Take a fresh look at your lifestyle.

مضرات قرص ژلوفن در پریودی

خوردن ژلوفن در دوران قاعدگی چه مضراتی دارد

دردهای ماهانه قاعدگی از آن دسته مشکلاتی است که همه خانم ها با آن مواجه میشوند، که برای برخی شدید و برای برخی درد کمتری به همراه دارد. یکی از راحت ترین راهها برای کاهش این درد خوردن قرص های مسکن همچون ژلوفن می باشد. اما مضرات قرص ژلوفن در پریودی بیشتر از تصور است. از این رو در ادامه این مطلب به آن پرداخته شده است.

 

آیا مصرف قرص ژلوفن در دوران پریودی مضر است؟

براساس شواهد موجود، داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs)، مانند ژلوفن، می توانند درد موجود در جریان قاعدگی را کاهش داده و خونریزی را کم کنند. اگر این دارو را در مواقع مورد نیاز مصرف میکنید، فراموش نکنید که داروهای ضد درد در صورتی بهترین اثر را دارند که هنگام بروز اولین علائم درد استفاده شوند. اگر صبر کنید تا درد تشدید شود، ممکن است دارو نیز موثر نباشد.

ژلوفن برای تسکین درد ناشی از شرایط مختلف مانند سردرد، درد دندان، دردهای قاعدگی، دردهای عضلانی یا آرتریت استفاده می شود. همچنین برای کاهش تب و تسکین دردهای جزئی ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا استفاده می شود. ژلوفن یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) است. این قرص با مسدود کردن تولید برخی از مواد طبیعی در بدن شما که باعث التهاب می شوند، عمل می کند. مصرف این قرص به کاهش تورم، درد یا تب کمک می کند. 

علائم قاعدگی، از جمله دوره های سنگین، برای برخی از خانم ها بسیار دردناک است. خونریزی شدید قاعدگی یکی از شایع ترین دلایل مراجعه زنان به متخصص زنان است که تا 30 درصد از ویزیت ها را تشکیل می دهد. زنانی که دوره های دردناک و خونریزی های شدید دارند، سطح هورمون‌هایی به نام پروستاگلاندین‌ها در آنها افزایش می‌یابد. پروستاگلاندین ها رگ های خونی را گشاد می کنند، روند انعقاد را کند می کنند و همچنین با ایجاد انقباضات عضلانی به بدن کمک می کنند تا پوشش داخلی رحم را از بین ببرد. بنابراین داشتن سطح بالاتری از این هورمون ها می تواند منجر به خونریزی شدیدتر و گرفتگی شدیدتر شود. 

 

چرا ژلوفن پریود را قطع میکند‎

طبق تحقیقات ژلوفن سطح پروستاگلاندین را در پوشش داخلی رحم کاهش می دهد، که ممکن است یکی از راه های کاهش جریان قاعدگی باشد، اگرچه مکانیسم دقیق آن نامشخص است. به همین دلیل است که مصرف ژلوفن میتواند یک گزینه درمانی برای دوره های دردناک پریودی باشد.

 

عوارض قرص ژلوفن در دوران پریود

همانطور که گفته شد ژلوفن یکی از انواع داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی است که برای درمان، کاهش درد‌ و التهاب و همچنین درمانهای اولیه درد‌های قاعدگی استفاده میشود. طبق تحقیقات یکی از مضرات قرص ژلوفن این است که استفاده مداوم زنان برای کاهش درد از این قرص، باعث کاهش باروری شده که با پیگیری و روش های درمانی درست قابل برگشت خواهد بود.

همچنین مسکن های ضد التهابی دیگر مانند دیکلوفناک، ایبوپروفن و ناپروکسن می توانند به تسکین درد شدید پریود کمک کنند. این داروها گاهی اوقات دارای عوارض جانبی مانند مشکلات معده هستند.

درد پریود و گرفتگی عضلات امری شایع است. بیشتر دختران و زنان در دوره ای از دوره قاعدگی خود دردهایی با شدت های متفاوت دارند. در برخی از زنان درد آنقدر شدید است که نمی‌توانند یک تا سه روز در ماه فعالیت‌های معمول روزانه‌شان مانند رفتن به محل کار یا مدرسه را انجام دهند.

در زنانی که دردهای پریود بدی دارند، رحم اغلب مقدار زیادی پروستاگلاندین را تولید می کند که منجر به گرفتگی دردناک در قسمت تحتانی شکم می شود. این درد ممکن است به کمر یا ران نیز انتقال پیدا کند. ضایعات خوش خیم (غیر سرطانی) مانند فیبروم گاهی اوقات نیز نقش دارند. درد بسیار شدید پریود نیز می تواند نشانه ای از اندومتریوز باشد. ژلوفن ممکن است در کوتاه مدت تسکین دهنده درد باشند، اما به طور کلی به عنوان یک درمان طولانی مدت برای دوره های سنگین توصیه نمی شود.

درباره تاثیر ناپروکسن بر قاعدگی بیشتر بخوانید

 

عوارض مصرف بیش از حد از قرص ژلوفن

  • احتمال ابتلا به بیماری های کلیوی
  • مشکلات فشار خون
  • زخم معده
  • سوء هاضمه
  • سردرد و خواب آلودگی

 

عوارض جانبی ژلوفن در دوران پریود و دیگر مواقع

اگر در حین مصرف قرص ژلوفن با عوارض نادر ولی جدی مواجه شدید، مصرف آنرا متوقف کرده و فوراً به پزشک مراجعه کنید. عوارضی همچون:

  • مدفوع سیاه و یا خونی
  • درد مداوم معده و شکم
  • استفراغ شبیه تفاله قهوه
  • بروز علائم سکته مغزی و قلبی با شروع درد در سینه،فک و بازوی چپ
  • احساس تنگی نفس
  • تعریق بیش از حد و غیر معمول
  • گیجی
  • ضعف در یک طرف بدن
  • مشکل در صحبت کردن
  • تغییرات ناگهانی بینایی

در مورد مزایا و خطرات مصرف این دارو با یک پزشک صحبت کنید. برای خواندن مطالب بیشتر درباره قرص ژلوفنمقاله مضرات قرص ژلوفن را بخوانید.

 

نحوه مصرف  قرص ژلوفن

این دارو را به صورت خوراکی، معمولاً هر 4 تا 6 ساعت با یک لیوان پر آب مصرف کنید، مگر اینکه پزشکتان دستور دیگری به شما بدهد. پس از مصرف این دارو حداقل تا 10 دقیقه دراز نکشید. اگر در حین مصرف این دارو ناراحتی معده دارید، آن را با غذا، شیر یا یک آنتی اسید مصرف کنید.

دوز مصرف دارو بر اساس وضعیت پزشکی و نوع نیاز شما است. برای کاهش خطر خونریزی معده و سایر عوارض جانبی، این دارو را با کمترین دوز موثر و در کوتاه ترین زمان ممکن مصرف کنید. دوز خود را افزایش ندهید یا این دارو را بیشتر از آنچه که پزشکتان تجویز کرده یا برچسب بسته را مصرف نکنید. 

مگ تک

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.