بهترین روش نگهداری از انواع نان ها برای جلوگیری از بیات شدن
__دانستن روش های نگهداری از نان یک حرکت اقتصادی مثبت در جهت منافع شخصی و حتی ملی است!__
جالب است بدانید سالانه حدود 10 ملیون تن نان در کشور تولید می شود که پیش از رسیدن به سفره خانوار 15 تا 20 درصد آن دور ریختنی است و ضرری 2 هزارمیلیارد تومانی به اقتصاد کشور وارد میکند. ازطرفی مطابق آمار ارائه شده، مصرف کنندگان چیزی حدود 23 درصد نان را دورریز کرده که سهم نان سنگک از ضایعات 6 درصد و حدود 2 درصد نیز سهم نانوا ها از دورریز است.
اما علت این امر چیست؟ بیشتر سهم دور ریز های نان حاکی از این امر است که نان غیر قابل استفاده ، بیات یا کهنه شده است. با دانستن روش های نگهداری انواع نان می توان از این اتفاق جلوگیری کرد.
نگهداری از نان ها به روش اصولی
علت اصلی بیات شدن نان چیست ؟ بیات یا کهنه شدن نان به دلیل کریستال شدن نشاسته موجود در نان می باشد و نگهداری از نان روش مخصوصی دارد که باید با آن آشنا باشید. در این بخش از مقاله سعی داریم شما را با طریقه نگهداری نان ها ، اعم از باگت ، ساندویچی ، لواش و تست آشنا کنیم. با ما همراه باشید.
نگهداری نان در فویل
نکته اول در نگهداری از نان ها این است که اگر از نان های بسته بندی شده استفاده می کنید ، آن ها را داخل بسته اصلی خود نگه داری کنید. اگر قصد دارید نان را در دمای اتاق نگه داری کنید از نایلون یا فویل استفاده کنید. این کار باعث نگه داشن رطوبت طبیعی داخل نان می شود که از خشک و سفت شدن نان جلوگیری می کند. البته نان های دارای روغن یا چربی مثل نان های حاوی روغن زیتون ، تخم مرغ ، کره یا موارد مشابه ؛ ماندگاری بیشتری دارند.
توجه به دمای اتاق
منظور از توجه به دمای اتاق، دمای 20 درجه سانتی گراد می باشد. نان نباید بیشتر از دو روز در این دما نگه داری شود. مخصوصا اگر شما در یک منطقه مرطوب زندگی می کنید باید از استفاده این روش خودداری کنید زیرا رطوبت باعث رشد سریع تر کپک ها و انوع باکتری ها خواهد شد.
فریز کردن نان های اضافی
امروزه در اکثر خانه ها این کار انجام می شود که پس از خرید تعداد زیادی نان (لواش ، سنگک ، بربری ، تست ، انواع نان های فانتزی) آن را در قطعات کوچکتر برش می دهند و در کیسه های تمیز داخل یخچال فریزر قرار می دهند و به هنگام مصرف آن را گرم می کنند.
اما با اینکه این کار را انجام می دهیم شاید دلیل اصلی فریز کردن نان را ندانیم؟ فریز نان باعث توقف کریستال شدن نشاسته و بیات شدن نان می شود. به یاد داشته باشید که روز فریز کردن نان را روی پلاستیک آن با ماژیک یاد داشت کنید.
نکته جالب توجه این است که تحقیقات جدید حاکی از این است که نگه داری نان در یخچال تا سه برار باعث تسریع روند بیات شدن نان خواهد شد. علت این امر خشک شدن رطوبت نان در دمای یخچال می باشد . بنابراین بهتر است از نگه داری نان در یخچال خودداری کنید.
آب کردن یخ نان
همانطور که قبلا اشاره شد، برای نگهداری نان در خانه بهتر است نان های اضافی را فریز کنید. اما نکته مهم آب کردن یخ نان است. می توانید نان را بیرون از فریزر قرار دهید تا به طور طبیعی یخ آن آب شود. البته راه های دیگری نیز وجود دارد،برای مثال برای آب کردن یخ نان می توانید آن را به مدت دقیقه درون فر یا تستر قرار دهید. توجه داشته باشید که نباید بیشتر از یک بار نان را گرم کنید . همچنین قرار دادن نان باگت در فر یا تستر مزه آن را به شدت تغییر می دهد.
نکات قابل توجه به هنگام خرید نان
همان قدر که روش های نگهداری از نان ها مهم می باشد نکاتی به هنگام خرید نان وجود دارد که برای کاهش آمار دوریز نان باید به آن توجه نمود. بطور مثال:
- به اندازه نیاز روزانه تان، نان خریداری کنید
- از قرار دادن تعداد زیاد نان داغ بر روی هم خودداری نمایید
- نان داغ را داخل کیسه پلاستیکی قرار ندهید زیرا عرق می کند و باعث کپک زدن نان می شود
- بعد از خرید نان کمی صبر کنید تا خنک شود سپس آن را داخل یک پارچه تمیز و یا سفره قرار دهید