمک هستند.بعضی از سبزیجات فریز شده احتمالاً با سس ها یا طعم دهنده های مختلف جفت می‌شوند اما احتمالا مقدار سدیم،چربی و کالری در محصول نهایی زیاد می‌شود.اگر می‌خواهید کالری کمتری مصرف کنید یا وزن خود را کم کنید؛باید از مصرف سبزیجات یخ زده خودداری کنید چون حاوی کالری بالا هستند،مثل کره،سس؛ پنیر یا آب گوشت.
علاوه برآن افرادی که فشار خون بالا دارند شاید بخواهند مقدار سدیم سبزیجات فریز شده را چک کنند و محصولات بدون نمک استفاده کنند.مطالعات نشان داد کاهش مصرف سدیم می‌تواند به کاهش سطح فشار خون کمک کند(مخصوصاً در افراد با فشار خون بالا)

مزایای بالقوه

سبزیجات یخ زده اغلب با زحمت کم آماده می‌شوند و به همین دلیل جایگزین سریع و راحتی نسبت به سبزیجات تازه هستند.آن ها هم چنین ارزان تر بوده و طول عمر بیشتری هم دارند و به شما کمک می‌کنند پول بیشتری ذخیره کنید.علاوه بر آن آن ها در طول سال قابل دسترس هستند؛یعنی می توانید از سبزیجات مورد علاقه تان هرچند در فصل مورد نظرش نباشد؛لذت ببرید.
اضافه کردن سبزیجات فریز شده به رژیم غذایی تان راهی آسان برای افزایش مصرف مواد غذایی مهم مثل فیبر؛آنتی اکسیدان،ویتامین ها و مواد معدنی است.به علاوه مطالعات نشان داده است که افزایش مصرف سبزیجات ریسک شرایطی مانند بیماری قلبی؛سرطان، دیابت نوع ۲ و دیگر بیماری ها را کاهش می دهد.


مطالب مرتبط :

← 8 هفته رژیم میوه ها و سبزیجات

← استفاده از سبزیجات برای مقابله با بوی بد دهان


سخن پایانی

اگرچه ممکن است تفاوت‌هایی بین سبزیجات مختلف و مواد غذایی به خصوص وجود داشته باشد اما سبزیجات یخ زده عموماً بیشتر ارزش غذایی خود را نگه می دارند.روشی که با آن سبزیجات فریز شده را می پزید؛ می‌تواند روی مواد غذاییش تاثیر بگذارد.چون گاهی اوقات شکر؛ نمک،انواع سس و ادویه به آن ها اضافه می شود. به هر حال برای بیشتر بخش‌ها سبزیجات فریز شده می‌تواند جایگزین مقوی و راحتی برای تعادل در رژیم غذایی تان به کار برود.

نظرات