آیا سیب زمینی شیرین برای دیابت خوب است؟
افراد دیابتی اغلب باید مصرف مواد غذایی نشاسته دار از قبیل سیب زمینی را محدود کنند. اما آیا این موضوع در مورد سیب زمینی شیرین نیز صدق می کند؟ از قدیم، از سیب زمینی شیرین برای درمان بیماری های قلبی استفاده شده است زیرا سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. اما آیا سیب زمینی شیرین برای دیابت هم مفید است؟ شاخص گلیسمی این نوع سیبزمینی چیست؟ خوردن چه مقدار از آن مفید است؟ این ها سوالاتی هستند که در این مقاله سعی می کنیم پاسخ مناسبی برایشان ارائه دهیم.
سیب زمینی شیرین برای دیابت
- ارزش غذایی سیب زمینی شیرین
- خواص سیب زمینی شیرین برای دیابت
- روشهای مصرف سیب زمینی شیرین برای افراد دیابتی
- مصرف سیب زمینی شیرین برای دیابتی ها چه مقدار و هر چند وقت یکبار باید باشد؟
- مضرات سیب زمینی شیرین برای دیابتی ها
- مزایای دیگر سیبزمینی شیرین برای سلامتی
- آیا برای خواندن مقاله وقت ندارید؟
- سوالات متداول درباره سیب زمینی شیرین و دیابت
ارزش غذایی سیب زمینی شیرین
مواد مغذی برای 100 گرم سیب زمینی شیرین خام به شرح زیر است:
کالری | 86 درصد |
آب | 77 درصد |
پروتئین | 1.6 گرم |
کربوهیدرات | 20 گرم |
شکر | 4.2 گرم |
فیبر | 3 گرم |
چربی | 0/1 گرم |
سیبزمینیهای شیرین، گزینهی سالمی برای استفاده به جای سیب زمینی معمولی به شمار میروند. 100 گرم از این نوع سیبزمینی حاوی 20 گرم کربوهیدرات، ⅙ گرم پروتئین و 3 گرم فیبر است. آن را میتوان منبع غنی از بتاکاروتن، ویتامین C و پتاسیم دانست. ویتامین C، سیستم ایمنی بدن را تقویت و سلامت پوست و مو را بهبود میدهد. گفته میشود که پتاسیم نیز خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
سیبزمینیهای شیرینی، منبع آنتی اکسیدان، ویتامین B6، ویتامین E و ترکیبات مغذی از قبیل منیزیم، روی، آهن، کلسیم، فسفر، مس و غیره هستند. سیب زمینی شیرین دارای شاخص گلیسمی پایین تا متوسط است.
با این وجود، روش پخت آن بر روی شاخص گلیسمی (GI) بسیار تاثیرگذار است. سیب زمینی شیرین پخته شده دارای شاخص گلیسمی پایین 46 است در حالی که شاخص گلیسمی برای نوع سرخ کرده و پخته شدهی آن به ترتیب 82 و 94 میباشد.
خواص سیب زمینی شیرین برای دیابت
- سیبزمینی شیرین حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است.
- این نوع سیبزمینیها حاوی کربوهیدرات و فیبر هستند که به کاهش سطح قند خون بدن کمک میکنند.
- خاصیت ضد دیابتی سیبزمینی های شیرین ممکن است به خاطر فیتو کمیکال های آدیپونکتین باشد که گلوکز خون را در بیماران دیابتی نوع 2 کاهش میدهد.
- سیبزمینی شیرین یک ماده غذایی حاوی فیبر است که به کاهش کلسترول خون کمک میکند.
روشهای مصرف سیب زمینی شیرین برای افراد دیابتی
بهترین روش مصرف سیبزمینی های شیرین (با پوست)، آب پز کردن آن ها به جای سرخ کردن یا پختن است. برخی از رژیم های غذایی مناسب برای افراد دیابتی به شرح زیر هستند:
- سالاد آووکادو و سیبزمینی شیرین
- سیب زمینی شیرین پخته شده
- تاس کباب سیب زمینی شیرین
- سیب زمینی شیرین به همراه کلم بروکلی
مصرف سیب زمینی شیرین برای دیابتی ها چه مقدار و هر چند وقت یکبار باید باشد؟
توصیه میشود که افراد دیابتی تنها نصف یک سیب زمینی شیرین متوسط را مصرف کنند. این به معنی روزانه 100 گرم از این نوع سیبزمینی است. علاوه بر این، از سبزیجات دارای کربوهیدرات پایین هنگام پختن 100 گرم سیب زمینی استفاده کنید زیرا خود سیب زمینی شیرین حاوی 15 گرم کربوهیدرات است. بهترین زمان برای خوردن سیب زمینی شیرین برای افراد دیابتی، در وعدهی غذایی صبحانه است.
مضرات سیب زمینی شیرین برای دیابتی ها
- میزان بالای اکسالات درون سیب زمینی های شیرین منجر به ایجاد سنگ کلیه در صورت مصرف بیش از اندازه میشود.
- مصرف بیش از اندازه می تواند باعث نارنجی شدن پوست و ناخن ها شود.
مزایای دیگر سیبزمینی شیرین برای سلامتی
علاوه بر این که از این نوع سیبزمینیها برای کنترل سطح قند خون بدن استفاده میشود، مزایای بسیار زیادی دیگری نیز برای سلامتی انسان دارند:
- کاروتنوئیدهای موجود در سیبزمینیهای شیرین، خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهند و برای چشم مفید هستند.
- منیزیم، سطح استرس و اضطراب را کاهش میدهد.
- آنتی اکسیدان و کولین به کاهش التهاب در بدن کمک میکنند.
- آن ممکن است به التیام زخم معده نیز کمک کند.
- سیبزمینیهای شیرین دارای خواص ضد باکتریایی هستند.
آیا برای خواندن مقاله وقت ندارید؟
- سیبزمینی شیرین دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است.
- سیبزمینی شیرین حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان، ویتامین، فیبر و مواد معدنی است.
- آن را میتوان هم به صورت آبپز یا پخته، بدون پوست مصرف کرد.
- سیبزمینیهای شیرین برای افراد دیابتی مفید هستند زیرا هنگام مصرف بعد از آبپز کردن دارای شاخص گلیسمی پایینی میباشند.
- مزایای بسیار زیادی برای سلامتی دارد و اختلالات متابولیکی را درمان میکند.
سوالات متداول درباره سیب زمینی شیرین و دیابت
سیبزمینیهای شیرین، منبع غنی از آنتی اکسیدان و فیبر هستند که سطح قند خون بدن را تنظیم میکنند. در نتیجه، این نوع از سیبزمینیها برای افراد دیابتی مفید هستند.
بله، میتوانید سیبزمینی شیرین مصرف کنید اما به میزان متوسط و در عین حال، سطح قند خون بدن خود را نیز تحت نظر قرار دهید.
خیر، سیب زمینیهای شیرین حاوی مقدار زیادی قند نمیباشند. در عوض، این نوع از سیب زمینی حاوی میزان بالایی فیبر است که به کاهش سطح قند خون کمک میکند و از افزایش آن جلوگیری مینماید.
توصیه میشود که مصرف نصف یک سیب زمینی شیرین متوسط برای افراد دیابتی بیخطر است.
مقالات مرتبط:
کدام سبزی قند خون را کاهش میدهد