علت علمی پف كردن صورت در صبح و بعد از خواب و راهکارهایی علمی برای کاهش پف صورت
آیا علت پف کردن صورت در صبح و بعد از بیدار شدن از خواب را نمی دانید و این موضوع آزارتان می دهد؟ آیا می خواهید هرچه زودتر از شر پف صورت در هنگام صبح خلاص شوید و این تفاق اعتماد به نفس شما را کاهش می دهد؟ آیا تابحال پس از سپری کردن یک شب بیرون از خانه به عکس های خود نگاه انداخته اید و متوجه پف غیرطبیعی صورت خود شده اید؟
تمام این سوالات را در این پست و بصورت علمی توضیح خواهیم داد و شما خواهید فهمید که علت علمی پف كردن صورت در صبح و بعد از خواب چیست. با ما همراه باشید.
علت پف کردن صورت در صبح چیست
در حالی که ما معمولاً نفخ و غذاهای ایجاد کننده آن را به معده و اندام های میانی بدن نسبت می دهیم، برخی از غذاها می توانند موجب تروم صورت نیز شوند.
بر اساس گفته های استارلا گارسیا، یک متخصص تغذیه در هیوستون تگزاس و ربکا بکست، یک متخصص پوست دارای بورد تخصصی در پاراموس نیوجرسی، غذاهایی که موجب پف صورت می شوند اغلب حاوی مقادیر زیادی از سدیم یا مونوسدیم گلوتامات(MSG) هستند.
جولین مور اولین کسی بود که از اصطلاح “صورت سوشی” برای توصیف پف کردن صورت و احتباس آب پس از خوردن وعده های غذایی با مقدار سدیم بالا همچون رامن، پیتزا و البته سوشی استفاده کرد(که احتمالاً ناشی از کربوهیدرات های تصفیه شده و سس سویا می باشد).
گراسیا اظهار کرد:”معمولاً پس از خوردن وعده غذایی با مقدار سدیم بالا، بدن شما باید خود را به حالت تعادل برساند، بنابراین در بخش های مختلف بدن ازجمله صورت، آب را محبوس می کند.”
(به اثبات رسیده است که برای هر گرم گلیکوژن که در کربوهیدرات ها ذخیره شده است، بدن شما باید 3 تا 5 گرم آب را حفظ نماید.)
غذا نه تنها موجب نفخ روده می شود بلکه می تواند منجر به پف صورت نیز شود.
در اینجا فهرستی از میان وعده های آخر شبی که موجب پف کردن صورت و چشم بعد از بیدار شدن می شود و باید از آن ها پرهیز کنید، آورده شده است:
پرهیز از خوردن در شب:
- رامن
- سوشی
- گوشت های فرآوری شده مانند ژامبون، بیکن و سالامی
- شیر
- پنیر
- چیپس
- چوب شور
- سیب زمینی سرخ کرده
- نوشیدنی های الکلی
- چاشنی هایی همچون سس سویا و سس تریاکی
ترفندهایی برای کاهش و رفع سریع و فوری پف صورت بعد از بیدار شدن
اگر با کمبود زمان در روز یک رویداد بخصوص روبرو هستید، شما می توانید ترفندهای فوری زیر را به منظور کاهش پف کردن صورت در صبح بکار گیرید.
جید رولینگ(Jade rolling)
گفته شده است که این تکنیک گردش خون را بهبود بخشیده و به زهکشی لنفاوی کمک می کند و در نتیجه پوست شما روشن تر و باطراوت تر به نظر می رسد. علاوه بر این استفاده از این وسیله پس از بیداری می تواند به کاهش پف صورت بعد از بیدار شدن از خواب کمک کند.
یوگای صورت برای رفع پف صورت بعد از بیداری
گنجاندن ورزش های صورت در روتین زیبایی نیز به تقویت ماهیچه های زیر پوست شما کمک کرده و موجب می شود صورت شما به جای پف کرده، ملایم تر و لاغرتر به نظر آید.
شستن صورت با آب سرد:
آب سرد می تواند به انقباض رگ های خونی کمک کند و موجب کاهش پف صورت شود پس برای اینکه صبح زودتر پف صورت شما بخوابد از آب سرد استفاده کنید.(میدونم دوست داشتید که آب گرم باشه!!)
ورزش برای رفع پف صورت اول صبح:
ورزش های هوازی می توانند به کاهش پف کردن صورت در صبح کمک کنند، بنابراین زود بیدار شدن در صبح برای دویدن روزانه، ارزشش را دارد.
رژیم غذایی خود را بررسی کنید:
اگر می خواهید اقدامات بیشتری در زمینه ی کاهش احتباس آب انجام دهید، نگاهی به رژیم غذایی کلی خود بیاندازید. ممکن است بخواهید مصرف ویتامین ها و مواد معدنی معینی را در نظر بگیرید یا از گیاهان خاصی همانند سیر، جعفری و رازیانه در آشپزی خود استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: درمان های خانگی جوش صورت چیست؟
برای کاهش پف صورت در هنگام صبح، شب چه غذاهایی بخوریم
به گفته ی گارسیا، خوشبختانه، گروه های غذایی خاصی وجود دارند که واقعاً می توانند به کاهش وقوع نفخ در اندام های میانی بدن و نیز پف صورت کمک کنند.
در اینجا میان وعده هایی که می توانید در شب استفاده کنید، آورده شده اند.
1- میوه ها و سبزیجات به عنوان میان وعده
میوه ها و سبزیجات به عنوان منابعی سرشار از فیبر، آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی شناخته می شوند در حالی که چربی و سدیم بسیار کمی را در بر می گیرند.
