علت تلخ شدن قورمه سبزی چیست و چگونه تلخی قورمه سبزی را از بین ببریم
قورمه سبزی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که بسیار خوشمزه و لذیذ می باشد. قرمه سبزی در نقاط مختلف کشور به روش های مختلفی طبخ می شود. بعضی ها این غذای خوشمزه را ترش دوست دارند و برخی در تهیه آن از رب استفاده میکنند که بستگی به نوع ذایقه و سلیقه افراد دارد که چگونه طبخ شود. در برخی مواقع پیش آمده است که قورمه سبزی این خورشت لذیذ تلخ شود. در ادامه شرح خواهیم داد که علت تلخ شدن قورمه سبزی چیست و چگونه تلخی قورمه سبزی را از بین ببریم؟
چگونه میتوانیم تلخی قورمه سبزی را از بین ببریم ؟
اگر قصد دارید یک قورمه سبزی خوشمزه و لذیذ تهیه کنید که همه از دست پخت شما تعریف کنند و از غذای شما لذت ببرند، باید به نکات ریز و مهمی مانند نسبت سبزی قورمه سبزی، روش سزخ کردن سبزی یا انتخاب نوع لوبیا دقت کنید. با رعایت موارد زیر دیگر امکان ندارد که قورمه سبزی شما تلخ شود.
دلایل تلخ شدن قورمه سبزی
3 مورد از دلایل عمده ای که باعث می شود قورمه سبزی شما تلخ شود :
- دلیل اول : استفاده از شنبلیله به مقدار زیاد در قرمه سبزی باعث تلخ شدن خورشت شما میشود. نسبت درست استفاده سبریجات در طعم قرمه سبزی بسیار تاثیر دارد.
- دلیل دوم : یکی دیگر از دلایلی که باعث می شود قورمه سبزی شما تلخ شود لیمو عمانی است. شما باید قبل از این که لیمو عمانی را به خورشت خود اضافه کنید، آن را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید. میتوانید آن را پوست بگیرید و هسته آن را خارج کنید و بعد از خارج کردن هسته می توانید از آ ن برای انواع خورشت ها و غذا ها استفاده کنید. دو نکته وجود دارد که می توانید از آن استفاده کنید تا دیگر خورشت شما تلخ نشود.اول این که بعد ازخارج کردن هسته لیمو عمانی، مغز آن را در داخل یک سینی بریزید و بعد از خشک شدن درون خورشت بریزید. دوم این که می توانید مغز لیمو عمانی خشک شده را با هاون کوبیده و پودر کنید و به صورت پودر نیم ساعت آخر به اندازه 1 تا 2 قاشق غذا خوری داخل خورشت برزید.
- دلیل سوم: دلیل آخر که باعث می شود خورشت شما نلخ شود زیاد سرخ کردن سبزی است. باید در هنگام سرخ کردن سبزی این نکته را در نظر بگیرید.
روش های گرفتن تلخی قورمه سبزی
بعد از چشیدن خورشت متوجه شده اید که خورشت شما نلخ شده است. در ابتدا باید متوجه شدید علت تلخی خورشت شما چیست. اگر دلیل تلخی قورمه سبزی شما لیمو عمانی باشد، باید قبل از برطرف کردن تلخی خورشت، لیمو عمانی ها را از خورشت خارج کنید.
-
اضافه کردن سبزی خورشتی (به غیر از شنبلیله)
هنگامی که هنوز سبزی خورشت کاملا نپخته است، با اضافه کردن مجدد مقداری سبزی خورشتی به آن می توانید تلخی خورشت قورمه سبزی را جبران کنید. برای مثال اگر کمی گشنیز سرخ شده یا گشنیز خشک شده دارید می توانید اضافه کنید.
-
اضافه کردن سیب زمینی
یکی دیگر از راه حل هایی که برای گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی می توانید کمک بگیرید اضافه کردن سیب زمینی است. می توانید یک سیب زمینی را پوست بگیرید، به دو یا 4 قاچ تقسیم کنید و به خورشت اضافه کنید .سیب زمینی می تواند در زمانی که داخل خورشت می پزد تلخی خورشت قورمه سبزی شما را هم بگیرد. باید به یاد داشته باشید که قبل از این که خورشت شما جا بیافتد آنها را از خورشت در بیاورید زیرا سیب زمینی پخته شده می تواند تلخی یا شوری را به غذا باز گرداند.
-
اضافه کردن آب نارنج
برای رفع تلخی قورمه سبزی می توانید از آب نارنج استفاده کنید. یکی دیگر از مزیت های آب نارنج این است که هنکامی که خورشت به دلیل اضافه کردن زیاد پودر فلفل یا ادویه تند شده باشد آب نارنج اضافه کنید.
-
استفاده از آبغوره
اگر لیمو عمانی باعث تلخی خورشت قورمه سبزی شما شده باشد می توانید از آبفوره کمک بگیرید. آبغوره تلخی خورشت شما را می گیرد. فقط باید حواستان باشد که بیش از اندازه اضافه نکنید، زیرا ممکن است باعث ترش شدن غذای شما شود.
-
اضافه کردن حبه قند
شما برای این که بتوانید تلخی خورشت قورمه سبزی را بگیرید با اضافه کردن 2 حبه قند به خورشت این کار را انجام دهید.
-
استفاده از رب گوجه فرنگی
یکی دیگر از راه حل هایی که برای گرفتن تلخی خورشت می توانید استفاده کنید، اضافه کردت یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی می باشد. همچنین باید به این نکته توجه کنید که بیش از اندازه اضافه نکنید، زیرا باعث خراب شدن طعم خورشت می شود.
-
اضافه کردن پیاز سرخ شده
آخرین راه حل برای گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی این است که می توانید یک عدد پیاز متوسط را سرخ کنید و به خورشت خود اضافه کنید و بدین صورت تلخی خورشت گرفته می شود.