آموزش فریز کردن نخود فرنگی بدون تغییر مزه و خرابی
برای نگهداری طولانی مدت از برخی سبزیجات باید آنها را در فریزر نگهداری کنید. اما نگهداری سبزیجات در فریزر نیز باید طبق روش و اصول خاصی انجام شود. برای سبزیجات سبز رنگ باید دقت داشته باشید به شکلی آن ها را فریز کنید که تغییر رنگ نداده و طعم و مزه آنها نیز عوض نشود. نخود فرنگی یکی از سبزیجات فصل بهار است و در دیگر فصل ها وجود ندارد به همین دلیل برای استفاده از آن در تمام طول مدت سال معمولا در فریزر نگهداری میشود. در ادامه این مطلب آموزش طریقه فریزکردن نخود فرنگی بدون تغییر مزه و خرابی ارائه شده است. بلانچ نخود فرنگی بهترین روش برای فریز کردن نخود فرنگی (نخود سبز) است که در ادامه آموزش داده می شود.
طرز فریز کردن نخود فرنگی به روش بلانچ
- در مرحله اول باید به این نکته توجه داشته باشید در فصل نخود فرنگی، غلاف های تازه و رسیده را که رنگ سبز یکنواخت دارند انتخاب کنید. آنها باید عاری از لک باشند. هر غلافی که دارای لکه های سیاه یا کپک است را حتما دور بریزید.
- برای تمیز کردن نخود فرنگی ها با سرعت عمل کنید. زیرا نخود فرنگی پس از قرار گرفتن در معرض هوا تازگی خود را از دست می دهد و پوست نخود سفت می شود. پس اگر به مقدار زیاد نخود فرنگی خریداری کرده اید حتما برای پاک کردن آن کمک بگیرید.
- نخود ها را از غلاف خارج کنید و آبکشی کنید.
- در یک قابلمه مناسب آب بریزید و اجازه بدهید تا به جوش بیاید و بعد از به جوش آمدن آب، یک قاشق چایخوری نمک برای ترد شدن نخود فرنگی ها اضافه کنید.
- همزمان در یک کاسه بزرگ آب و یخ فراوان بریزید.
- نخود ها را درون آب جوش بریزید و 1 الی 2 دقیقه زمان بدهید.
- بعد از گذشت یک الی دو دقیقه نخود سبز ها را از آب جوش خارج کرده و فورا داخل ظرف یخ و آب بریزید و اجازه دهید تا 5 دقیقه بماند. انجام این کار به متوقف کردن فرآیند پخت و جلوگیری از نرم شدن نخود فرنگی و همچنین سبز ماندن نخود ها بعد از فریز شدن کمک می کند.
- حالا نخود فرنگی ها را آبکش کرده و برای فریز کردن آماده کنید.
- می توانید نخودها را از حمام آب یخ سریعا به کیسه های فریزر منتقل کنید. اما انجام این کار باعث میشود نخود ها به هم بچسبند. بنابراین میتوانید به روش زیر عمل کنید.
- یک سینی را با حوله یا دستمال تمیز آشپزخانه بپوشانید، نخود سبز بلانچ شده را به صورت یک لایه روی حوله یا دستمال بریزید و به مدت یک ساعت در فریزر قرار دهید. دقت داشته باشید نخود ها با فاصله از هم باشند و روی هم قرار نگرفته باشند.
- نخود ها را بعد از یک ساعت از فریزر خارج کرده و درون کیسه های زیپ دار بریزید و تا جایی که ممکن است هوای درون کیسه ها را خارج کنید و سپس درون فریزر نگهداری کنید.
- در صورت تمایل میتواند از ظروف فریزری نیز برای نگهداری نخود ها استفاده کنید.
نکات مهم فریز کردن نخود فرنگی:
- سعی کنید نخود فرنگی را در بسته های کوچک فریز کنید. به این ترتیب، می توانید از خراب شدن آنها جلوگیری کنید.
- حدود 90 تا 120 ثانیه طول می کشد تا نخود فرنگی در آب بجوشد.
- نخود فرنگی بلانچ شده و یخ زده تا یک سال تازه می ماند.
- بلانچ کردن نخود فرنگی و اکثر سبزیجات قبل از انجماد ضروری است. بلانچ کردن به حفظ طعم، رنگ و بافت سبزیجات تازه کمک می کند. همچنین به حفظ بیشتر ویتامینها کمک میکند. در نهایت، بلانچینگ به پاکسازی سطح از کثیفی و کاهش باکتری های لایه بیرونی سبزی کمک می کند.
مطالب مرتبط: