معرفی غذاهای مخصوص شب کریسمس در 33 کشور مختلف جهان
سلام به دوستان و همراهان عزیز مینویسم، فرارسیدن سال نو میلادی و کریسمس 2021 را به شما عزیزان به خصوص هموطنان مسیحی تبریک عرض می نمایم. در این مطلب همراه شما هستیم با معرفی غذاهای مخصوص شب کریسمس در 33 کشور مختلف جهان.
هر کشوری در سراسر دنیا رسم های جشن خاص خود را دارد و با توجه به فرهنگ خود غذاهای فصلی خاصی برای جشن شب کریسمس دارند. غذاهای مخصوص شب کریسمس در کشورهای مختلف همگام با فرهنگ و سلیقه مردم آن کشور می باشد.
با این حال که در یک طرف دنیا کریسمس در زمستان است و در سمت دیگر اوج تابستان است با من همراه باشید تا نگاهی به غذاهای مخصوص شب کریسمس در 33 کشور مختلف جهان بیندازیم. غذاهایی که در کریسمس سرو می شوند به تاریخچه کریسمس و آشنایی با آداب و رسوم آن مربوط می باشد.
غذاهای مخصوص شب کریسمس در کشورهای مختلف
در ادامه این مطلب به معرفی غذا های مخصوص شب کریسمس در 33 کشور جهان از جمله استرالیا، دانمارک، ایسلند، یونان، چین، آیسلند، ونزوئلا ، آمریکا، انگلستان، ژاپن، چین، فیلیپین، رومانیا، آفریقای جنوبی و اکراین و … می پردازیم.
1) استرالیا
استرالیایی ها در گرمای آفتاب کریسمس را جشن می گیرند. میز غذای کریسمس آنها شامل سالاد تازه برای همراهی بوقلمون، گوشت کباب و غذاهای دریایی سرو می شود. یکی از محبوب ترین و غذاهای بسیار معروف استرالیایی ها در روز کریسمس، میگوهایی است که به صورت کبابی یا تازه تهیه شده و با سس کوکتل سرو می شوند.
2) دانمارک
Risalamande یک غذای محبوب کریسمس در دانمارک است. این غذا یک پودینگ برنج است که به طور سنتی با شیر، بادام خرد شده و خامه زده شده درست می شود. این دسر که معمولاً به صورت سرد و با سس گیلاس گرم سرو می شود، یک بادام کامل نیز در داخل آن پنهان شده و هرکسی آن را پیدا کند هدیه می گیرد.
3) چین
گرچه کریسمس به طور سنتی در چین جشن گرفته نمی شود، اما به عنوان واردات فرهنگ غربی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. هدیه دادن سیب در شب کریسمس یک سنت جدید و محبوب غیر معمول است. سیب ها را در کاغذهای رنگارنگ پیچیده و با روبان های طلا یا تصاویر بابا نوئل تزئین می کنند. این سنت بوجود آمد زیرا کلمه چینی شب کریسمس شبیه کلمه سیب است.
4) ایسلند
عید کریسمس در ایسلند به طور سنتی در شب کریسمس جشن گرفته می شود و قسمت اصلی این جشن بره دودی است. یکی دیگر از غذاهای رایج، laufabrauð یا نان برگ، یک نان تخت ویفر نازک و ترد با الگوهای هندسی برش خورده است.
5) یونان
دو مورد از غذای خاص کشور یونان kourabiedes (در تصویر) و melomakarona می باشد که هر دو نوعی بیسکویت است و به عنوان غذای شب کریسمس در این کشور شناخته شده است. اولی بیسکویت کره ای، آلمونی است که در قند مایع (قند قنادی ها) غبار گرفته شده و دومی نرم و آغشته به شربت عسل است.
6) آلمان
Stollen یک نان غنی شده آلمانی است که دارای میوه های خشک و مارسیپان است و قدمت آن به قرن پانزدهم می رسد. با شکر مایع (قند قنادی ها) غبارآلود می شود و در طول دوره کریسمس هنگامی که به “Weihnachtsstollen” یا “Christstollen” معروف می شود، خورده می شود.
7) ونزوئلا
Hallacas یک غذای سنتی کریسمس ونزوئلا است و مخلوطی از گوشت گاو ، گوشت خوک ، مرغ ، کاپیرس، کشمش و زیتون است که در برگهای ذرت و چنار پیچیده شده است. مواد را با نخ بسته بندی می کنند، سپس می جوشانند یا بخار می دهند. این غذا با پان د جامون ، نوعی نان رول شده و پر از ژامبون، کشمش، زیتون و بیکن سرو می شود.
8) آمریکا
آمریکایی ها کریسمس را با غذاهای خوش رنگ و لعاب و شیرینی های شیرین و خوش عطر و طعم جشن می گیرند. یام (سیب زمینی شیرین) را با شکر قهوه ای و سس دارچین له و لعاب داده و روی آن گل ختمی می گذارند. این غذا بیشتر با شکرگذاری ارتباط دارد اما بسیاری از مردم در کریسمس نیز در کنار هم سرو می کنند.
9) انگلیس
روز کریسمس در انگلیس به طور سنتی از گوشت های مختلف از جمله بوقلمون و خوک (سوسیس و کالباس بسته بندی شده در بیکن) سرو می کنند. جوانه بروکسل و همچنین پودینگ یورکشایر که از تخم مرغ، آرد و شیر یا آب تهیه می شود، یک غذای بسیار مهم است. شیرینی های خرد شده که با یک مخلوط میوه پر شده اند نیز یکی از غذای اصلی کریسمس هستند.
10) مکزیک
جشنواره ها در مکزیک تا تاریخ Epiphany ، معروف به Día de Los Reyes ، در 6 ژانویه ادامه دارد. در این روز، خانواده ها روسکا د ریس یا “کیک پادشاه” را می خورند، یک نان شیرین به شکل تاج گل که با میوه های شیرین تزئین شده است. معمولاً یک اسباب بازی کوچک درون آن پنهان است و هرکسی آن را پیدا کند برای سال آینده خوش شانس خواهد بود.
11) روسیه
از جمله غذاهایی که روس ها در شب کریسمس سرو می کنند سوشیوو است، فرنی که از دانه های گندم درست می شود و همراه با عسل، میوه، آجیل و دانه ها سرو می شود، و بسیار سنتی است.
12) ایرلند
از نظر تاریخی ، ایرلندی ها کریسمس را با پختن و خوردن کیکی پر از دانه های تره فرنگی جشن می گیرند. امروزه ، بیشتر مردم ایرلند کیک میوه ای کریسمس را می پزند که با مارسیپان پوشانده شده باشد.
13)اسپانیا
یک وعده غذای جشن کریسمس در اسپانیا که قبل از مراسم کلیسا در شب کریسمس خورده می شود. این جشن شامل pavo trufado de navidad ، یک بوقلمون پر از ترافل قارچ است. در گالیسیا، منطقه شمال غربی اسپانیا در کنار ساحل، غذاهای دریایی سرو می شوند.
14) اتریش
مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی ، اتریشی ها در شب کریسمس از غذاها لذت می برند. در این جشن غذای اصلی شامل جیبکنر کارپفن (کپور سرخ شده) است. ماهی کپور به این دلیل انتخاب می شود که بسیاری از کاتولیک ها شب کریسمس را روزه داری می دانستند و هیچ گوشتی نمی توانست بخورد. با این حال ، غاز کباب و بوقلمون کبابی محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند.
15) لهستان
مردم لهستان واقعاً می دانند که چگونه در کریسمس جشن بگیرند. در شب کریسمس ، خانواده ها جشن بزرگی به نام wigilia برگزار می کنند. به طور سنتی ، 12 غذا برای نشان دادن 12 رسول سرو می شود و همه آنها فاقد گوشت هستند. برخی از صفحات معمولی شامل کپور ، بورچ (سوپ چغندر) و uszka (کوفته کوچک) است.
16) کانادا
دو خوراکی شیرین که در مناطق مختلف کانادا در طول تعطیلات کریسمس محبوب هستند، که نام آنها “آب نبات استخوان مرغ” (در تصویر) و “آب نبات جو” است. آب نبات جو معمولاً روی چوب است و مانند سانتا، گوزن شمالی، آدم برفی یا درخت کریسمس شکل می گیرد در حالی که استخوان مرغ آب نبات صورتی رنگ است که طعم آن مانند دارچین است و مرکز شکلات خامه ای دارد.
17) ایتالیا
یک نان شیرین و کرکی به نام panettone یکی از غذاهای اصلی در کریسمس در ایتالیا است. با پوست شیرینی ، سلطان ، کشمش و سایر میوه های خشک پر شده است.
گالری جدیدترین مدل کیک کریسمس زیبا برای سال ۲۰۲۱ میلادی
18) کارائیب
هر خانواده دستورالعمل مخصوص کیک سیاه را دارد که در تمام کارائیب خورده می شود. کیک میوه ای و خیس باید پوسته ای ترد داشته باشد در حالی که از داخل نرم و مرطوب است.
طرز تهیه کیک براونی خیس شکلاتی
19) پرتغال
Salt cod غذای سنتی شب كریسمس در پرتغال است اما غذاهای شیرین بسیاری نیز برای لذت بردن در این جشن وجود دارد. یک نمونه از آنها massa de filhós است.
20)نروژ
کریسمس برای نروژی ها به معنای کیک و پخت زیاد است. یکی از محبوب ترین غذاهایی که پخته می شود ژولکایک نام دارد، نان شیرینی که با کشمش ، پوست شیرینی و هل پر شده است. سایر غذاهای سنتی که سرو می شوند شامل پودینگ برنج و سورکول (کلم سفید یا قرمز، ریز خرد شده و پخته شده با دانه های تره و سرکه) است.
21) مالت
از نظر تاریخی ، زنان خانه دار مالت ، چاق ترین خروس ، “hasi” را به ویژه برای ناهار کریسمس نگه می داشتند. هانی را در نانوایی محلی و در ظرفی پر از سیب زمینی و سبزیجات تفت می دادند. برای شیرینی ، حلقه های خز خرگوش ، معروف به qagħaq tal-għasel ، لذت می برند و imbuljuta tal-qastan یک نوشیدنی داغ شاه بلوط و کاکائو است که بعد از نیمه شب در شب کریسمس سرو می شود.
22) فنلاند
ژامبون پخته شده یک قسمت اساسی از یک میز شام جشن فنلاندی است. بسیاری از غذاهای دیگر به عنوان بخشی از یک مهمانی بزرگ مانند گراوادلاکس، شاه ماهی ترشی، شیرینی روتاباگا (swede) و یک لیوان بزرگ glögi (شراب داغ) سرو می شود.
23) رومانیا
كوزوناك ، یك نان خمیرمایه شیرین، در كریسمس در رومانی است ، و همچنین سایر اعیاد بزرگ مذهبی مانند عید پاک ، خورده می شود. همچنین در حوالی جشن کریسمس در منو غذاهای گوشت خوک وجود دارد که همان رسم قربانی کردن یک خوک قبل از جشن مذهبی است. برگهای کلم پر شده Sarmale نیز محبوب هستند.
24) گواتمالا
چندین نوع تامالا در طول دوره جشن کریسمس در گواتمالا از جمله کلرادو (قرمز) و نگروس (سیاه) خورده می شوند. کلارادوهای تامال با یک سس گوجه فرنگی غلیظ و خوش طعم ، نوارهای فلفل دلمه ای قرمز بو داده ، کاپیر ، زیتون سبز و مرغ ، گوشت گاو یا گوشت خوک پر می شوند. به دلیل شکلات ، کشمش ، آلو خشک و بادام که به آنها اضافه می شود ، رنگ سیاه Tamales negros نسبت به قرمز،تیره و شیرین است.
25) مجارستان
رول دانه خشخاش به نام بیگلی یک شیرینی سنتی کریسمس در مجارستان است. سایر مواد داخل آن شامل گردو یا مخلوط سیب و گردو است. در طول جشن روی میز هر خانواده پیدا می شود.
26) آرژانتین
غذای سنتی کریسمس ویتل تون در اواخر دهه 1800 و اوایل دهه 1900 توسط مهاجران ایتالیایی به آرژانتین آورده شد. این یک بشقاب گوشت گوساله خرد شده است که در یک سس ماهی تن و کاپیر پوشانده شده است که له عنوان غذای اصلی کریسمس در عصر شب کریسمس خورده می شود.
27) ماداگاسکار
در وعده ناهار کریسمس در ماداگاسکار روی میز akoho sy voanio یافت می شود، خورشت مرغ و نارگیل که با برنج سرو می شود. lychees تازه یک جشن خاص برای جشن محسوب می شود. فروشگاه ها و دکه های خیابان در این زمان از سال با میوه های صورتی پر می شوند.
طرز تهیه خوراک مرغ با کلم بروکلی
28) سوئد
سوئدی ها در شب کریسمس غذایی به نام جولبورد می خورند. این غذا شامل ماهی سرد ، گوشت سرد ، پنیر ، ترشی و غیره است. یک غذای سنتی ژامبون کریسمس یا جولسکینکا است که با جوشاندن گوشت و تفت دادن آن در اجاق تهیه می شود تا ترد شود. این غذا را معمولاً می گذارند تا خنک شود و به همراه سایر ظروف به صورت سرد سرو شود.
زمان کریسمس 2021 به تاریخ ایران
29) فرانسه
به طور سنتی، فرانسوی ها مراسم جشن خود را در شب کریسمس برگزار می کنند، که به عنوان لو ریون د نوئل شناخته می شود، اما اکنون تعداد بیشتری از مردم در روز کریسمس یا هر دو جشن می گیرند. همیشه غذاهای دریایی زیادی وجود دارد که می توانید مانند صدف ها و کوکیل های سنت ژاک (گوش ماهی های خامه ای کبابی شده )، سپس گوشت بو داده و بوچه د نوئل، یک شکلات برای تهیه دسر را شروع کنید.
30) آفریقای جنوبی
در کریسمس در آفریقای جنوبی، خوردن دسری به نام پودینگ مالوا سنتی است. این یک غذای راحت است: گرم ، اسفنجی و دلچسب.
31) اوکراین
شب کریسمس زمانی است که اوکراینی ها غذای اصلی کریسمس خود را می خورند. دوازده غذا سرو می شود که نمایانگر 12 شاگرد عیسی است. ممکن است قارچ، کلم ترش، ترشی، پیراشکی معروف به varenyky ، ماهی سفید و خورشت گوشت و کلم معروف به bigos را میان آن ها پیدا کنید.
32)فیلیپین
فصل جشن کریسمس در فیلیپین یک امر شیرین با ژامبونی است که در شکر قهوه ای پوشانده شده یا با لعاب شربت پوشانده شده است. روی میز ، کسو د بولا ، یک توپ پنیر ادام نیز وجود دارد و یکی از محبوب ترین غذاهایی که در فصل جشن برای صبحانه خورده می شود ، بیبینگا ، یک کیک برنج مرطوب است.
33) ژاپن
زنجیره فست فود KFC یک کمپین بازاریابی کریسمس را در دهه 1970 بسیار موفق اجرا کرد و از آن زمان مرغ سوخاری آن برای خانواده های ژاپنی یکی از ضروریات است. شایع است که اغلب خانواده ها وعده های غذایی خود را تا دو ماه قبل رزرو می کنند.