کافه موکا چیست ؟ | طرز تهیه کافه موکا یا موکاچینو

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

کافه موکا چیست ؟

کافه موکا به زبان انگلیسی: Caffè mocha و به زبان ایتالیایی: Mocaccino موکاچینو نوع شکلاتی کافه لاته است.

تقریبا شبیه یک کافه لاته براساس اسپرسو و شیر داغ این کافی تهیه مشود با این تفاوت که به آن شکلات شیرینی معمولا به شکل پودر کاکائو اضافه می شود . کافه موکا را میتوان همچنین با شکلات تلخ یا شیرشکلاتی تهیه کرد. در برخی کشورها کافه موکا را با نام موچاچینو میگویند.

منظور از کافه موکا می‌تواند شکلات داغ که به آن مقداری قهوه اسپرسو اضافه شده است باشد. مانند کاپوچینو یک قهوه موکا می‌تواند شامل یک لایه شیر یا خامه به جای شکلات داغ در بالایش باشد. همچنین می‌توان برای خوشمزه تر کردن نوشیدنی اندکی پودر کاکائو یا مارشملو به سطح آن اضافه کرد. نوع سفید قهوه موکا مانند نوع اصلی تهیه می‌شود فقط به جای شکلات معمولی از شکلات سفید استفاده می‌شود.

طرز تهیه کافه موکا

کافه موکا حدود 15 دقیقه زمان می‌برد تا آماده شود ، پس از بررسی چندین مقاله و ویدئو ، یک روش استاندارد برای درست کردن کافه موکا را به شما ارائه میدهیم  و سعی میکنیم تمام روش ها در طرز تهیه کافه موکا را به شما معرفی کنیم .

مواد لازم برای تهیه کافه موکا

1 فنجان قهوه اسپرسو معادل 30 میلی لیتر
2 قاشق غذاخوری مخلوط پودر شکلات و پودر کاکائو معادل 30 گرم ، از هر کدام 15 گرم
نصف فنجان شیر معادل 100 میلی لیتر
خامه قنادی

1 ) در ابتدا پودر شکلات و کاکائو را داخل فنجان یا ماگ میریزیم و سپس کمی آب جوش اضافه می‌کنیم و پودر را در آن حل می نماییم ، دقت داشته باشید که اندازه آب جوش به مقداری باشد  که ترکیب حالت کاراملی پیدا کند .

2 ) در این مرحله قهوه اسپرسو را به شربت شکلات اضافه گرده وسپس شیر بخار زده شده را به آن اضافه میکنیم  .

3 ) خامه قنادی را با تزئین روی فنجان موکا اضافه می‌کنیم .

عکسهایی از کافه موکا

 

 

برخی دیگر دستورهای درست کردن کافه موکا

در بعضی از مقالات پیشنهاد می‌شود از قهوه دمی به جای قهوه اسپرسو استفاده شود ، زیرا عقیده دارند طعم غالب قهوه اسپرسو سبب می‌شود ، طعم شکلات در موکا از بین برود . از طرفی دوستی پیشنهاد داده بود از اسپرسو دبل شات استفاده شود . در هر صورت این موضوع کاملا سلیقه ای است . برای آشنایی بیشتر توصیه می‌شود مقالات مربوط به  طرز تهیه قهوه اسپرسو و انواع روشهای تهیه قهوه دمی شامل کمکس ، آئروپرس ، فرنچ پرس ، اواسولو ، سایفون و … مطالعه شود .
استفاده از قهوه تازه آسیاب شده یک اصل اساسی در تهیه موکای خوش عطر و طعم است .
ترکیب شکلات و پودر کاکائو عامل اصلی طعم موکا می‌باشد . در این ترکیب اصلی که شکلات و کاکائو معمولا به مقدار مساوی با هم ترکیب می شوند ، باید از مواد با کیفیت و خالص استفاده شود . می‌توانید با استفاده از انواع برندها و مقادیر متفاوت ، با آزمون و خطا به ترکیب مورد علاقه خود دست پیدا کنید . در بعضی از مقالات ترکیبات خاصی از برندهای متفاوت شکلات پیشنهاد شده است . که متاسفانه به دلیل عدم دسترسی عموم ، بیان نمی‌گردد . کارخانجات داخلی تولید شکلات بعضاً محصولاتی جهت تهیه موکا تولید کرده اند .
در این ترکیب می‌توانید به جای پودر شکلات از تکه‌های شکلات تلخ استفاده کنید . تکه‌های شکلات را می‌توانید با روش بن ماری ( شکلات را درون یک ظرف شیشه ای روی یک کتری آب در حال جوشیدن قرار دهید تا به آرامی نرم شود . دقت کنید که سطح آب جوش با ظرف شیشه ای برخورد نداشته باشد ) و یا به وسیله‌ی ماکروویو نرم کنید . اگر از مایکروویو برای نرم کردن استفاده می‌کنید . دقت کنید که شکلات را بیش از 30 ثانیه حرارت ندهید . افزایش دما سبب تغییر مزه شکلات می‌شود .

