آنتی اکسیدان در چه مواد غذایی وجود دارد
آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در سلامتی شما دارند. وظیفه اصلی آنها ترمیم DNA و سلول های بدن است. آنها به عنوان مدافعان طبیعی در برابر محیط روزانه ما در نظر گرفته میشوند. آنها از ما در برابر ویروس ها، عفونت ها یا آلودگی محافظت می کنند. خوردن غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان به حفظ سلامت بدن شما کمک می کند. در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت انتی اکسیدان در چه مواد غذایی وجود دارد؟
14 غذای سالم سرشار از آنتی اکسیدان
همه ما به آنتی اکسیدان در بدن نیاز داریم. اکثر مردم تعادل طبیعی و سالمی از رادیکال های آزاد و آنتی اکسیدان ها در بدن خود دارند، اما ما می توانیم این آنتی اکسیدان ها را با یک رژیم غذایی سالم تکمیل کنیم. غذاهایی که می خوریم نیز می توانند آنتی اکسیدان هایی برای ما فراهم کنند. به عنوان مثال، میوه ها و سبزیجات رنگارنگ دارای بسیاری از آنتی اکسیدان های طبیعی هستند.
در ادامه 14 غذای سالم که سرشار از آنتی اکسیدان هستند را معرفی می کنیم:
-
شکلات تلخ
شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان ها و سایر مواد مغذی حیاتی است و فواید زیادی برای سلامتی دارد و می تواند سلامت شما را به میزان قابل توجهی بهبود بخشد. محققان شکلات تلخ را با طیف وسیعی از فواید سلامتی بالقوه مرتبط دانسته اند، از جمله:
- کاهش خطر بیماری قلبی
- کاهش التهاب
- تنظیم فشار خون
- ترویج کلسترول خوب
-
اسپند
اسپند حاوی مقدار زیادی مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. در بسیاری از مطالعات مشاهده شده است که بدن یک فرد می تواند آنتی اکسیدان های اسپند را جذب کند. اسپند به تنظیم سطح کلسترول و همچنین در کاهش کلسترول LDL کمک می کند. جریان خون را افزایش می دهد و از بیماری های قلبی جلوگیری می کند.
-
زغال اخته
زغال اخته با اینکه زغال اخته دارای کالری کمی است مواد مغذی و آنتی اکسیدان بسیاری دارد. بالاترین میزان آنتی اکسیدان در میان تمام میوه ها و سبزیجات از آن زغال است. درباره فواید زغال اخته می توان گفت کاهش عملکرد مغز با افزایش سن را به تاخیر می اندازد. همچنین عوامل مرتبط با بیماری های قلبی را کاهش می دهد. سطح کلسترول LDL و فشار خون را پایین می آورد.
-
توت فرنگی
توت فرنگی یکی از محبوب ترین انواع توت ها است. آنها شیرین و منبع غنی ویتامین C و آنتی اکسیدان هستند. توت فرنگی حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانین است که به آن رنگ قرمز می دهد. آنتوسیانین ها به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کنند. برای دریافت آنتی کسیدان طبیعی توت فرنگی بخورید و یا از دمنوش توت فرنگی استفاده کنید.
-
کنگر فرنگی
کنگر فرنگی یک سبزی خوشمزه و مغذی است. کنگر فرنگی منبع عالی فیبر غذایی، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است . کنگر فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی است که به نام اسید کلروژنیک شناخته می شود. مطالعات نشان می دهد که فواید آنتی اکسیدانی و ضد التهابی اسید کلروژنیک خطر ابتلا به سرطان های خاص، دیابت نوع 2 و بیماری قلبی را کاهش دهد.
-
تمشک
تمشک نوعی توت نرم و ترش است که اغلب در دسرها استفاده می شود. آنها منبع عالی فیبر غذایی، ویتامین C، منگنز و آنتی اکسیدان ها هستند . آنتی اکسیدان ها و سایر اجزای موجود در تمشک با کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی مرتبط است و 90 درصد از سلول های سرطان معده، روده بزرگ و سینه را در نمونه از بین می برند.
-
کلم پیچ
ویتامین A و ویتامین C موجود در کلم پیچ باعث بهبود ایمنی، تقویت استخوان و قلب سالم می شود. محتوای فیبر بالا در کلم پیچ می تواند به شما کمک کند از شر تمام مشکلات معده خلاص شوید!
-
کلم قرمز
کلم قرمز سرشار از ویتامین های A، C و K است و حاوی چندین آنتی اکسیدان است. این یک غذای سالم محبوب و سبزی زمستانی مقاوم است. کلم قرمز حاوی آنتوسیانین است. آنتوسیانین ها آنتی اکسیدان هایی هستند که به راحتی در انواع میوه ها و سبزیجات یافت می شوند. آنها مسئول رنگ این غذاها از قرمز پر جنب و جوش تا آبی هستند.
-
لوبیا
تحقیقات نشان داده است که لوبیا چیتی می تواند به سرکوب انواع خاصی از سرطان کمک کند. لوبیا منبع عالی پروتئین و فیبر غذایی است. برخی از لوبیاها مانند لوبیا چیتی نیز سرشار از آنتی اکسیدان هستند. لوبیا چیتی حاوی فلاونوئید گیاهی به نام کامفرول است که ممکن است به سرکوب رشد سلول های سرطانی و کاهش التهاب کمک کند
-
چغندر
چغندرها سبزیجاتی هستند که حاوی آنتی اکسیدان های متعلق به دسته ای از رنگدانه ها به نام بتالاین هستند. بتالین به پیشگیری از سرطان روده بزرگ و مشکلات گوارشی کمک میکند. چغندر همچنین منبع فیبر غذایی، آهن، فولات و پتاسیم است. این مواد ممکن است به سرکوب التهاب کمک کنند.
-
اسفناج
اسفناج یک سبزی سبز و برگدار پر از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان است. کالری کمی دارد و به عنوان یک افزودنی برای سالادها و خوراکی ها انتخابی عالی است. زآگزانتین و لوتئین دو آنتی اکسیدان موجود در اسفناج هستند که سلامت چشم را تقویت میکنند. آنها به جلوگیری از آسیب اشعه ماوراء بنفش (UV) و دیگر امواج نور مضر کمک می کنند.
-
سبزیجات نارنجی
چندین سبزیجات نارنجی رنگ حاوی ویتامین A و سایر مواد مغذی هستند. این سبزیجات حاوی مقادیر زیادی فیتوکمیکال است که می تواند به بیماری قلبی و پیشگیری از سرطان کمک کند. چند نمونه از سبزیجات نارنجی رنگ با سطوح آنتی اکسیدانی بالا عبارتند از:
- سیب زمینی های شیرین
- هویج
- کدو حلوایی
-
انگور بنفش یا قرمز
انواع انگور بنفش و قرمز حاوی ویتامین C، سلنیوم و آنتی اکسیدان هستند. دو تا از آنتی اکسیدان هایی که در انگور وجود دارند، یعنی آنتوسیانین و پروآنتوسیانین، به محافظت از فرد در برابر بیماری قلبی یا سرطان کمک میکنند.
بهترین راه برای دریافت آنتی اکسیدان چیست؟
اگر به دنبال دریافت آنتی اکسیدان های بیشتر هستید، کاری که می توانید انجام دهید حفظ یک رژیم غذایی سالم و خوردن برخی غذاها و ویتامین ها است. این شامل مواردی مانند:
- ویتامین A: اغلب در شیر، کره و تخم مرغ یافت می شود.
- ویتامین C: اغلب در میوه هایی مانند انواع توت ها، پرتقال و کیوی یافت می شود.
- ویتامین E: اغلب در مغزها و دانه ها یافت می شود.
- بتاکاروتن (رنگدانه قرمز-نارنجی موجود در گیاهان): اغلب در میوه هایی مانند زردآلو، هلو و انبه یافت می شود.
- لیکوپن (رنگدانه قرمز موجود در گیاهان): اغلب در گریپ فروت، زردآلو و هندوانه یافت می شود.
- لوتئین (رنگدانه ضد التهابی موجود در سبزیجات برگدار): اغلب در کلم پیچ، کلم بروکلی و نخود فرنگی یافت می شود.
- سلنیوم (یک ماده معدنی آنتی اکسیدانی موجود در غذا): اغلب در ذرت، گندم و برنج یافت می شود.