بسیاری از میوه ها و سبزیجات علاوه بر این حاوی مقدار زیادی آب هستند که به آبرسانی بدن و کاهش پف کمک می کند.
بنابراین، دفعه دیگر که به دنبال خوردن میان وعده ای در آخر شب هستید:
به جای کیک، یک کاسه از انواع توت یا فلفل دلمه ای قرمز حلقه شده یا کاهو را انتخاب کنید.
فیبر موجود در آن ها به شما کمک خواهد کرد که سریع تر احساس سیری کنید و در نتیجه در خوردن افراط نخواهید کرد که این اتفاق در مصرف میان وعده های فرآوری شده یا دسرها رخ می دهد.
مصرف میوه ها و سبزیجات همچنین مصرف آب را افزایش می دهند زیرا سهم به سزایی از آنها حاوی آب است. این همچنین به کاهش ورم صورت هنگام صبح و پف کردن آن کمک می کند.
2- برای دسر به جای بستنی، ماست بخورید
بله، اگرچه محصولات لبنی دیگر مانند شیر و پنیر موجب پف و نفخ می شوند اما ماست تاثیر معکوسی دارد.
با انتخاب ماستی با شکر افزوده ی کم و حاوی باکتری های زنده و فعال- که نشانگر پروبیوتیک های موثر است- شما می توانید به کاهش دفعات نفخ و پف و علائم ناخوشایند سندرم روده تحریک پذیر کمک کنید.
ترفند درست کردن میان وعده:
ماست یونانی با مخلوطی از انواع توت یک انتخاب فوق العاده به عنوان میان وعده به منظور جلوگیری از پف و نفخ می باشد.
3- مواد غذایی و نوشیدنی های تخمیر شده را امتحان کنید
دقیقاً همانند بسیاری از ماست های موجود در بازار، مواد غذایی و نوشیدنی های تخمیر شده موجب رشد باکتری خوب یا پروبیوتیک ها در روده شما می شوند.
باکتری خوب می تواند در مواجه با نفخ موثر باشد و با کاهش نفخ کلی موجب کاهش ورم صورت شما گردد.
خوردن ماست برای کاهش پف صورت بعد از بیدار شدن کمک می کند.
مثال هایی از این مواد غذایی عبارتند از:
- کفیر، یک محصول لبنی کشت شده شبیه به ماست
- کامبوچا
- کیمچی
- چای تخمیر شده
- ناتو
- کلم ترش یا زاواکراوت
»»»» برای کسب اطلاعات بیشتر راجب مواد غذایی بالا به این لینک بروید.
4- به جای غذاهای فرآوری شده از غلات کامل استفاده کنید
غلات کامل مانند نان گندم سبوس دار و جایگزین های برنج همانند کینوآ و دانه تاج خروس برخلاف همتایان تصفیه شده آن ها مانند نان سفید و پاستا حاوی مقادیر زیادی ویتامین، مواد معدنی و فیبر هستند.
بنابراین، اگر نان تست یکی از گزینه های اصلی صبحانه یا میان وعده شما به حساب می آید، به جای گندم ساده از نان غلات جوانه زده همانند نان Ezekiel استفاده کنید.
کینوآ و دانه تاج خروس- که می توان از آن ها به عنوان جایگزین هایی برای جو دوسر یا در کنار شام استفاده کرد- سرشار از پروتئین و آنتی اکسیدان هستند.
وقتی شما به جای کربوهیدرات های شیرین تصفیه شده از کربوهیدرات های حاوی فیبر و سرشار از مواد مغذی استفاده کنید، آن ها به مقابله با التهاب و تورم کمک می کنند و در نتیجه از پف و ورم صورت جلوگیری می شود.
5- هیدراته بمانید
در حالی که آب به لحاظ تکنیکی خوردنی به حساب نمی آید، هیدراته ماندن در طی روز و شب می تواند به کاهش احتباس آب، نفخ شکم و نیز احتمال پف کردن صورت و چشم ها کمک کند.
انستیتوی پزشکی توصیه می کند که بزرگسالان روزانه 2 تا 3 لیتر آب حاصل از مواد غذایی، نوشیدنی های دیگر و خود آب مصرف کنند.
روش های ساده برای دریافت این مقدار آب، به همراه داشتن یک بطری آب و پر کردن مجدد آن در صورت نیاز است و نکته ی دیگر سفارش دادن آب به جای نوشیدنی های دیگر می باشد(که به شما در صرفه جویی در هزینه ها نیز کمک می کند و یک پاداش اضافی محسوب می شود).
آیا برای پف صورت نیاز است که به پزشک مراجعه کنید؟
بکست می گوید:”اگرچه پف صورت جای نگرانی ندارد اما موجب خودآگاهی در شما می شود، اگر علائمی همچون کهیر یا معده ناراحت دارید، بهتر است با یک پزشک مراقبت های اولیه یا متخصص دستگاه گوارش مشورت کنید.”
او همچنین می گوید:”یک پزشک می تواند در تعیین این که آیا آلرژی غذایی دارید یا وضعیت معده شما تشخیص داده نشده است، کمک کند.”
گارسیا خاطر نشان می کند که “اگر به صورت آگاهانه غذاهای سالم، طبیعی و عاری از مواد نگهدارنده استفاده می کنید، شانس بهتری برای اجتناب از نفخ خواهید داشت. هرچه بیشتر پرهیز کنید، کمتر نگران نفخ خواهید بود.”