همه چیز در مورد فواید و مضرات مصرف کره برای سلامتی
افرادی که علاقه به مصرف لبنیات بخصوص کره به عنوان مواد غذایی سالم در صبحانه و همچنین پخت و پز دارند باید نسبت به عوارض مصرف آن آگاهی کافی داشته باشند از این رو ما در این مقاله به بررسی فواید سلامتی و عوارض مصرف کره می پردازیم.
متخصصان تغذیه از مدتها پیش تا کنون بر روی مصرف کره نظرات مختلفی ارائه میدهند. در حالی که برخی می گویند که سطح کلسترول را بالا می برد و باعث انسداد شریان ها میشود، برخی دیگر ادعا می کنند که می تواند یک ماده غذایی مفید در رژیم غذایی شما باشد.
خوشبختانه در سالهای اخیر تحقیقات زیادی انجام شده است تا اثرات احتمالی کره بر سلامتی را ارزیابی کند. در این مقاله نگاه دقیق تری به اینکه آیا مصرف کره برای سلامتی شما مفید است یا خیر ، صورت میگیرد و بعد ها در مقالات دیگر در رابطه با فواید و عوارض مصرف کره حیوانی و همچنین خواص و عوارض مصرف کره گیاهی صحبت خواهیم کرد.
فواید و مضرات خوردن کره
همانطور که گفته شد کره یکی از فرآورده های لبنی است که در فرایند کره گیری از شیر ساخته می شود ، در این فرایند چربی های جامد را از مایع جدا می شوند ، که اصطلاحا به آن دوشاب گفته می شود. اگرچه کره از شیر سایر پستانداران مانند گوسفند ، بز و گاومیش نیز تهیه می شود ، اما این مقاله در مورد کره نوشته شده از شیر گاو است.
انواع مختلفی از کره وجود دارد که میتوان به کره نمکی ،کره بدون نمک ، کره گیاهی و کره تصفیه شده اشاره کرد. روش تولید هر کدام از این ها بسته به ترکیبات آنها ، متفاوت است. کره به دلیل غلظت بالای چربی ، طعمی بی نظیر و بافتی خامه ای به غذا میبخشد.
به خصوص هنگام تهیه موادی مثل سس که به حرارت بالا احتیاج دارند میتوان از کره استفاده کرد. همچنین این ماده میتواند از چسبندگی مواد به ظرف جلوگیری کند. میتوان از کره در جهت ایجاد بافت و حجم به غذا و دسر استفاده کرد. به علاوه ، می توان روی نان ، سبزیجات برشته شده ، ماکارونی و… از آن استفاده کرد.
کره یک فراورده لبنی است که اگرچه شامل انواع مختلفی میشود اما به طور معمول از شیر گاو تهیه میشود. از کره در آشپزی نیز استفاده می شود و به غذاهای مختلفی افزوده می شود.
فواید مصرف کره خوراکی: کره حاوی مواد مغذی است
یک قاشق غذاخوری (14 گرم) کره شامل مواد مغذی زیر است :
- کالری: 102
- کل چربی : 11.5 گرم
- ویتامین (A : 11% ) از نیاز روزانه
- ویتامین (E : 2% ) از نیاز روزانه
- ویتامین (B12 : 1% ) از نیاز روزانه
- ویتامین (K : 1% ) از نیاز روزانه
اگرچه کره حاوی مقادیر زیادی چربی و کالری است اما از مواد مغذی بسیار مهمی برخوردار است. به عنوان مثال ، کره حاوی ویتامین A است. ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که برای سلامت پوست ، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت بینایی لازم است.
علاوه بر این کره حاوی ویتامین E است ، که موجب سلامت قلب شده و به عنوان یک آنتی اکسیدان برای محافظت از سلول های شما در برابر صدمات ناشی از مولکول های موسوم به رادیکال های آزاد عمل می کند. علاوه بر این ، کره حاوی مقادیر بسیار کمی از مواد مغذی دیگر ، از جمله ریبوفلاوین ، نیاسین ، کلسیم و فسفر نیز می باشد.
فواید کره: منبع خوبی از اسید لینولئیک کونژوگه است
از فواید کره می توان به اسید لینولئیک کونژوگه اشاره نمود. کره یک منبع عالی اسید لینولئیک کونژوگه (CLA) ، نوعی چربی موجود در گوشت و لبنیات ، به شمار میرود.
CLA مزایای چشمگیری برای سلامتی دارد. مطالعات صورت گرفته بر این ماده ، نشان می دهد كه CLA ممكن است دارای خواص ضد سرطان باشد و می تواند به كاهش رشد سرطان پستان ، روده بزرگ ، كولوركتال ، معده ، پروستات و كبد کمک کند.
مطابق شواهد به دست آمده ، مکمل CLA می تواند اثر مطلوبی بر کاهش چربی بدن هنگام کاهش وزن داشته باشد. طبق یک مطالعه 24 ماهه که بر روی 134 نفر که دارای اضافه وزن بودند ، صورت گرفت دریافت میشود که مصرف 3/4 گرم CLA در روز باعث کاهش چربی بدن میشود.
همچنین ممکن است به تقویت عملکرد سیستم ایمنی و کاهش نشانگرهای التهاب کمک کند تا سلامت فردی را بهبود بخشد. به عنوان مثال ، مطابق مطالعات صورت گرفته بر روی 23 نفر ، مصرف 5/5 گرم CLA به مدت 2 هفته باعث کاهش تعداد چندین پروتئین درگیر در التهاب ، از جمله فاکتور نکروز تومور و پروتئین واکنش C میشود.
بیشتر بخوانید: زمان مناسب برای خوردن چربی
خواص کره: حاوی مقدار قابل توجهی بوتیرات است
کره سرشار از بوتیرات ، نوعی اسید چرب با زنجیره کوتاه که مزایای زیادی دارد، است. باکتری های مفید موجود در روده در جهت ایجاد یک منبع انرژی برای سلول های روده بوتیرات تولید می کنند. این امر می تواند با کاهش التهاب روده و کمک به جذب مایعات ، تعادل الکترولیت ها را برقرار کند.
علاوه بر این ، بوتریت میتواند در درمان سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ،بیماری ای که با علائمی مانند درد معده ، نفخ ، یبوست و اسهال همراه است، موثر باشد. برخی تحقیقات نشان می دهند که بوتیرات می تواند به دلیل دارا بودن خاصیت ضد التهابی در درمان بیماری کرون مفید باشد.
طبق برخی مطالعات صورت گرفته بر گونه های حیوانی ، بوتیرات ممکن است حساسیت به انسولین را بهبود بخشد ، سوخت و ساز بدن را تقویت کند و همچنین در کاهش تشکیل سلولهای چربی حین کنترل وزن موثر باشد. با این حال، نیاز است که مطالعات بیشتری برای ارزیابی تأثیر بوتیرات موجود در کره بر سلامت انسان صورت بگیرد.
عوارض و مضرات مصرف کره چیست؟
این ماده خوراکی دارای چربی و کالری بالایی است و در این بخش از مقاله مضرات و عوارض مصرف کره را مورد بررسی قرار می دهیم .
مضرات کره: میزان چربی اشباع شده کره زیاد است
کره حاوی مقدار مناسبی از چربی اشباع شده ، نوعی چربی موجود در غذاها از جمله گوشت و لبنیات است. در حقیقت ، حدود 63٪ چربی های کره به صورت اشباع شده است.
طی این سال ها، فرض بر این بوده که چربی اشباع شده موجب انسداد شریان های قلبی میشود. در حالیکه ، تحقیقات اخیر هیچ ارتباطی بین مصرف چربی اشباع شده و افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی یا مرگ بر اثر بیماری های قلبی پیدا نکرده است. چربی های اشباع شده به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی مناسب باید با انواع دیگر چربی های سالم ترکیب شوند.
طبق جدیدترین دستورالعمل های کارشناسان تغذیه ، توصیه می شود میزان مصرف چربی اشباع شده باید حداکثر 10 درصد از میزان کالری دریافتی روزانه را در بربگیرد. این بدان معناست که میتوان از کره در حد اعتدال استفاده کرد اما باید از مکمل هایی نظیر روغن آجیل ، تخمه ها ، روغن زیتون ، ماهی و … در کنار آن استفاده کرد.
علاوه بر این ، چربی های اشباع شده مانند کره برای پخت غذا با حرارت زیاد مناسب هستند زیرا در برابر اکسیداسیون مقاوم هستند و می تواند در جلوگیری از ایجاد رادیکالهای آزاد مضر هنگام آشپزی موثر باشد .
بطور خلاصه می توان گفت که کره حاوی میزان زیاد چربی اشباع شده است . این امکان وجود دارد که چربی اشباع شده ریسک بیماری قلبی را افزایش دهد ، بنابراین جایگزینی آن با چربی اشباع نشده خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را کاهش میدهد.
بیشتر بخوانید : اطلاعات کامل در مورد چربی های خوب و بد
کره کالری بالایی دارد
یکی از عوارض کره ، کالری بالای آن است. کره از کالری بالایی برخوردار است که در صورت مصرف زیاد موجب افزایش وزن خواهد شد. [حدود 102 کالری در هر قاشق غذاخوری (14 گرم)]. اگرچه این میزان کالری هنگام حفظ اعتدال مناسب است ، اما زیاده روی در مصرف آن به سرعت می تواند باعث افزایش وزن شود.
اگر از مکمل ها در کنار آن استفاده نکنید، مصرف کره به مرور زمان به موجب اضافه وزن خواهد شد. بنابراین ، بهتر است از کره در حد اعتدال استفاده کنید و آن را جایگزین سایر چربی های موجود در رژیم غذایی خود کنید تا میزان کالری دریافتی شما کنترل شده باقی بماند.
نتایج برخی از تحقیقات انجام شده در مورد کره
با وجود اینکه از کره به عنوان یک ماده ناسالم یاد می شود ، بیشتر تحقیقات نشان می دهد که مصرف کره در حد اعتدال در یک رژیم غذایی میتواند فواید بسیاری در برداشته باشد. به عنوان مثال ، طی بررسی های صورت گرفته بر 16 تن، مصرف غذاهای لبنی پر چرب مانند کره با کاهش خطر چاقی مرتبط است.
همچنین شواهد موجود از بررسی بر روی بیش از 630،000 نفر ، نشان داد که مصرف هر وعده کره، 4٪ خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. تحقیقات دیگری نیز بر این مورد صورت گرفته که نشان می دهد مصرف مقادیر متوسطی از لبنیات مانند کره ممکن است ریسک ابتلا به حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد. نیز مرتبط باشد.
با این حال ، برخی از مطالعات نشان می دهد که خوردن کره ممکن است دارای عوارض جانبی در سلامتی باشد. به عنوان مثال ، یک مطالعه 5 هفته ای در 47 نفر نشان داد که مصرف متوسط کره در مقایسه با روغن زیتون ، باعث افزایش عوامل ابتلا به بیماری قلبی ، از جمله افزایش کلسترول میشود.
همچنین طبق نتایج تحقیقات صورت گرفته بر 91 نفر ، ثابت میشود که خوردن روزانه 50 گرم کره به مدت 4 هفته باعث افزایش کلسترول می شود. علاوه بر این ، کره حاوی کالری و چربی اشباع شده بسیار بالایی است ، بنابراین مصرف خود را کنترل کنید و انواع دیگر چربی های سالم را در دستور غذای خود قرار دهید.
مصرف چه میزان کره مشکلی ایجاد نمیکند؟
توصیه می شود حداکثر 10% ازمیزان کالری دریافتی شما از مصرف چربی اشباع شده باشد. به عنوان مثال ، مصرف روزانه 2000 کالری ، برابر با 22 گرم چربی اشباع – یا تقریبا 3 قاشق غذاخوری (42گرم) می باشد.
مصرف کره در اعتدال ممکن است باعث کاهش ریسک ابتلا به چاقی ، دیابت و مشکلات قلبی شود. اما ، به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی مغذی ، باید به همراه سایر چربی های سالم از آن استفاده کرد.
و در آخر توجه کنید که کره سرشار از مواد مغذی و ترکیبات مفید مانند بوتیرات و اسید لینولئیک کونژوگه است. محصولات لبنی پر چربی مانند کره با کاهش خطر چاقی ، دیابت و مشکلات قلبی ارتباط دارد.
کره حاوی کالری و چربی اشباع شده زیادی است و باید در حد اعتدال از آن استفاده کرد. بهتر است آن را در کنار ترکیبی از چربی های سالم مانند روغن زیتون ، آووکادو ، آجیل ، دانه ها و ماهی مصرف کنید.