آیا گیاهخواران عسل میخورند؟
وگانیسم یا گیاهخواری روشی از زندگی است که هدف آن به حداقل رساندن استثمار و ظلم به حیوانات است. بنابراین، گیاهخواران از خوردن محصولات حیوانی مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات و نیز غذاهای تهیه شده از آنها خودداری میکنند.
با این وجود، ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که گیاهخواران مواد غذایی تهیه شده از حشرات مانند عسل را میخورند یا نه؟
در این مقاله به این موضوع میپردازیم که آیا گیاهخواران عسل میخورند یا نه. با ما همراه باشید.
چرا اکثر گیاهخواران عسل نمیخورند؟
عسل یک موضوع بحثبرانگیز در میان گیاهخواران است. برخلاف غذاهای حیوانی مانند گوشت، تخم مرغ و لبنیات، غذاهای تهیه شده از حشرات جزء غذاهای گیاهخواران طبقهبندی نمیشوند.
در واقع، برخی از گیاهخوارانی که رژیم غذایی کاملا گیاهی دارند عسل را در رژیم غذایی خود میگنجانند. با این وجود، اکثر گیاهخواران عسل را غیر وگان در نظر میگیرند و بنا به دلایل مختلف که در ادامه مورد بحث قرار میدهیم، از خوردن آن اجتناب میکنند.
عسل از استثمار زنبور عسل تهیه میشود
اکثر گیاهخواران تفاوتی بین زنبورداری و سایر اشکال دامداری قائل نمیشوند. به منظور سودآوری بیشتر، بسیاری از زنبورداران تجاری از روشهایی استفاده میکنند که بر اساس استانداردهای گیاهخواران غیراخلاقی است.
این روشها شامل بریدن بالهای زنبورهای ملکه برای جلوگیری فرار آنها از کندو، جایگزینی عسل برداشت شده با شربت قند با کیفیت پایین و کشتن کل کلنی به منظور جلوگیری از گسترش یک بیماری به جای درمان آنهاست.
گیاهخواران با خودداری از مصرف عسل و سایر محصولات تهیه شده از عسل در برابر این استثمار موضع میگیرند.
پرورش عسل ممکن است به سلامت زنبور عسل آسیب برساند
بسیاری از گیاهخواران از مصرف عسل و محصولات حاوی آن خودداری میکنند زیرا زنبورداری تجاری به سلامت زنبور عسل آسیب میرساند. وظیفهی اصلی عسل تامین کربوهیدراتها و سایر مواد مغذی مانند اسیدهای آمینه، آنتی اکسیدانها و آنتی بیوتیکهای طبیعی برای زنبور عسل است.
زنبورهای عسل را ذخیره کرده و آن را در ماهها سرد زمستان وقتی تولید عسل کاهش مییابد، مصرف میکنند. این عسل ذخیره شده انرژی مورد نیاز آنها را تامین میکند و به آنها کمک میکند تا در ماههای سرد سال سالم بمانند و به بقا ادامه دهند.
با توجه به آنچه گفته شد، عسل برای فروش از زنبورها گرفته میشود و در اغلب موارد آن را با ساکارز یا شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS) جایگزین میکنند. این کربوهیدراتهای مکمل برای جلوگیری از گرسنگی زنبورهای عسل در ماههای سردتر بکار گرفته میشوند و گاهی اوقات در بهار برای رشد کلنی به آنها داده میشود.
با این وجود، ساکارز و HFCS بسیاری از مواد مغذی مفید موجود در عسل را برای زنبور عسل فراهم نمیکنند. علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که نشان میدهند که این شیرین کنندهها به سیستم ایمنی زنبور عسل آسیب میزنند و موجب تغییرات ژنتیکی در آنها میشود که در نهایت به کاهش قدرت دفاعی آنها در برابر آفتکشها میانجامد. تمام این عوامل کندوی زنبورعسل را تحت تاثیر قرار میدهند.
جایگزینهای عسل برای گیاهخواران
گزینههای کیاهی وجود دارند که میتوانند جایگزین عسل شوند. مرسومترین جایگزینهای عسل برای گیاهخواران عبارتند از:
- شربت افرا. شربت افرا که از شیره درخت افرا تهیه میشود حاوی ویتامینها و مواد معدنی و 24 آنتی اکسیدان محافظ است.
- شیره چغندر یا سیاه شیره. سیاه شیره یک مایع غلیظ به رنگ قهوهای تیره است که از سه بار جوشاندن آب نیشکر تهیه میشود. شیره چغندر سرشار از آهن و کلسیم است.
- شربت مالت جو. یک شیرین کننده که از جو تهیه میشود. این شربت رنگ طلایی دارد و طعم آن بسیار شبیه به شیره چغندر است.
- شیره برنج قهوهای. شیره برنج قهوهای که با نام شیره برنج یا شیره مالت نیز شناخته میشود، با قرار دادن برنج قهوهای در معرض آنزیمهایی ساخته میشود که نشاسته موجود در برنج را تجزیه کرده و شربتی غلیظ و تیره رنگ تولید میکند.
- شیره خرما. یک شیرین کنندهی کاراملی رنگ با عصارهگیری از بخش مایع خرمای پخته شده بدست میآید. شما میتوانید با مخلوط کردن خرمای پخته شده با آب این شیره را در خانه تهیه کنید.
- شیرین کننده تهیه شده از سیب، شکر و آبلیموی تازه. این شیرین کننده به عنوان جایگزین گیاهی عسل شناخته میشود زیرا ظاهری شبیه به عسل دارد.
مانند عسل، همه این شیرین کنندههای گیاهی قند بالای دارند. از این رو بهتر است آنها را در حد اعتدال مصرف کنید زیرا قند اضافی میتواند به سلامت شما آسیب برساند.
کلام آخر
گیاهخوارن سعی میکنند از مصرف تمام محصولات تهیه شده از استثمار حیوانات ازجمله زنبور عسل خودداری کنند. در نتیجه، بیشتر گیاهخواران عسل را از رژیم غذایی خود کنار میگذارند.
برخی از گیاهخواران نیز به منظور موضعگیری در برابر روشهای تجاری زنبورداری که سلامت و بقای زنبورهای عسل را تحت تاثیر قرار میدهند از مصرف عسل پرهیز میکنند.
در عوض، گیاهخواران عسل را با شیرین کنندههای گیاهی مانند شربت افرا جایگزین میکنند. اطمینان حاصل کنید که تمام این شیرین کنندهها را در حد اعتدال مصرف کنید زیرا قند بالایی دارند.
همچنین بخوانید: