طرز تهیه 5 غذای تابستانی خنک خوشمزه و آسان
در روزهای گرم تابستان همیشه به دنبال غذاهای خنک، انواع سالاد، انواع نوشیدنی خنک و بستنی هستیم تا کمی از عطش و گرمای بدن در فصل تابستان را کاهش دهیم. در این پست طرز تهیه 5 غذای تابستانی خنک به شما ارائه می شود. با آموزش این غذا ها به راحتی می توانید در منزل یک غذای خنک تابستانی تهیه کنید و در روز های گرم تابستان میل کنید، با ما همراه باشید.
آموزش و طرز تهیه 5 غذای تابستانی خنک و خوشمزه
انواع غذاهای خوشمزه در زیر آورده شده است که می توانید به آسانی درست کنید و لذت ببرید.
1- طرز تهیه سالاد لوبیا قرمز غذای تابستانی خنک
مواد لازم:
- لوبیا قرمز پخته شده: 200 گرم
- سیب زمینی: 1 عدد
- هویج: 2 عدد
- برگ کلم: 100 گرم
- روغن زیتون: 2 قاشق غذا خوری
- گشنیز: به مقدار دلخواه
- ماست: 3 قاشق غذا خوری
- آب لیمو: 1 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل و آویشن: به مقدار لازم
نحوه تهیه سالاد لوبیا قرمز:
- ابتدا سیب زمینی را آبپز کنید و آن را نگینی و ریز خرد کنید.
- سپس سیب زمینی را با لوبیا قرمز پخته شده و روغن زیتون ترکیب کنید و به مدت 1 ساعت درون یخچال قرار دهید تا سرد شود.
- هویج ها را با رنده درشت رنده کنید.
- برگ کلم را ریز و نگینی خرد کنید.
- هویج و برگ کلم را به لوبیا قرمز اضافه کنید.
- مقداری گشنیز را خرد کنید و به مواد سالاد اضافه کنید.
- ماست، آب لیمو، نمک، فلفل و آویشن را مخلوط کرده و به عنوان سس سالاد استفاده کنید.
- سالاد شما آمادست، نوش جان!
2- طرز تهیه دلمه برگ مو غذای خنک تابستانه
مواد لازم:
- گوشت چرخ کرده: 300 گرم
- پیاز: 300 گرم
- برگ مو: 500 گرم
- لپه: 1 پیمانه
- برنج: 2 پیمانه
- سرکه: 1/2 لیبوان
- شکر: 4 قاشق غذا خوری
- سبزی دلمه: گشنیز، جعفری، مرزه، ریحون، نعنا، پیازچه، ترخان، تره
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه غذای خنک تابستانی، دلمه برگ مو:
- پیاز را خرد کرده و به همراه گوشت چرخ کرده به خوبی تفت دهید و 1 قاشق چای خوری زردچوبه و نمک اضافه کنید.
- لپه را از قبل نیم پز کرده، برنج را به آن اضافه کنید تا به خوبی پخته شود. به برنج و لپه هم 1 قاشق چای خوری نمک و زردچوبه اضافه کنید.
- آب برنج و لپه که کشیده و تبخیر شد، آن را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده و بعد سبزیجات را اضافه کنید. به مدت 1 دقیقه تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
- برگ مو ها را به خوبی بشویید، قابلمه را تا نصف آب پر کنید و بجوشانید، بعد برگ های شسته شده را به مدت 2 دقیقه درون آب جوش بجوشانید.
- برگ ها را آبکش کنید، روی هر برگ مو یک قاشق از مواد را قرار دهید و به صورت لقمه ای بپیچانید و درون قابلمه بچینید.
- شکر و سرکه را به همراه 1 لیوان آب با هم مخلوط کرده و روی دلمه ها بریزید تا بپزند.
- سپس دلمه ها را درون بشقاب سرو کرده و نوش جان کنید.
3- طرز تهیه نان و کنگر فرنگی یک غذای خنک تابستانی
مواد لازم:
- نان گندم: 4 عدد
- روغن زیتون: 3 قاشق غذا خوری
- برگ اسفناج تازه: 6 پیمانه
- پنیز با طعم سیر و سبزیجات: 170 گرم
- مغز کنگر فرنگی (مزه دار شده): 350 گرم
- گوجه فرنگی: یک عدد
- نمک: 1/2 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه: 1/4 قاشق چای خوری
- سس پیتزا: اختیاری
نحوه تهیه نان و کنگر فرنگی:
- هر دو طرف نان ها را با روغن چرب کنید. گریل فر را با درجه متوسط روشن کنید، نان را روی توری داخل فر قرار دهید و 5 دقیقه گریل کنید تا نان ها برشته شوند.
- روی نان ها، برگ های اسفناج، کنگر فرنگی و گوجه فرنگی ها را قرار دهید، کمی نمک و فلفل روی مواد بریزید و به مدت 2 تا 3 دقیقه داخل فر بپزید تا مواد طلایی شوند.
- در صورت تمایل، با سس پیتزا سرو کنید.
نکته: برای مزه دار کردن کنگر فرنگی، آب یک عدد لیمو ترش،2 قاشق غذا خوری روغن زیتون،1 قاشق چای خوری نمک، 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه، 2 حبه سیر خرد شده و مغز کنگر فرنگی را داخل یک ظرف ترکیب کنید تا کنگر شما مزه دار شود.
4- طرز تهیه غذای تابستانی خنک: تن ماهی با نان پیتا
مواد لازم:
- پنیر خامه ای: 85 گرم
- نان پیتا: 4 عدد
- ماهی تن: 340 گرم
- مخلوط دانه های ذرت و نخود فرنگی: 340 گرم
- سس فلفل شیرین تایلندی: 2 قاشق غذا خوری
- سس فلفل قرمز شیرین: 2 قاشق غذاخوری
نحوه تهیه تن ماهی با نان پیتا:
- در یک ظرف پنیر خامه ای و دو قاشق غذا خوری سس فلفل شیرین را با هم مخلوط کنید.
- سپس آن را داخل نان پیتا بمالید.
- تن ماهی و سبزیجات آبپز شده را به آن اضافه کنید.
- با سس تایلندی سرو کنید.
5- طرز تهیه اسفناج، انگور و ژامبون
مواد لازم:
- ژامبون: 8 ورق
- انگور: 4 پیمانه
- سرکه انگور: 1/4 پیمانه
- شکر قهوه ای: 1 قاشق غذا خوری
- اسفناج کوچک: 6 پیمانه
- پنیر هاوارتی شوید: 110 گرم
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- گردو: اختیاری
نحوه تهیه اسفناج، انگور و ژامبون غذای تابستانی خنک:
- در یک تابه با کمی روغن زیتون، ژامبون ها را بپزید تا برشته شوند. آن ها را روی یک دستمال قرار دهید تا روغنشان گرفته شود.
- انگور ها را از وسط به دو نیم تقسیم کنید.
- سرکه، شکر قهوه ای، نمک و فلفل را به ژامبون اضافه کنید. 30 ثانیه حرارت دهید تا گرم شوند.
- در یک ظرف، برگ های اسفناج و انگور های نصف شده را با هم مخلوط کنید. مایع گرم شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
- می توانید مقداری گردو هم اضافه کرده و سرو کنید.
چند مورد از غذاهای تابستانی خنک در این پست معرفی شدند که امیدواریم در روزهای گرم تابستان آن ها را تهیه کرده و نوش جان فرمایید. منظور از غذای تابستانی خنک غذایی است که با خوردن آن دمای بدن شما بالا نرود.