خصوصیات جوش های هورمونی

این مطلب رو با دوستان خود به اشتراک بگذارید

جوش هورمونی زمانی ایجاد می شود که سطح هورمون فرد در نوسان باشد و به عبارتی فرد دچار عدم تعادل هورمونی باشد. نوسانات استروژن، پروژسترون و تستوسترون می تواند باعث ایجاد جوش شود. به طور معمول، این نوسانات بیشتر در دوره بلوغ، دوره های قاعدگی، بارداری و یائسگی اتفاق می افتد. در ادامه این مطلب خصوصیات جوش های هورمونی توضیح داده شده است.

 

جوش های هورمونی

در هنگام بلوغ، دوره های قاعدگی، بارداری و یائسگی با افزایش هورمون‌ها، بدن سبوم بیشتری تولید می‌کند که یک ماده روغنی و مومی شکل است. سپس منجر به التهاب، تغییر در فعالیت سلول های پوست و کلونیزاسیون باکتری ها در فولیکول های مو می شود. با این ترکیب، جوش شروع به ظاهر شدن می کند. داروها، آنتی بیوتیک ها، غذاهای خاص، افسردگی، اضطراب، استرس و سایر عوامل محرک ذهنی نیز می توانند باعث جوش یا آکنه هورمونی شوند.

 

خصوصیات ظاهری جوش یا آکنه هورمونی چگونه است

جوش‌های سرسفید، جوش‌های سرسیاه، پاپول‌ها، پوسچول‌ها، کیست‌ها و ندول‌ها همگی از علائم رایج آکنه هورمونی هستند. به طور معمول، جوش‌های سرسفید و سرسیاه باعث درد، التهاب یا تورم نمی‌شوند، اما اگر ایجاد شوند، به احتمال زیاد به کیست و پوسچول تبدیل می‌شوند. کیست در زیر پوست ایجاد می شود. معمولاً در هنگام لمس حساس یا دردناک است. آکنه ملتهب می تواند باعث قرمزی، تورم و درد شود.

 

محل ایجاد جوش های هورمونی

در حالی که جوش یا آکنه هورمونی می تواند در هر جایی از بدن شما ظاهر شود، مکان های معمول ایجاد جوش هورمونی به سن و سلامت شما بستگی دارد. در نوجوانان، این ضایعات در ناحیه T (پیشانی، بینی و چانه) مشاهده میشود. بزرگسالان 20 سال یا بیشتر دارای جوش هایی هستند که معمولاً در قسمت های پایین صورتشان مانند خط فک، چانه و پایین گونه ها ظاهر می شود. با این حال، آکنه هورمونی می تواند روی گردن، پشت، شانه ها و سینه نیز ظاهر شود.

 

درمان های سنتی آکنه هورمونی

درمان های زیادی برای از بین بردن آکنه هورمونی وجود دارد. به طور معمول اگر جوش و آکنه ها خفیف باشند، محصولات بدون نسخه پزشک تاثیر گذارخواهند بود. از گزینه‌های بدون نسخه، شستشوی صورت و روش‌های DIY است.

برای داروهای بدون نسخه یا شستشوی صورت، سعی کنید از محصولات و پاک کننده هایی استفاده کنید که حاوی اسید سالیسیلیک یا گلیکولیک هستند. این مواد باعث توقف باکتری ها و کاهش التهاب می شوند.

اگر از گزینه کرم استفاده می کنید، متخصصان پوست به بیماران توصیه می کنند از رتینوئیدهای موضعی استفاده کنند. رتینوئیدها می توانند به خلاص شدن از شر سلول های مرده پوست که منجر به مسدود شدن منافذ پوست می شوند، کمک کنند. و با گذشت زمان، این کرم ها به شفاف ماندن پوست شما کمک می کنند. در حالی که می توانید بسیاری از آنها را بدون نسخه پیدا کنید، پزشک می تواند دوز بالاتری را برای آکنه شدیدتر تجویز کند.

برخی از بیماران مشکلات آکنه خود را با DIY یا روش های طبیعی درمان می کنند. روغن درخت چای و آلفا هیدروکسی اسید برخی از بهترین راه ها برای مبارزه ارگانیک با آکنه هورمونی هستند. برای آکنه شدیدتر، با پزشک یا متخصص پوست تماس بگیرید. این به این دلیل است که آکنه هورمونی معمولاً به شکل برآمدگی های کیستیک است. داروهای تجویز شده توسط پزشک، می‌تواند تکنیک‌های مختلفی را برای خلاص شدن از شر آکنه نشان دهد. این برجستگی ها در اعماق پوست و دور از دسترس اکثر داروهای موضعی ایجاد می شوند.

داروهای خوراکی می توانند از درون به بیرون برای متعادل کردن هورمون ها و پاکسازی پوست عمل کنند. گزینه های رایج شامل داروهای ضد بارداری خوراکی و داروهای ضد آندروژن است.

برای زنان، یکی از داروهایی که یک متخصص سلامت ممکن است توصیه کند، کنترل بارداری است. کنترل بارداری هورمون های شما را متعادل می کند و پوست شما را شفاف می کند. با این حال، همه زنان نمی توانند از قرص های ضد بارداری خوراکی استفاده کنند و مردان اصلاً نمی توانند. پس پزشک چه چیزی می تواند توصیه کند؟ داروی بعدی که می توانند به شما بدهند داروهای ضد آندروژن است. داروهای ضد آندروژن هورمون مردانه آندروژن را سرکوب می کنند که باعث کاهش تولید و ترشح چربی می شود.

 

درمان گیاهی جوش های هورمونی صورت

روغن درخت چایاین روغن را می توان برای خشک کردن غدد چربی و کاهش التهاب به صورت موضعی استفاده کرد.

مکمل روغن ماهیروغن ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است که باعث کاهش التهاب در پوست و افزایش هیدراتاسیون بدون گرفتگی منافذ و ایجاد جوش می شود.

 

چه زمانی باید به متخصص پوست مراجعه کرد؟

هنگامی که آکنه شدید، تکرار می شود، خارش دارد و دردناک است. همچنین عاقلانه است که قبل از امتحان هر گونه محصولات DIY یا موارد بدون نسخه به متخصص پوست مراجعه کنید. یک پزشک می تواند آکنه شما را ارزیابی کند و به شما بگوید که چه درمان هایی برای شما و پوست شما بهتر است. در صورت مشاهده هرگونه واکنش آلرژیک یا بدتر شدن موارد آکنه، فوراً با پزشک تماس بگیرید.

نظرات