بامیه به دلیل طعم شیرینی که دارد یکی از بهترین خوراکی ها برای سفره افطار است و باعث تنظیم قند خون شما بعد از روزه داری می شود البته به شرطی که مشکل قند خون بالا نداشته باشید. بامیه عسلی یکی از انواع بامیه است که عسل یکی از مواد اولیه در دستور تهیه آن می باشد. در این مطلب از مینویسم بهترین دستور تهیه بامیه عسلی خانگی به همراه طرز تهیه شربت بار آن را به شما آموزش می دهیم که در عین سادگی بسیار خوشمزه است و طعم آن شبیه به بامیه عسلی بازاری می باشد.
دستور تهیه بامیه عسلی شامل دو قسمت است، تهیه شربت بار و تهیه خمیر بامیه. در ادامه مواد اولیه و مراحل طرز تهیه بامیه عسلی خوشمزه آموزش داده شده است.
مواد لازم برای تهیه بامیه عسلی
آرد صرفه | یک لیوان سرخالی |
آب | یک لیوان |
کره نرم | 50 گرم |
تخم مرغ | 2 عدد |
عسل یا شربت بار | 1 قاشق غذاخوری |
وانیل | یک قاشق مربا خوری |
طرز تهیه خمیر بامیه عسلی
- مرحله ی اول: مخلوط کردن آب و کره
داخل قابلمه نچسب و مناسبی آب و کره و عسل را بریزید و آن را روی حرارت ملایم بگذارید تا از اطراف شروع به حباب ریز زدن کند.
- مرحله دوم: اضافه کردن آرد
آرد را به مخلوط مرحله اول اضافه و با قاشق چوبی هم بزنید این مرحله را داغ زدن خمیر میگویند که خیلی خیلی مرحله ی مهمی است و اگر به درستی انجام نشود بامیه ها ترد نمیشوند و داخل آن ها خمیر خام میماند.
- مرحله سوم: باز کردن خمیر
هشت دقیقه روی حرارت ملایم به صورت مداوم خمیر را باز و جمع کنید تا اگر آب اضافه داخل خمیر هست بخار شود.
- مرحله چهارم: اضافه کردن تخم و مرغ و وانیل
خمیر را به ظرف دیگری منتقل کنید و آن را کمی باز کنید تا خشک شود (توجه کنید نه سرد سرد شود که تخم مرغ به خوردش نرود و نه اینکه به قدری گرم باشد که تخم مرغ داخل آن بپزد یکم خنک باشد کافی است). خمیر را به ظرف گودی منتقل کنید و یک عدد از تخم مرغ ها به همراه وانیل را به آن اضافه کنید.
- مرحله پنجم: مرحله نهایی تهیه خمیر
خمیر را با همزن خوب بزنید و تخم مرغ دوم را به آن اضافه کرده و باز هم بزنید تا یکدست شود. خمیر نهایی چسبنده است.
- مرحله ششم: ریختن خمیر در قیف
خمیر باید راحت از قیف خارج شود. خمیر را داخل قیف پارچه ای با سر ماسوره دار بریزید. بهتر است ابتدا در یک کاسه بامیه ها را به اندازعبرش بزنید و بعد به ظرفی که روغن داغ داخل آن است اضافه کنید
- مرحله هفتم: سرخ کردن بامیه ها
بعد از ریختن بامیه ها داخل روغن اجازه دهید با روغن ملایم سرخ شود و زیر شعله را هی کم و زیاد نکنید.
- مرحله هشتم: اضافه کردن شربت بار یا عسل
بعد از سرخ شدن بامیه ها آن ها را داخل ظرفی بگذارید بعد از 2 الی 3 دقیقه شربت بار و یا عسل را به آن اضافه کنید بعد از اینکه شهد اضافی آن خارج شد آن ها را در یک ظرف تمیز و زیبا بچینید.
طرز تهیه شربت بار بامیه عسلی
- مرحله ی اول: دو لیوان شکر را در یک لیوان آب حل کرده و روی شعله بگذارید تا به جوش آید و شکر کامل حل شود.
- مرحله ی دوم: گلوکز، زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کرده شعله را کم کنید سپس 5 تا 6 دقیقه صبر کنید تا شربت قوام بیاید سپس شربت را کنار بگذارید تا سرد شود.
نکات مهم طرز تهیه بامیه عسلی
- اگر دیدید خمیر شما خیلی سفت شده احتمالا تخم مرغ شما خیلی کوچک بوده است میتوانید یک عدد تخم مرغ را داخل کاسه بریزید و با چنگال هم بزنید و نصف آن را به مواد اضافه کنید.
- شربت بار را اگر بدرستی تهیه کنید بامیه شما ترد و براق میشود و بعد از گذشت چند روز هم نرم نمیشود و در غیر اینصورت بعد از چند ساعت نرم میشود و شکل خود را از دست می دهد.
- بامیه را بر خلاف زولبیا باید داخل ظرف دربسته و در یخچال نگهداری کنید چون تخم مرغ دارد.
- روغن برای سرخ کردن بامیه باید به اندازه ای باشد که بامیه ها داخل آن شناور باشند.
- دلیل اینکه نباید بامیه ها را به یک باره ماسوره بزنیم این است که روغن نباید داغ باشد و اگر همه را با هم قیچی کنیم بعضی از بامیه ها زودتر سرخ میشوند و بعضی دیرتر و باعث می شود بامیه ها یک دست سرخ نشوند.
- وانیل را حتما بریزید وگرنه بوی تخم مرغ میدهد.
امیدوارم آموزش بامیه عسلی برایتان مفید بوده باشد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه زولبیا