یک روش تهیه شربت شکلات یا سیروپ نیز وجود دارد که از کاراملی کردن شکر ( بوسیله حرارت دادن شکر ) در تهیه سیروپ از آن استفاده می‌شود .
به جای ترکیب شکلات و کاکائو می‌توانید از شربتهای آماده کاکائو استفاده کنید . شربتهای هرشیز « Hershey’s syrup » از جمله برندهایی است که در ایران نیز موجود است .
در بعضی از ترکیبات کاکائو و شکلات می‌توانید از یک قاشق چایخوری وانیل نیز استفاده کنید .
به جای قهوه اسپرسو یا قهوه دمی می‌توانید از قهوه فوری نیز استفاده کنید . برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله مربوط به طرز تهیه قهوه فوری را مطالعه کنید .
درتهیه کف شیر می‌توانید از روشهای ساده و حرفه ای استفاده کنید . برای اطلاعات بیشتر توصیه می‌شود : مقالات طرز تهیه کف شیر با استفاده از نازل بخار و  طرز استفاده از کف ساز دستی را مطالعه کنید .
به جای استفاده از کف شیر و شیر بخارزده شده می‌توانید تنها شیر را داغ کنید و به ترکیب شکلات و قهوه اضافه نمائید . دقت کنید دمای شیر از 70 درجه سانتیگراد فزونی پیدا نکند ، زیرا سبب تغییر مزه کافه موکا می‌شود .
در اضافه کردن شیر به ترکیب قهوه و شکلات دقت کنید ، ابتدا شیر بخارزده شده را به مخلوط اضافه کنید و سپس کف را بر روی آن بریزید .
استفاده از خامه قنادی بر روی caffè mocha ، کاملا سلیقه ای است . بعضی ها به جای آن از تزیین شیر بر روی کافه موکا ( لاته آرت ) استفاده می‌کنند .
کافه موکا را می‌توانید با قراردادن در یخچال یا اضافه کردن یخ ، سرد سرو کنید . در این صورت آن را با ” فروزن موکا ” یا ” کولرموکا ” می‌شناسیم . دقت کنید تکه های یخ را به مخلوط اضافه کنید ، زیرا  قرار دادن قالبهای یخ در فنجان و ماگ خالی و سپس اضافه کردن قهوه و سایر ترکیبات امکان شکستگی ماگ یا فنجان را به همراه دارد .
اضافه کردن شکر به کافه موکا کاملا سلیقه ای است و پس از آماده شدن کافه موکا معمولا در کنار آن سرو می‌شود .
نوعی از caffè mocha وجود دارد که به موکای شور معروف است و در ترکیبات آن از نمک دریایی استفاده می‌شود .
حرفه ای‌ها قهوه موکا را به صورت لایه‌ای تهیه می‌کنند . آنها ابتدا سس شکلات را داخل لیوان می‌ریزند و سپس به آرامی‌ قهوه اسپرسو را اضافه می‌کنند ، بعد شیر داغ را و در نهایت از فوم شیر و خامه و پودر شکلات تلخ برای تزئین آن استفاده می‌کنند.
می‌توانید روی کافه موکای خودر را با شربت آماده شکلات ، دارچین ، پودر کاکائو و … تزئین کنید .

 

نظرات